måndag 16 september 2019

Tillsammans

Bryta polariseringen
Går det att bryta polariseringen i en värld där sociala medier gjort att känslorna fått mer kraft än förnuftet? Att vinna val handlar tyvärr i stor utsträckning om att väcka starka känslor hos människor så att vi vaknar upp ifrån vardagslivets isolering. Det är ingen tillfällighet att personligheter som Trump och Johnson idag är "den fria världens" ledare. Sug på den, Trump och Johnson är idag den "fria världens" ledare...... En sak är säker och det är att Trump, Johnson och Bibi Netanyahu är mästare på att använda egna mediekanaler för att sprida sin sanning. Och attackera de flesta medier som de tycker sprider missledande information. Titta gärna på gårdagens Dokument utifrån på SVT om ”Kung Bibi”. I denna nya värld är det inte lätt att bryta polariseringen i många samhällen. Och det är viktigt att också förstå att polariseringen många gånger också handlar om att olika parter står långt ifrån varandra både i stora och små frågor. Samtidigt är verkligheten att vi i Uppsala måste leva tillsammans, då är det smart att utveckla bättre metoder i det politiska spelet för att minska de negativa samhällseffekterna av stark polarisering.
https://www.svtplay.se/video/23569534/kung-bibi

Patrik Kronqvist, Expressen, ger politiskt aktiva lite tips om vad som krävs för att de ska bidra betydligt bättre till samhällsnyttan. Det är dock inte lätt när naiviteten är kraftigt utbredd inom särskilt Sveriges riksdag.

”När man en gång har läst liknelsen ser man nedrivna stängsel överallt. Stundtals känns det som om svenska politiker och tjänstemän de senaste decennierna inte har sysslat med annat än att braka igenom staket. Efteråt brukar det heta att de var ”naiva”.”

”Men ett än mer akut problem är att kunniga människor inte tillåts fatta de avgörande besluten. I dag är det generalister som blir chefer - inte experter. Problemen förvärras om man låter managementkonsulter utan förståelse för kärnverksamheten driva igenom stora förändringar.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/har-ar-forklaringen-till-politikernas-naivitet/
Kortare blogginlägg
Efter flera utvecklingssamtal med personer som läser min blogg ska jag nu försöka vara mycket mer kortfattad i mina inlägg. Formatet blir:
- Ämne jag tycker till om kortfattat och den som är intresserad av att botanisera i varför jag tycker och reflekterar som jag gör kan med fördel läsa det so finns i länkarna.
- Dagens besvikelse är just en kort reflektion över något eller någon jag de senaste 24 timmarna blivit besviken på.
- Dagens stjärna är någon som de senaste 24 timmarna fångat min uppmärksamhet kopplat till något jag gillar.

Vi får se hur det går......

Dagens besvikelse
De partier som fortsätter att driva en mycket oansvarig migrationspolitik. Främst MP, V, C och S. Läs med fördel Anosh Ghosris krönika i Dagens Samhälle nedan. Den är mycket läsvärd i sin helhet.

”Vare sig om man hyllar eller förkastar den hittills förda migrationspolitiken så har den skrivit om dagordningen för svensk politik. Det gör oss också smärtsamt påminda om att det saknas utarbetade strategier för att hantera effekterna av migrationspolitiken.”

”Fråga er; hur humant, eller välgörande, det är för ett land där polisen har 12 000 utvisningsärenden som inte kan verkställas. Alltså 12 000 gömda personer som lever i skuggan av samhället - medan klockan tickar och antalet kan bli fler?”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/pa-samhallets-skuggsida-tickar-en-bomb-29189

Dagens stjärna
Bra att värnskatten avskaffas! Hårt arbete och bättre löneutveckling för högutbildade ska uppmuntras, inte straffas.
https://www.expressen.se/ledare/varnskatten-gar-i-graven-det-ar-bra-for-sverige/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar