söndag 15 september 2019

Unga farliga män

Skrattar åt systemet
År, efter år efter år har Polisen krävt bättre metoder för att bekämpa unga brottslingar.
Som vanligt i dagens Sverige saknar riksdagens partier förmågan att i tid lösa uppenbara problem. Sverige är idag fullt av människor som skrattar åt svensk naivism och samhällssystem oförmögna att vidta tillräckliga förbättringsåtgärder för att bryta samhällsfarliga trender. Skrattande kriminella som effektivt splittrar våra kommuner och vårt land allt mer. Splittrar oss mellan dem som vågar se och dem som inte vill se och ta i växande problem. Problembilden borde vara den samma. Politiken borde enbart handla om olika val av metoder för att försöka lösa dem.
https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/ungdomsbrottslighet.html
https://www.expressen.se/nyheter/krim/unga-mannen-sprider-skrack-atalas-nu-for-mordforsok/

Dick Erixon, tidigare centerpartist, reflekterar över journalisten Jan Josefsson och fredsforskaren Wilhelm Agrells senaste debattinlägg. Ja, allt fler börjar inse hur illa Sverige leds. Och konsekvenserna av denna obegåvade politik börjar nu drabba allt fler svenskar. Då ”vaknar” allt fler när de inte längre kommer undan att leva i sina bubblor där de tidigare sluppit se och känna vad som länge varit verkligheter i utanförskapsområden. Det är nu upp till väljarna att få stopp på denna ansvarslösa utveckling. SDs enkelspåriga syn på problemen och förslag på lösningar leder oss inte rätt. Det förstår många av allt fler som väljer att ändå missnöjesrösta på SD eftersom de övriga saknar trovärdighet. Vi behöver helt enkelt ett nytt seriöst politiskt alternativ fritt från stora skulder för att vi är där vi är. Följande citat från nedan tycker jag sammanfattar mycket: ”Man har inte den mentala och intellektuella kapaciteten att förstå att Sverige inte längre är som för 20 år sedan. Man vill dessutom inte begripa. Man är rädd för att ta in verkligheten. Därför kommer man att fortsätta att skönmåla samtidigt som man smutskastar dem som varnar för utvecklingen”.

”Janne Josefsson skriver i DN-krönikan ”Det osar krutrök i väldens bästa land” att mångkultur i själva verket skapat apartheid i Sverige. I Sjumilaskolan på Hisingen i Göteborg har mindre än en procent svenska som modersmål – kanske fyra elever av 500.
Sverige är inte ett land längre, det är skilda världar, och ”ett politiskt fulländat misslyckande”. Men när förnekelsen väl börjar brytas upp, tar regeringen och Morgan Johansson (S) till ord som ”avskyvärda odjur”. Orden blir värre, ”ju mindre de vet hur det sociala läget i landet ska kunna lösas”, skriver Josefsson. Skolorna är ”löpande band” som levererar pojkar till de kriminella gängen. I Sjumilaskolan var 26 procent av pojkarna lagförda för brott inom några år efter avslutad skolgång. ”Vi får det samhälle vi förtjänar”, avslutar Josefsson.”

”Kommer regeringen med dess stödpartier att vakna och ta till sig av det faktum att nu också personer inom etablissemangen slår larm om att läget är synnerligen allvarligt och akut?
Mitt svar är: nej. Man har inte den mentala och intellektuella kapaciteten att förstå att Sverige inte längre är som för 20 år sedan. Man vill dessutom inte begripa. Man är rädd för att ta in verkligheten. Därför kommer man att fortsätta att skönmåla samtidigt som man smutskastar dem som varnar för utvecklingen – vilket naturligtvis främst gäller Sverigedemokraterna som ligger 10-20 år före alla andra.
Att erkänna situationen är att ge Jimmie Åkesson rätt. Då låter de hellre Sverige gå under.
De enda som kan bryta dödläget är svenska folket. De kan visa vilka de sympatiserar med. En kantring i opinionsmätningarna är nog det enda som kan få politiska makten att börja agera.”
https://samtiden.nu/2019/09/nu-slar-bade-janne-josefsson-och-wilhelm-agrell-larm-sverige-gar-under/
https://www.svd.se/agrell-vi-maste-agera-for-att-radda-landet
https://www.dn.se/nyheter/sverige/janne-josefsson-det-osar-krutrok-i-varldens-basta-land/
Jag är optimistisk om framtiden. Runt om på vår jord får många människor det allt bättre. Även i Sverige kan många människor fortsätta att ha en utvecklande och trygg stund på jorden. För att det stora flertalet svenskar ska få en framtida attraktiv levnadsmiljö måste politiken bli mycket bättre på konsekvenstänkande och förmåga att tidigt ordentligt ta i växande problem. Många naivister och självutnämnda optimister är hycklare. Deras optimistiska framtoning saknar grund eftersom de konsekvent vägrar inse magnituden i våra samhällsutmaningar med det växande utanförskapet. Min optimism bygger jag på den positiva utvecklingen för miljarder människor på vår jord. Jag bygger den också på kunskaper om hur fort forskning och utveckling löser allt fler komplicerade problem. Och kunskaper om hur till exempel solenergi för varje månad blir allt kraftfullare och prisvärd alternativkraft till fossila energislag. Framtiden är ljus om vi enas om vilka de stora samhällsproblemen är i Sverige och samlas runt att lösa dem. Ingen annan kommer att göra det åt oss.

Dagens besvikelse
De som inte klarar av att lära av tidigare erfarenheter. Nu, i ekonomiskt svaga tider, planerar flera partier ännu fler och omfattande bostadsbyggarsatsningar i Gottsunda. Läs artikeln som är bifogad. Vackra tankar och mycket dyra investeringar är inte vägen mot att göra det vackra Gottsunda till en stadsdel dit även många människor med valmöjligheter vill bo. Fokuset borde helt vara på att betydligt bättre än nu inkludera många av Gottsundaborna som idag lever i parallellsamhällen. Först då kan också den negativa stämpeln på ett vackert bostadsområde arbetas bort. En mycket smartare social- och arbetsmarknadspolitik är smartare än att bara förstärka områdets utanförskapsprofil. Ett positivt, och konstruktivt, angreppssätt är nu att på riktigt inkludera alla dessa tusentals som lever i utanförskapsområdenas parallellsamhällen. Och flera av dessa Uppsalabor är födda i Sverige. Många av dessa Uppsalakrafter har stora brister i svenska och de känner sig splittrade om vilken grupp de känner stark tillhörighet till. Inkluderingens misslyckande har bland annat resulterat i att många av dessa krafter saknar en stark känsla av tillhörighet som Uppsalabo och svensk. Med en bättre balans mellan krav och rättigheter som upprätthålls och ett tydligt värdegrundsarbete kan alla våra utanförskapsområden vändas till attraktiva stadsdelar. Och hundra tusentals människor i dagens utanförskapsområden, i Sverige, känna mycket mer optimism och bidra till svenskt välståndsbygge.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/gottsunda-50-ar-i-rampljuset-5405314.aspx

Dagens stjärna
Jan Kallberg. Lär av och lyssna på människor som har både djupa och breda kunskaper om hur man effektivt bekämpar grov brottslighet. Svensk ”tycka synd om”- och ”offerkoftametoder är meningslöst och dyrt vänsterflum.

”Bilbränder ger inga pengar, men status. En försmak av gängvärlden kan vara som en första löneutbetalning. Det handlar inte om civilsamhälle, fritidsgårdar och nolltolerans mot att kasta godispapper – utan om att slå sönder de kriminella gängens affärsmodell”, skriver Jan Kallberg, professor och säkerhetsforskare verksam i USA.”
https://www.svt.se/opinion/jan-kallberg-om-kriminella-gang-och-bilbrander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar