söndag 29 september 2019

En ny chans

Förändrad livsstil
Såg du Uppdrag granskning, SVT, med den kriminella Hassan i huvudrollen? Gör det. Även om det är ett extremfall visar det tydligt på systemfel inom både rättssystemet och socialförvaltningen. En person som tillåts växa upp i en kriminell miljö kommer med mycket stor sannolikhet bli yrkeskriminell. Förutom att sluta med orimliga straffrabatter måste vi parallellt bli mycket bättre på att coacha dem som gått kraftigt snett mot laglig självförsörjning. Utan rimliga chanser till att bryta en destruktiv livsstil kommer kriminella fortsätta sitt kriminella liv.
https://www.svtplay.se/video/20312910/morgonstudion/morgonstudion-25-sep-06-00-2?cmpid=del:em:09-25-2019:morgonstudion:pla:lp-app

Hur bryta en destruktiv livsstil? Det är en mycket komplex fråga. Till att börja med är det sannolikt dags att återinföra möjligheten att adoptera svenska barn i Sverige. Barn till föräldrar i destruktiv miljö kan med fördel adopteras bort till kärleksfulla föräldrar som vill göra ett försök att matcha denna nya kraft mot en samhällspositiv livsstil. Nästan lika viktigt som att rädda unga människor tidigt från ”helvetets väg” är det att på allvar skapa yrkesvägar mot ett hederligt liv för brottslingar som avtjänat sina straff. I möte efter möte med främst kriminella killar är deras budskap att det inte går att göra ”come-back”. Vi talar i huvudsak om testosteronstinna unga män med låg utbildning och ofta med ADHD eller ADD diagnoser. Möjligheten för att rädda oss andra från allt fler kriminella på våra gator bör därför handla om spännande arbeten med ok löner. De jobben finns. Flera av dessa killar passar trots sin bakgrund för liknande jobb. Vägen dit måste visualiseras och skapas tydligt. Ett kriminellt liv handlar till stor del om försörjning. När vi bättre stör ut kriminellas ekonomiska handlingsutrymme och skapar bra vägar in i riskfyllda yrken kommer många brottslingar lägga av. Sjöröveri var i huvudsak en testosteronstinn försörjningsverksamhet. Enligt amerikanska generaler blev IS-engagemang också många irakiers enda sätt att försörja sig när tidigare soldater i Husseins armé fick sparken. Inte ens mäktiga makter som USA klarar alltid av sannolikt konsekvenstänkande.
http://www.lul.se/sv/Kampanjwebbar/Infoteket/Funktionsnedsattningar/Adhdadd/Vad-ar-adhdadd---Uppdaterat/

”Många års forskning och erfarenhet säger oss att dömda behöver stor hjälp för att förändra kriminella tankemönster och lämna negativa sociala sammanhang. De behöver stöd att hitta nya värderingar, ny sysselsättning och kraft att skapa ett nytt liv.”
https://www.svd.se/sa-kommer-fler-kunna-lamna-kriminaliteten?fbclid=IwAR3wE3FSV5dZr35jJhWQICMr1YjuIpvAsO0QiuFksg7aJRZqWU0rJx4KUAI
Dagens besvikelse
Politiker som försöker förminska problemen med ett allt otryggare samhälle. Det är mycket allvarligt att Sverige tappar attraktionskraft bland attraktiva kompetenser på den globala arbetsmarknaden. Sveriges positiva framtid förutsätter att många fler talanger attraheras till Sverige och att vi lyckas behålla fler av dem vi har. Det borde vara enkelt att förstå! Den grova ökade grova brottsligheten i Sverige är främst ett resultat av misslyckad migrations- och integrationspolitik. När välskrivna artiklar som den om Sverige i New-York Times skrivs försämras Sveriges attraktionskraft kraftigt. Det är inte NYTs fel, det är de ansvariga rikspolitikernas fel. Att allt fler förmögna svenskar lever allt ofriare i Sverige kommer också att leda till kraftiga försvagningar av Sverige. Även det borde de flesta inse.
https://www.di.se/debatt/jacke-brottsvagen-skrammer-bort-utlandsk-kompetens/


Dagens stjärnor
Moderaterna som tydligt tar avstånd ifrån att hundratals miljarder ska plöjas ner i en höghastighetsbana. Alla de miljarderna kan gör mycket bättre nytta på andra sätt för att bidra till ett framtida attraktivt Sverige som också fortsätter att ta miljö och klimatfrågorna på största allvar.
https://www.di.se/nyheter/tvarnej-fran-m-till-samtal-om-snabbtag-vi-vill-inte-ha-de-har-hoghastighetsbanorna/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar