fredag 20 september 2019

Du bestämmer

Framtidshopp, Uppgång eller fall
Blir framtiden ljus? Inte av sig själv. Det finns lika många varianter av viljor om vad bra framtid innebär som det finns människor på vår jord. Några tusentals eller miljoner lyckas ibland enas om en för dem acceptabel nulägesbild och en framtida önskebild. Då kan de forma en politisk rörelse som kan komma att påverka framtiden på riktigt. Politiker och politiska rörelser som lyckas attrahera flest lyckas mer och mer påverka hur vår gemensamma framtid utformas. Så är det. Och framtiden kan bli bra för de allra flesta, eller väldigt dålig. Så kraftfulla är politiska krafter som tillåts sitta vid styrspakarna. Och genom alla tider har individer varit avgörande för om politiska rörelser varit framgångsrika eller misslyckade. Genom människans historia finns gott om exempel på politiska rörelsers som fört sitt folk mot både framgångar och kraftigt förfall. I mer eller mindre korta cykler faller och reser sig samhällen igen. Senast i valet 2022 är det hög tid att du verkligen funderar över vilka dina politiska alternativ är och vilka personer som bäst kan företräda dem. Du har ett stort eget ansvar för din egen och dem du bryr dig mest oms framtid. En sak är säker, Uppsalabornas och svenskarnas framtid kan bli mycket positiv om kompetenta och positiva politiska krafter får råda. Och om krafter som inte är befläckade med många år av misslyckanden att tjäna sina invånare socialt- och ekonomiskt hållbart får ta över ledarskapet. Vi behöver många fler ledande politiker med omfattande kunskaper och erfarenheter från riktig arbetsmiljö. Det är idag en underskattad bakgrund i system som vallar falanger från ungdomsförbund. Samhällens uppgång eller fall avgörs av vilka vägval olika samhällen gör. Sverige behöver mer praktiskt lagda politiker.

https://www.mises.se/2010/11/13/imperiers-uppgang-och-fall/
https://mimersbrunn.se/article?id=314

Dagens besvikelse
Partiledare ska inte delta på liknande kalas vare sig om det betalas av en festfixare/lobbyist, eller skattebetalarna i en eller annan form. Om deltagandet är privat finansierat tycker jag det är ok då det blir som vilket supermingelparty som helst. Att sola sig i glansen bland kändisar är ett gammalt politiskt trick. Idag tror jag dock det gör större skada än nytta. Det är dags för invånare med ”skit under naglarna” att ställa upp i demokratins, Uppsalabornas och svenskarnas tjänst. Det krävs om den negativa utvecklingen ska brytas. Självklart är inte dessa partiledare, eller de som av arbetsbelastningsskäl tackat nej, inte personliga vänner med Bindefeldt. Det är deras position som får inbjudan och som används som del av företagaren Bindefeldts tjänster. Så fort en partiledare eller annan med titel förlorar sin titel är de inte längre med på inbjudningslistorna (få undantag). Ingen skugga över Bindefeldt, ur hans perspektiv har han lyckats lysande med sin företagsverksamhet.
https://www.expressen.se/nyheter/partiledarna-pa-lyxig-bjudresa-utomlands/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/awL8wL/en-uppvisning-i-omdomesloshet

Dagens stjärna
Malcom Kyeyune. En ofta mycket klok Uppsalabo som ständigt deltar i nationella debatter.

Invandringens ”gravitationskraft” växer ständigt och påverkar numera så många frågor – kriminalitet, ekonomi, kultur, demografi – att det blir snart sagt omöjligt att byta ämne eller återvända till gamla och mer bekväma politiska konfliktlinjer.”


”Samma dynamik existerar i politiken. Den som inte vill prata om invandring (och den kategorin inkluderar en hel del krönikörer, kan jag lova!) behöver, likt den som vill skicka turister ut i omloppsbana, lägga ner allt mer kraft på att klara det i takt med att invandringens ”gravitationskraft” växer. Den påverkar numera så många frågor – kriminalitet, ekonomi, kultur, demografi – att det blir allt svårare att inte tala om den.
”Men talar vi inte hela tiden om invandring?”, frågar du dig.
”Detta är självklart sant. Detta är inte en önskan eller uppmaning om att folk borde prata om invandringen mer. Jag gör bara en enkel – och ganska tragisk – observation: över tid måste alla som vill prata om andra saker övervinna ett allt hårdare tryck åt andra hållet.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/invandringen-ar-en-gravitationskraft-i-svensk-politik-29018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar