tisdag 24 september 2019

Puckad migrationsdebatt

Mångfaldstänkande
Precis som jag tycker många vänstermänniskor och naivister att olika och mångfald i grunden är något positivt. En av många skillnader mellan mig och dem är att jag generellt ser det som något berikande. Att kunna se och uppskatta olika när man värderar samma övergripande huvudfrågautan att fördöma utan bara logiskt argumentera för sin position.
Migrationspolitiken i kombination med integrationspolitiken är vår svenska tids ödesfråga. Det går att tänka flera tankar samtidigt. Du som följer min blogg vet att jag i nuläget är 100% emot fortsatt invandring av lågutbildade.Och 100% för invandring av högutbildade och på arbetsmarknaden högt eftertraktade. Anna Dahlberg på Expressen tillhör mina favoriter bland ledarskribenter. Läs nedan ledare av Dahlberg, nu är hon även i denna viktiga fråga på min sida. Läs Dahlbergs artikel nedan. När du gjort det, och förstått att hennes faktauppgifter är korrekta, borde du inse att det ör hög tid för nya partier att ta över ansvaret för Uposalabornas och svenskarnas attraktiva framtid.

”Det märkliga med den retoriska kapprustning som pågår är bara att den är så selektiv. Allt handlar om antalet asylsökande medan det är helt tyst om den utomeuropeiska invandring som tvärtom växer snabbt - arbetskraftsinvandringen. Sedan 2014 har antalet beviljade arbetstillstånd ökat med 70 procent. Totalt beviljades 41 065 uppehållstillstånd på denna grund förra året, varav anhöriga stod för 42 procent.”

”Det rimmar illa med partiledarnas ständiga tal om att ett nej är ett nej och att den som saknar skyddsskäl ska lämna landet.”

”Det finns mycket kring det svenska systemet för arbetskraftsinvandring som är märkligt. Vi är ensamma i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa till så låga löner som 13 000 kronor i månaden före skatt. Det finns heller inget försörjningskrav. Det innebär i praktiken att en person från Mongoliet kan komma till Sverige för att jobba på deltid som pizzabagare och ta med sig både fru och fem barn. Det som är en billig affär för arbetsgivaren blir därmed en dyr lösning för välfärdsstaten. Bara skolgången kostar i snitt 113 700 kronor per år och elev. Det är också principiellt stötande. Det pågår en intensiv diskussion om hur försörjningskravet ska utformas för flyktingar. Svenska medborgare som vill ta hit anknytningspersoner omfattas av ett strikt försörjningskrav. Men tredjelandsmedborgare som vill komma hit och arbeta slipper alltså undan. Vad är logiken i det?”
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ensidigt-fokus-pa-asyl-forvillar-debatten/

Dagens besvikelse
Alla verklighetsförnekare som i bästa fall mycket sent tvingas acceptera att verkligheten är mycket sämre än de vill inse. Mattias Lindberg, GP, skriver insiktsfullt om det svenska politiska förfallet.   ”När man jämför dessa positiva förhoppningar, med resultatet, börjar man undra hur mycket naivitet makthavare får uppvisa utan att helt tappa sitt anseende. Om medborgare ena dagen hör optimistiska utsagor och sedan möter en radikalt annorlunda verklighet så gör det något med deras tillit till politiken och samhällseliten.”

”Vi lever i en tid när olika antaganden om Sverige måste omprövas. Flera uppfattningar om Sveriges ekonomi, arbetslöshetssiffror och trygghet har på kort tid kullkastats. Många politiker har varit väldigt övertygade om Sveriges goda ekonomiska tillstånd och förmåga att snabbt få stor lönsamhet på migrationen.”

”Den rödgröna regeringen och Centerpartiet har drivit igenom den så kallade gymnasieamnestin, som bygger på antagandet att lågutbildade unga män från Afghanistan kan tillgodogöra sig en gymnasieutbildning utan långa förberedelser. Även i frågan om gängvåldet har man varit optimistisk. Kriminologen Jerzy Sarnecki beskrev exempelvis 2016 hur invandrare inte påverkar brottsligheten eftersom de bara övertar fattiga svenskars brottslighet (Expressen 12/9).”

”Sverige har alltså nu sjunde högst arbetslöshetsnivå i EU. Också vinsterna i Sandviken har uteblivit. Nu rapporterasistället återkommande om stora budgetunderskott i Sandviken. Inte heller LO-ordförandens förhoppningar om tillväxt på 4-5 procent har besannats, istället krymper Sveriges ekonomi senaste kvartalet.”

”Att medborgarnas förtroende för de folkvalda rasar är alltså inte så konstigt. Många politiker verkar leva i en värld där politiken mer handlar om att stå upp för vad de anser vara goda värderingar, snarare än att lösa problem i verkligheten. Men väljarna ser igenom detta. På lång sikt är det skadligt för demokratin.”
https://www.gp.se/ledare/verkligheten-hann-ikapp-optimisterna-1.18365459

Dagens stjärna
Ardalan Shakarabi. Under flera år har jag argumenterat hårt för en mer hållbar migrationspolitik och en bättre integrationspolitik. Flera av de inriktningsförslag Shekarabi nu äntligen lyfter har jag länge förespråkat.

”Statsrådet Ardalan Shekarabi skriver på Facebook att: "Ska vi klara av integrationen kan vi inte ha en stor invandring under överskådlig tid. Vi behöver föra en hållbar migrationspolitik och hålla mottagandet av nyanlända på låga nivåer."”
https://www.gp.se/ledare/vaknar-socialdemokraterna-i-migrationsfrågan-1.18399709

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar