söndag 8 september 2019

Hämnd

Gå vidare
Det finns nog ingen människa som inte någon gång upplevt sig orättvist behandlad eller sviken. Inte minst väljare som röstade på C och L och som absolut inte ville att det skulle vara en röst på MP och S. Orättvisa och svek är inget acceptabelt. Tyvärr är många människors liv fulla av orättvisa och svek.  Samtidigt är det oklokt att fokusera på hämndaktioner mot personer som utsatt dig för övertramp. Den som klarar av att släppa oförrätten och gå vidare tror jag får ett bättre fortsatt liv än den som låter sitt psyke låsas av viljan till hämnd. Jag menar absolut inte att övergreppen ska gå obemärkta förbi. I exemplet om väljarsvek räcker det gott och väl att dissa ett parti i nästa val och i övrigt inte älta om sveket. Är man aktiv inom politiken fyller dock ältandet en funktion, att påminna om svek som hindrar motståndare att få röster.

Martin Dahlin och Marcus Allbäck, bland annat tidigare framgångsrika svenska landslagsspelare i fotboll, träffade jag i fredags. Precis som de allra flesta av oss människor har båda upplevt svekfullhet. Dramaturgin runt idrottens toppresterare är nästan alltid intressant. Och alla människor som blir kända och rika stöter på massor av människor som försöker utnyttja dem på olika sätt. Värst av allt är att svikas av nära och kära. Netflix, HBO och Viaplay är fulla av svekfulla berättelser som handlar om kändisar.

Ja, den klokaste strategin mot orättvisa och svek är att inte låta dem förstöra resten av sitt liv. Det kan i sig vara den i särklass bästa hämnden mot dem som skadat. En som nu ska få sin ”hämnd” och sin revansch är Emma som är en del av glada hudik gänget. Emma var med som gäst på TV4 i morse. Hennes berättelse om hur hemskt hon behandlats av andra i sin ungdom var rörande och gör mig förbannad. Mobbare finns fortfarande och i alla åldrar. Det är ett uselt beteende att mobba andra. Oavsett hur unikt annorlunda en människa är. Jag önskar Emma massor av framgång i New-York på catwalken. Och att hon efter New-York äventyret kan strunta i dem som tidigare i hennes liv sårat henne och gå vidare mot nya intressanta projekt med respektfulla medmänniskor. Jag är full av beundran av Pär Johansson som är den drivande kraften bakom projekten som stärker och lyfter fram avvikande människor, bland annat med Downs syndrom, på ett fantastiskt sätt. Respekt!
https://www.helahalsingland.se/logga-in/catwalk-drommar-och-revansch-folj-med-bakom-kulisserna-till-glada-hudik-teaterns-nya-film
https://m.youtube.com/watch?v=DCtWyIhcXVM
https://m.youtube.com/watch?v=9MB_W0L9bCY
Dagens besvikelser
Människor som tar till grovt våld när de inte får som de själva vill. Om det stämmer att det är en kvinna som ligger bakom dådet, och som tidigare jobbat inom rättssystemet, vill jag inte tro annat än att hon är allvarligt psykiskt sjuk. Tyvärr berättar Polisen att allt fler psykiskt sjuka i behov av kvalificerad vård befinner sig i våra offentliga rum. Personer som både är en fara för sig själva och för andra människor. Oavsett vem som har förmågan att begå våldsbrott mot andra måste vi andra bättre skyddas från dessa farliga människor.

”Den anhållna kvinnan och den kände advokaten ligger i en rättslig tvist med varandra.”

”Advokaten sa att en kvinna, som tidigare jobbat som domare, kunde ha ”lejt” en torped för att skjuta honom, enligt Expressens uppgifter. Kort därpå greps den utpekade kvinnan på brottsplatsen. Senare anhölls hon, misstänkt för anstiftan till försök till mord.Nu kan Expressen berätta att kvinnan och den skjutne advokaten ligger i en rättslig tvist med varandra.”
https://www.expressen.se/nyheter/krim/kvinnan-forlorade-tvist-bara-dagar-innan-dadet/

Barn/ungdomar som redan i unga år är så skadade att de använder grovt våld mot andra människor.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/XgpPE7/12-arig-flicka-blev-brutalt-misshandlad-i-centrala-uppsala

Dagens stjärnor
Dick Erixon, tidigare centerpartist som nu leder mediet Samtiden. De kallar regeringen och dess partners tydligt för vad de är: ”Det vänsterliberala regeringsblocket”. Sveriges delar behöver tveklöst nya mer pragmatiska och erfarenhetstunga politiska alternativ. SD är i nedan opinionsmätning nästan Sveriges största parti. Det är övriga partiers förtjänst. Väldigt många svenskar känner allt mindre förtroende för gammelpartierna som kört ner Sverige i diket. Det behövs bättre och positiva alternativ i svensk politik.
https://samtiden.nu/2019/09/demoskop-under-valdsvagen-lamnar-valjarna-s-for-sd/

Anosh Ghasri. Ingen idé att hämnas på människor som Annie Lööf och Johanna Jönsson. De är ideologiskt låsta och saknar konsekvenstänkande. Eller är det kanske ny befolkning till avbefolkningsorter till varje pris som gäller? Ibland undrar man. Människor är olika. Vissa är extremt känslostyrda och saknar konsekvenstänkande. Liknande människor ska hållas långt ifrån verklig makt över andras liv. Det blir mycket sällan lyckat. Läs gärna Ghasris krassa krönika nedan.

”Vilka pengar kan förändra det faktum att kommuner som Filipstad har bytt befolkning? Vilka medel kan förändra det faktum att arbetslösheten och bidragsberoendet bland den nya befolkningen är väldigt högt, eller att många saknar förutsättningar för att komma ut på arbetsmarknaden frågar Anosh Ghasri.”


”Filipstad har varit på mångas läppar den senaste tiden. Det är inte konstigt. Med alla integrationsproblem som kommunen handskas med, från ekonomiska och sociala till religiösa motsättningar, kan Filipstad i längden bli ett ghetto.”
”Det må vara svårt att föreställa sig, eller rentav låta smått galet i ett land där allt varit så välordnat (förutom migrationspolitiken). Det händer inte i morgon. Startskottet har dock gått och om utvecklingen fortsätter i samma takt och riktning är den dagen inte långt borta. Än är förhållandena inte helt instabila, men tjänstemän och politiker har nått dithän att de säger, till SVT och inte bara till ljusskygga alternativa medier, att man håller på att byta befolkning. Svenskar flyttar ut, flyktingarna blir kvar – och blir med tiden fler.”
”De pengar som staten kan skjuta till orter som Filipstad, kommer i bästa fall att gå till försörjning, skolor och inte minst socialtjänsten – med arbetslösheten och den demografiska förändringen följer även sociala effekter som behöver hanteras. Men, vilka pengar kan förändra det faktum att staden har bytt befolkning? Vilka medel kan förändra det faktum att arbetslösheten och bidragsberoendet bland den nya befolkningen är väldigt högt, eller att många saknar förutsättningar för att komma ut på arbetsmarknaden? Inga, så klart.”
”De så eftertraktade pengarna från staten, alltså skattepengar, går inte till utvecklingsarbete som resulterar i att kommuner som Filipstad eller Bengtsfors kan locka stockholmare. De går dels till rent underhåll, dels till att undvika en katastrof där en kommun helt går under.”
”Ta gärna en shot optimism, för det behövs verkligen. Men se också verkligheten för vad den är, ty den ändras inte av önsketänkande. Det är nästa generation som ska räddas, sägs det. Men hur görs det? Genom utbildning? Hur vet vi att de utbildade blir kvar? Vill eller får alla, tjejer och killar, ens studera?”
”Strukturer bland utrikesfödda som motverkar integrationen försvinner inte med svenskar som lämnar orten, de blir kvar bland de utrikesfödda som bor kvar. Ett nytt och annorlunda Sverige är inte ett eventuellt framtidsscenario längre, det är en verklighet i danande redan i dag. Och den verkligheten måste ses för vad den är”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ett-nytt-sverige-ar-en-verklighet-i-danande-28990

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar