lördag 21 september 2019

Utvecklande framtidsbygge

Tillsammans utan flum
Flum får andra företräda, det gör inte jag. Jag representerar en person som tidigt vill ta i och lösa växande problem. Det brukar vara det klokaste förhållningssättet, oavsett sammanhang. Jag är också en person som anstränger mig mycket för att hjälpa bra idéer och möjligheter att förverkligas. Politicast är en ny intressant plattform varigenom politiker kan kommunicera med sina invånare. Jag gillar skarpt liknande företagarinitiativ som påtagligt syftar till att bidra till ett bättre samhälle. Ett nytt bettingföretag där människor spelar bort sina pengar imponerar dock inte på mig. Samtidigt är jag en individ som gillar tekniklösningarna bakom alla erbjudanden på marknaden. Flumet inom svensk debatt behöver kraftigt marginaliseras.

Politicast kanske till och med kan slå i Kina. Igår var jag bjuden på ett 70 års firande av folkets Kina. Fram till dess hade utländska krafter och kejsardynastiner styrt Mittens rike. De senaste 30 åren har landet genomfört en förvandling aldrig tidigare skådad bland mänskliga samhällen. Från ett fattigt land till världens näst rikaste med 1,4 miljarder invånare. Ett extremt högteknologiskt land som inom område efter område också leder utvecklingsarbetet. De leder idag det tekniska utvecklingsarbetet inom många tillämpningsområden.

Det tål att påminna dem som nu gnäller om att Kina inte än har en demokratisk modell som den västerländska att 70 år är en kort tid. 70 år fritt från kejsardöme och utländsk kontroll. Och att det i huvudsak är kortsiktiga västerländska kapitalistiska investeringar som gjorde Kinas nutida fantastiska utveckling möjlig. Dessutom är det respektlöst att tro att västerlandets demokratiska modeller är de bästa. Många kanske chockas inom 20 år då kanske Kina introducerar en helt ny modell för folkstyre. Vem vet, innovativa är de. Om de skulle välja den amerikanska modellen finns bara två alternativ för folket. Är inte minst tre alternativ bättre...? Kanske kan Politicast i Kina bidra till att landet snart hittar den mest nutidsenliga modellen för folkligt styre? Och ett styre som tydligt kan ställas till svars för hur de styr. Den som lever får se. Helt klart är att stora framgångar skapas genom samarbete mellan olika människor. Bara till exempel blå eller bara röda blir inte bra.
http://www.kinas.se/historia/
https://www.politicast.fm/e/PYLSGyiEEvUBJJPRN88VjP?fbclid=IwAR1Qvfe7_E27gC-om7GcfztUGrf4hTEQwaYxBhPPR33PerDUsrn-tF--Enk
Dagens besvikelse
Regeringen (MP och S) och deras partners (C och L med stöd från V). Viktor Barth-Kron skriver i klartext, i Kvartal, om hur illa Sverige idag leds. Ansvarsutkrävandet skapar inte många andra väljaralternativ än att rösta på missnöjespartiet SD. Vår demokrati är i kris.

”2019 ansåg sig Centerpartiet och Liberalerna framför allt behöva en lista med mångapolitiska framgångar, för att kunna motivera sitt nya samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vilket i sin tur åtminstone delvis måste kompenseras, rent kvantitativt, för att det inte ska se ut som att S och MP gått tomhänta från bordet. Summan av allt slutade på 73 punkter. ”Förstärkningar i välfärden” respektive ”ambitiös klimatpolitik” förslår inte på egen hand, i alla fall inte i ett politiskt medieklimat där flest nyheter vinner mest och bäst uppmärksamhet.”
”Kvantititetsfaktorn leder helt enkelt till reformer för reformernas skull. Därför får vi bland annat friår/utvecklingstid, och förmodligen också något slags familjevecka. Trots att knappt någon egentligen vill ha dem.”
https://kvartal.se/artiklar/reformer-som-ingen-egentligen-vill-ha/

Dagens stjärnor
Entreprenörer med en positiv agenda. Väldigt många entreprenörer/företagare har mycket positiva ambitioner med sitt företagande, inte ”bara” att tjäna massor av pengar. Ett exempel på liknande företagare är grundarna till POD-plattformen Politicast med ambitionen att förbättra dialogen mellan invånare och dess företrädare. Också att göra moteld mot den kortfattade fördumningen av viktiga sakpolitiska debatter. Jag hoppas de lyckas. Du påverkar om de lyckas genom att utmana mig och andra politiker som vågar vara mycket tillgängliga för vad andra tycker.
https://www.politicast.fm/e/PYLSGyiEEvUBJJPRN88VjP?fbclid=IwAR1Qvfe7_E27gC-om7GcfztUGrf4hTEQwaYxBhPPR33PerDUsrn-tF--Enk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar