onsdag 18 september 2019

Växande utanförskap och konflikter

När krubban är tom bits hästarna
I grund och botten är vi alla mer eller mindre egoister. Även våra Florence Nightingales agerar utifrån egen mening och är därför ett naturligt uttryck för egoism. Men en egoism som av många anses som positiv. För mig är det obegripligt att stora delar av Sveriges riksdag inte på allvar tar i de stora faktiska problem vi har runt om i Sverige. Särskilt förvånande att inte regeringen fokuserar allt på att få till en betydligt mer hållbar migrations- och integrationspolitik. Sokrates skulle vara förfasad över hur Sverige idag styrs. En sak är säker, när kampen om begränsade resurser rasar i allt tuffare tider börjar ”hästar bitas”. Anna Dahlbergs bifogade ledarartikel nedan är läsvärd.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/valkommen-till-det-nya-exitsamhallet/

”Bristen på politiskt ledarskap skapar ett vakuum där människor kommer att leta efter trygga lösningar på egen hand.”

”Är statsminister Stefan Löfven medveten om stämningsläget i landet? Opinionsinstitutet Demoskop ställer varje månad frågan: ”Går utvecklingen i Sverige på det hela taget mest åt rätt håll eller åt fel håll?”. I september svarar hela 62 procent av de tillfrågade att det mest går åt fel håll; bara 36 procent är fortsatt optimistiska om utvecklingen.”

”Den oro som många väljare känner fångas inte upp av de politiskt ansvariga. Den som lyssnade när Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen i tisdags kunde bara förundras över bristen på allvar. Statsministern utlovade förbättringar på livets alla områden som om framgångsresan fortsätter oförtrutet.”

”I stället för att visa politiskt ledarskap läggs samhällsproblem antingen på hög eller ut på kommissioner, gruppsamtal och parlamentariska kommittéer. Pengar sprätts iväg åt alla möjliga håll samtidigt som rättsväsendet inte får de resurser som har efterfrågats.”

”Det är illa nog att det skjuts och sprängs i utsatta områden, men om även medelklassen drabbas upplevs att en gräns har passerats.”
https://www.expressen.se/ledare/tondov-regering-nar-det-mullrar-i-landet/
https://www.gp.se/ledare/att-vara-beroende-av-kommunen-1.17996210
Dagens besvikelse
Naivisterna som starkt bidragit till att Sverigebilden kraftigt försämrats. Ur ett jämförelseperspektiv med andra västländer har vår trygghet kraftigt försämrats.
https://www.expressen.se/nyheter/amerikanske-polischefens-oro-for-svenska-gangvaldet/

Dagens stjärna
Henrik Mitelman. Ja, Sveriges senaste regeringar har ihop med riksdagsmajoriteter drivit en mycket oansvarig migrationspolitik. Det har redan kostat massor av fler människor i långvarigt utanförskap och pengar. Och det sociala- och ekonomiska haveriet fortsätter.
https://www.di.se/analys/regeringen-blundar-men-snart-kommer-jattenotan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar