torsdag 19 september 2019

Lyssna på experterna

Grov brottslighet går att bekämpa
Det går att vända den mycket negativa utveckling Sverige har kopplat till grov brottslighet och allt mer försäljning av droger. Hur? Främst handlar det om att sluta mesa med människor som inte är mesmottagliga. Björn Ranelid går som jag tidigare hårt åt ”offerkoftelinjen” under ”dagens stjärna”. Därefter handlar det om att lyssna på svenska och utländska experter. Sveriges folk behöver få fler politiska alternativ som just respekterar relevanta yrkesgrupper i betydligt större utsträckning än nu. Ungdomsförbundens medlemmar är inte representativa för Sveriges befolkning och deras tyckande är mycket ofta tydligt omoget och okunnigt.

Alice Teodorescu skriver en läsvärd artikel som bifogas nedan.
””Tror du att barnen i Sverige i dag kommer att växa upp till ett bättre eller sämre samhälle än i dag?” När Novus nyligen ställde frågan svarade bara 28 procent ”bättre” och hela 59 procent ”sämre”. Länge fick varje generation som växte upp i Sverige det bättre än den föregående. Att så många, med fog, oroar sig för att deras barn ska få det sämre i framtidens Sverige är alarmerande. Det säger något om hur genuint bekymrade människor de facto är - och hur viktigt det är att oron tas på allvar om tilliten till politikens lösningsförmåga ska bestå.”
https://www.gp.se/ledare/miraklet-i-new-york-inget-mirakel-1.18301821

Om du inte såg den senaste delen av Uppdrag granskning i SVT, gör det! I många år har jag lyft behoven av att bättre hantera unga grova brottslingar. Experterna, främst Polisen och dess kopplade forskare, har länge haft tydliga krav på bättre metoder för att stävja en mycket negativ utveckling. Inget händer. Mesarna styr. Lyssna särskilt på svaren från chefen på socialförvaltningen. Självklart måste Socialförvaltning och Polis arbeta hand i hand kopplat till de unga som spårar ut ordentligt. Det är bäst för dem och för alla andra samtidigt.
https://www.svtplay.se/uppdrag-granskning
Dagens besvikelse
Miljöpartiet. Friårsidén är korkad. Och mycket dyr. Pengar som behövs för att lappa ihop Sverige efter följderna av MPs oansvariga och naiva migrationspolitik.

”Det är ingen tvekan om att det skulle behövas betydligt bättre möjligheter för arbetstagare att vidareutbilda sig och byta bana mitt i karriären. Därför är det sorgligt att regeringen satsar så mycket pengar och prestige på den här usla modellen.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/nej-kritiken-mot-friaret-ar-inget-slappt-hogergnall/

Och att det parti som har minst stöd bland folket tillåts påverka Sveriges utveckling i en så enorm utsträckning. Det är ett av många tydliga exempel på en dåligt fungerande riksdag. Glöm aldrig att det är MP som främst bär skulden för Sveriges sjukligt oansvariga migrationspolitik. Jag hoppas innerligt att nedan IS-krigare aldrig tillåts komma tillbaka till Sverige. Tyvärr anser jag att vi måste betala 350 kronor per dygn till landet som håller honom fängslad.
https://www.expressen.se/gt/har-vittnar-is-svensken-hogg-tills-fangens-huvud-lossat/

Dagens stjärna
Björn Ranelid. Bra att en kändis som Ranelid fått nog och tydligt lyfter fram hur djupt Sverige körts i diket av regeringar och riksdag som ska verka för svenskarnas bästa.

”Många män som kör omkring i dyrbara bilar i Sverige och som bevisligen saknar arbete och anställning och som inte är sjukskrivna måste försörja sig på ett eller annat sätt. Dyrbara klockor och märkeskläder kostar pengar. Endast dumma och godtrogna varelser kan inbilla sig att dessa personer inte rånar, sysslar med vapenhandel, langning av narkotika, utpressning, övervakar kvinnlig prostitution och annan kriminell verksamhet. Det påståendet handlar inte om fördomar, utan det är rent vetenskapliga och objektiva fakta, sanningar med andra ord.”

”Socialdemokraterna och miljöpartisterna skjuter sig själva i fötterna med lösa skott när de stänger dörren för sverigedemokraterna i överläggningarna om vad som bör göras för att motverka den grova och organiserade brottsligheten i Sverige.”
https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/socialdemokraterna-skjuter-sig-i-fotterna-med-losa-skott/?fbclid=IwAR3jqroP40FxVrE-vtwODA9w7S6VBTvlZENBBXnwqvv1VgJc9ISwoTiB7Ls

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar