torsdag 20 december 2018

Trovärdighet

Lojalitet mot vilka
Är många inom politiska partier som bland annat gängmedlemmar inom organiserade brottsorganisationer enbart lojala mot utvalda partikamrater? Lojaliteten mot väljarna och invånarna står absolut inte i fokus. Om det hade gjort det hade vi redan haft en regering över Sverige. Nu har vi det tidigast Q1 2019.

Jag tillhör människorna som gillar tydliga mål och och nyckeltal som tydligt kan mäta hur bra en verksamhet rör sig mot uppsatta mål. Lotta Gröning skräder inte orden i nedan artikel. Självklart är inte riksdagsledamöterna värda ledighet innan de ansträngt bidragit till att en regering kan bildas. Typ tjäna dem ni ska företräda bättre och respektera valresultat. Helt klart är att politikers trovärdighet sannolikt är på bottennivå.


Att behöva jobba i jul-, nyårs- och trettonhelgerna är inget ovanligt för andra yrkesgrupper. Våra folkvalda skulle vara i gott sällskap av poliser, sjuksköterskor, brandmän, busschaufförer och många, många andra. Vad kan vara viktigare än få en fungerande regering som tar ansvar för landet? Tar partierna sitt uppdrag på allvar kanske vi rentav skulle kunna ha en ny regering innan nyår? Det vore en välgärning.”

”Talmannens uttalanden på presskonferensen var så nära en uppläxning av partiledarna man kan komma. Andreas Norlén konstaterade att man redan kvalat in bland de tio procenten europeiska regeringsbildningar efter andra världskriget som tagit längst tid.”

”Det räcker nu. Sverige behöver en regering. Inte partiledare som mumsar skinka och dricker glögg på Instagram.”
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/partiledare-for-er-trovardighets-skull-stall-in-julen/?fbclid=IwAR3NYEp1zv-xGoCvY1gsM4kLk4FBio1Negx2iKGsllRo1skEZNDLxizyKNk

Dagens besvikelse
De som agerar som om Sverige har råd med en massa kostnadsdrivande satsningar. Det är dags att sluta med ansvarslösheten och kompromissa fram en reformvillig regering som inte slösar med pengar som inte finns. Allt färre invånare tror på att politiker arbetar för invånarnas bästa. Jag är övertygad om att ansvarsfullt beteende belönas av många invånare. De allra flesta invånare är inte dumma.

”Den närmaste tiden kommer Centerpartiet att uppvaktas intensivt från två håll. Det är fortfarande Annie Lööf som håller på nyckeln till Rosenbad. Löfven kommer att göra sitt yttersta för att blidka C om arbetsrätten. Samtidigt kommer Ulf Kristersson att försöka övertyga C om att SD inte får något inflytande över politiken. Lita på att jultomten kommer med en sprängfylld säck till Annie Lööf i år.”

”Nu finns tid att börja tänka utanför boxen.”
https://www.expressen.se/ledare/julklapparna-till-annie-loof-kan-bli-for-dyra/

Dagens stjärna
Håkan Boström. Den bästa vägen framåt mot konkurrenskraft och försvarat generellt välstånd bland vår befolkning bär marknadsliberala och mångfaldspositiva politiska krafter på. Vänsterns påverkan på politiken måste få ett slut.

”Men lite mer realism vore på sin plats. Föreställningen att Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna helt kan hållas utanför inflytande måste överges. Det var orimligt av C och L att ställa ut sådana löften. Ytterkantspartierna finns i riksdagen. Deras väljarstöd går inte att bortse ifrån. Det är en märklig demokratisyn att man skulle kunna ignorera stora väljargrupper som man samtidigt behöver stöd från.”

”Retoriken har av olika politiska skäl varit väldigt uppskruvad. Men det är dags att tona ned det teatrala talet om hotade grundläggande värderingar. Det har inte med verkligheten att göra.”

”Vill C och L markera distans kan de rösta gult till Ulf Kristersson och bara tolerera honom utan formellt budgetsamarbete. Men de bör släppa fram honom. Mittenpartierna gick faktiskt till val på att föra borgerlig politik med Ulf Kristersson som statsminister. Det borde göra valet enkelt.”
http://www.gp.se/ledare/rösta-gult-och-släpp-fram-kristersson-1.11910433

2 kommentarer:

  1. Skille helst se att man gjorde som vid Påveval. Lås in partiledaren + assistent från varje parti. Sen släpps de ut först när ett resultat är klart. Lås in direkt efter julottan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det skulle vara en bra lösning då korten borde vara kända i nuläget.

      Radera