lördag 15 december 2018

Nolltolerans

Prioritera kvinnorna
I landet med ”den första feministiska regeringen”, med en misslyckad migrations och integrationspolitik, är det hög tid att kraftigt prioritera flickor och kvinnor under en längre tid. Vissa kvinnogrupper i Sverige ser generellt svenska män som fruktansvärda mot kvinnor. Generellt vittnar det tydligt om hur dåliga kunskaper de har om hur enormt illa flickor och kvinnor behandlas i många andra delar av världen, och i svenska utanförskapsområden. Om vi verkligen bryr oss om våra flickor och kvinnor, oavsett deras bakgrund, är det dags för 0-tolerans mot förtryck och våld. Igår besökte jag och min dotter TRIS julmingel. De vet hur utbrett hedersförtrycket och våldet är i Sverige. I särklass mest utsatta är flickor och kvinnor. Lyssna tydligare på TRIS om du vill att den negativa utvecklingen ska brytas.
https://www.expressen.se/tv/magda-gad/jag-kan-inte-minnas-en-dag-som-jag-varit-lycklig/
https://www.expressen.se/nyheter/qs/story/gad
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/kvinnofoertryck-i-foerorten-far-aldrig-relativiseras-17234
http://www.gp.se/nyheter/sverige-måste-sluta-stödja-kvinnoförtryck-1.5123672
https://www.expressen.se/ledare/en-feministisk-regering-bor-prioritera-sexbrott/
https://www.tris.se

”Tvångsgifte och barnäktenskap är utbrett, minst var tredje flicka i Afghanistan är gift när hon fyller arton, enligt Unicef. Få känner till att lagen förbjuder flickor att gifta sig innan de är 16 år, på vissa håll i landet är traditionen att flickor ska giftas bort i tioårsåldern.”


I Afghanistan firar man inte när en dotter föds. Hela sitt liv kommer hon att behandlas som en ägodel snarare än en person. Hon äter sist, då männen är mätta. Hon får inte lämna hemmet utan en manlig släktings sällskap. Hon får inte arbeta och bidra till försörjningen. En flicka är bara en börda. En FN-undersökning visar att närmare 90 procent av de afghanska kvinnorna har blivit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Det är inte förvånande i ett samhälle där kvinnor är helt rättslösa.”

”Det är mestadels ensamma män som tar sig till Europa – men det är ensamma kvinnor som är mest utsatta. När Sverige väljer ut de 5 000 kvotflyktingarna om året i FN-läger bör ensamstående kvinnor prioriteras.”

Ja, jag tycker att Uppsala de kommande fem åren enbart ska ta emot kvinnliga kvotflyktingar. Det skulle vara bra av många skäl. Vad tycker du?
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/sverige-maste-prioritera-kvinnorna-i-asylpolitiken/

Kvinnor mycket mindre benägna att begå brott

Inte minst av hormonskäl är det viktigt att nu prioritera flickor och kvinnor. Ett samhälle med ett stort mansöverskott skapar lätt många allvarliga problem. Korrelationen mellan andelen män, särskilt unga, och ökad brottslighet är sannolikt hög. Jag har sagt det förr, jag säger det igen, svensk migrations- och integrationspolitik de senaste tjugo åren är misslyckad. Vi saknar helt enkelt ett politiskt ledarskap med nödvändig kompetens och modet att respektfullt ta i svåra frågor. Liberalerna hade den duktiga Nyamko Sabuni, hon vågade och fick sparken. Och Tomas Billström, som tystades. Av många skäl har svensk migrations- och integrationspolitik avgörande betydelse för hur landets välstånd utvecklas. Idag utvecklas det generella välståndet dåligt och den socioekonomiska segregationen ökar kraftigt. Gör om! Gör rätt!

”Risken för en ung man, mellan 15 och 29 år, att bli skjuten till döds är tio gånger högre i Sverige än i Tyskland, enligt en nyligen publicerad forskningsstudie (Joakim Sturup et al).”

”Det är efterfrågan på illegala vapen som är ovanligt hög här hemma, vilket i sin tur hänger samman med hur gängbrottsligheten utvecklats.”

”Antalet kriminella ungdomsgäng är hög, och ökar på många håll i landet. Trösklarna för att använda dödligt våld har samtidigt sänkts. Mellan 1996 och 2015 femdubblades risken för unga män att råka ut för dödligt skjutvapenvåld. Merparten av ökningen har skett de senaste tio åren. Detta är en unik utveckling. Mellan 2011 och 2015 skedde 938 konstaterade skjutningar i Stockholm, Göteborg, och Malmö. I en dryg tredjedel av fallen ledde det till skador eller död hos offret. Motsvarande siffror för hela Danmark under perioden (med något fler invånare) var 160 skjutningar varav 40 med skadeföljd.”

”Sverige är nu värst i hela Västeuropa. Skjutningarna utgör en allt större del av det dödliga våldet här, till skillnad från i andra länder. För samtidigt som skjutningarna ökat har andra kategorier, som dödligt våld i hemmet och fyllerirelaterat våld med dödlig utgång minskat. Forskarna betonar att ökningen av våldet är väldigt koncentrerad till vissa områden och grupper. Både förövare och offer är män under 30 år som bor och verkar i så kallade utanförskapsområden.”
http://www.gp.se/ledare/vapenv%C3%A5ldet-%C3%A4r-hemmaproducerat-1.11677967
En sak är säker, med en M och KD budget så står trygghetsfrågorna i centrum. Tyvärr har vi i Sverige fått en situation där det är viktigt. Utan att den negativa trenden kan brytas minskar tilliten bland oss invånare. Utan stor tillit till varandra har vi tveklöst ett helt nytt och mindre attraktivt Sverige. Ett Sverige som inte är till det bättre. Trygghetsfrågorna är fundamentala. Dåligt kontrollerade gränser och allt fler tusentals som lever olagligt i Sverige leder bara mot en allt sämre trygghet för oss som lever i Sverige.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/stefan-lofven-vill-bilda-regering-med-miljopartiet/

Dagens besvikelse
De partistyrelser som har i uppdrag att på liberal grund driva på för ett framgångsrikt politiskt arbete. Väljarna är inte imponerade. Väldigt många av just våra svenska invånare föredrar andra politiska rörelser än Centerpartiet eller Liberalerna. Inte ens 15% av befolkningen röstar på liberalt orienterade partier. Det är allt annat än imponerande i ett land där väldigt många invånare har en liberal grundinställning.
https://www.expressen.se/nyheter/sifo-bjorklund-och-loof-straffas-av-valjarna/

Dagens stjärnor
Alla forskare och entreprenörer som driver vår mänskliga utveckling framåt. Framåt i en allt snabbare takt. Läs gärna om nya tekniska framsteg kopplat till 3D-printing och Artificiell intelligens, AI, i bifogad artikel. Vissa skulle nu anse att tiden är mogen för att operera in spårbarhetschip i grovt kriminellas kroppar. Typ efter ett eller två grova brott ingår det i straffet att under säg 10 år bära spårbarhetschipet efter avtjänat fängelsestraff. Vissa skulle nog säga att det med fördel kan opereras in första dagen grova brottslingar checkar in på en anstalt för de grövsta brottslingarna. Vad tycker du?
https://www.technologyreview.com/lists/technologies/2018/
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/samhallet-har-varit-for-naivt-5156286.aspx
https://www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2018-11-19-fler-kvinnor-uppger-att-de-utsatts-for-sexualbrott.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar