söndag 9 december 2018

rast och vila

Ladda batterierna
Alla människor behöver vila kortare och längre perioder om man arbetar hårt. Många ambitiösa idrottsmän har fått lära sig att kroppen säger ifrån om man tar i för mycket eller har en allt för intensiv frekvens i träningen. Det samma gäller givetvis en ambitiös företagare eller politiker också. För dessa uppdrag gäller inte arbetstidsregleringar som gäller för anställda.

Även om huvudet fungerar bra kan kroppen känna sig trött och sliten. Där är jag. Efter en mycket tidskrävande och framgångsrik valrörelse tog den lokala politiska röran över. Parallellt det interna kampanjandet emot mig som fick det sanslösa slutet att jag uteslöts av partistyrelsen som medlem i Centerpartiet. Efter nästa vecka ska jag vila ordentligt under en tid och reflektera över vad som hänt och hur jag bäst gör nytta framöver.
https://www.pulsochtraning.se/vila-och-aterhamtning/
https://www.arbetsmiljoupplysningen.se/Amnen/Aterhamtning/
https://kurera.se/sa-undviker-du-stressfallan-med-expertens-aterhamtningsknep/

Dagens besvikelse
Naiva och ansvarslösa rikspolitiker som länge låtit bli att ta i allt allvarligare samhällsproblem. Jag delar helt Carin Götblad, regionpolischef, kritik av naivister och att dagens rättssystem inte duger för att möta allt grövre brottslighet och alla rättsproblem kopplade till allt fler tusentals som lever olagligt i Uppsala och övriga Sverige. Och ja, terrorhoten är på riktigt i Sverige. Inte minst kopplat till naiv svensk hantering av olika former av jihadister och IS-sympatisörer vi har i Sverige. Vad hände i Malmö? Två bomber exploderade i närheten av varandra mycket nyligen. Skrämmande.

”Kriminella grupperingar har utvecklats till ett påtagligt samhällsproblem. Så skrev regeringen i mars 2010 när utredningen ”Kriminella grupperingar – motverka rekrytering och underlätta avhopp” presenterades. Utredare var Carin Götblad, i dag regionpolischef i Region mitt, med kontor högst upp i polishuset i Uppsala.”

”Carin Götblad föreslog en rad konkreta saker till regeringen, som lokala poliskontor, större möjligheter för polisen att omhänderta unga, en föräldratelefon hos polisen och en laglig skyldighet för skola, socialtjänst och polis att stödja föräldrar i ansvaret att fostra sina barn. Dessutom föreslog hon en omedelbar satsning på ”Projekt pojke”. Syftet var att motverka sociala problem, psykisk ohälsa och stereotypa könsroller i de mest utsatta stadsdelarna.”

– Enligt hans forskning är det den närmaste omgivningen och föräldrars och kamraters värderingar, som påverkar allra mest om man blir kriminell eller inte. I dag finns stora familjer där alla män är kriminella, där man är inne på tredje generationens kriminella.

”Ideligen under intervjun pendlar Carin Götblad mellan behovet av förebyggande arbetet och de akuta insatser som krävs. Vi måste kunna hålla två saker i huvudet samtidigt, påpekar hon flera gånger. Men sanningen är, menar hon, att våldet eskalerat så mycket att det är för sent för de insatser hon föreslog 2010 som enda åtgärd mot dagens skjutningar och andra grova dåd. För det behövs även skarpare lagar och snabbare repressiva, hämmande, åtgärder.”
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/samhallet-har-varit-for-naivt-5156286.aspx
https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/terrorhotet-kan-oka-nar-svenska-jihadister-slapps/

Dagens stjärna
Christian Thomasson. Han har lärt mig och några till att den framgångsrika forskaren Charles Darwin felaktigt kopplats till citat som någon annan formulerat. Även om det är Darwins forskningsresultat som utmärkt sammanfattas av någon annan person ska rätt vara rätt. Ett av dessa citat sägs vara skapat av Leon C Megginson.
https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/evolution/darwinochevolutionsteorin.9932.htm
https://www.darwinproject.ac.uk/people/about-darwin/six-things-darwin-never-said?fbclid=IwAR231qFuYPOxGiMNxYPShf06CrC8EayhZxbRsDW4hmSfgL-8SCPNJCUUk7Y#quote1
https://www.google.se/amp/s/quoteinvestigator.com/2014/05/04/adapt/amp/











Dagens besvikelse



Dagens stjärna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar