onsdag 12 december 2018

Lös ut migrationsfrågan

M och S
Expressens ledare tjatar och tjatar om att M och S måste ta ansvar för Sverige och bilda regering. Det kommer inte att hända, av många skäl. Inte förrän möjligen när det är en synlig djup kris i landet Sverige. Däremot borde M och S nu sätta sig och förhandla om vilken migrationspolitik Sverige ska ha under överskådlig framtid! Det politiska sakområdet migrationspolitik är den gordiska knuten i riksdagens försök till regeringsbildning. Om M och S vill visa att de är de främsta företrädarna av en ansvarsfull politik så löser de innan årsskiftet ut migrationsfrågan. Ni kan! Ni måste! Inte minst för att Sverige bättre ska kunna hjälpa massor av miljoner människor på flykt runt om på vår jord. Lös ut migrationspolitiken, tack!
https://www.expressen.se/ledare/efter-loofs-nej-maste-s-och-m-ta-rodret/
Personligen tycker jag alltid att det är viktigt att verka för en hållbar politik inom alla politikområden. Hållbar utifrån de människors perspektiv som en demokratisk plattform ska representera. Vissa politikområden har stark påverkan på andra. Migrationsfrågan är ett sådant politikområde.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/tro-inte-pa-centerns-rosa-integrationsdrommar/

Dagens besvikelse
Supertjuvar som stjäl från folket och bland dessa superkriminella finns gott om dyrkare av Ayn Rands filosofi. Jag har bloggat om denna exempellösa plundring av statskassor förr. Jag gör det igen då beloppen som stulits är sjukt höga. Över 500 miljarder kronor! Se gärna bifogad film som sändes i söndagens Dokument utifrån på SVT. Folket är förbannade i bland annat Frankrike. Om inte dessa män får många års fängelse och fråntas alla sina tillgångar kommer ”vanliga människors” frustration bli ännu kraftigare än vad vi nu upplever i Frankrike.
https://www.svtplay.se/video/20272714/mannen-som-plundrade-europa
https://www.aynrand.org/
Dagens stjärnor
Sakine Madon. UNTs nya politiska chefsredaktör. Hennes två första ledarnedslag har varit mycket kloka. Som så många andra undrar hon vad Lööf håller på med. Och hon har också insett att politiska skillnader ska brytas i debatter, i val och mellan dem som kan samarbeta. Inte genom DÖ-lösningar eller demokratisk mobbing.

”Erik Pelling (S) svarade att mittenstyret har kört med öppna kort med att man har en valteknisk samverkan med Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Stefan Hanna, numera politisk vilde, anklagade den styrande koalitionen - eller ”vänsterstyret” som han flitigt kallar den - för ”ett demokratiskt vidrigt maktdrag”.”

”Att frågan om lika regler blandas samman med ”ta avstånd från Sverigedemokraterna” är synd. Avstånd bör och ska politiska motståndare ta, inte minst i hård politisk debatt.”

”På samma sätt känner förstås många liberaler inför SD:s tolkning av nationalism, jämställdhet och mycket annat. SD:s idéer ska bekämpas. Men det görs inte genom att trixa med antalet ledamöter i nämnder, eller på andra sätt peta i spelreglerna.”
https://mobil.unt.se/ledare/peta-inte-i-spelreglerna-5161649.aspx

Widar Andersson. En mycket klok samhällsdebattör.
”Skönt att vi nu åter landat i verkligheten där politiskt snömos inte kan dölja politiska realiteter.”

”Alla ser att SD finns i riksdagsrummet. Alla ser att "aldrigpartier" som C och L i själva verket är helt styrda och totalt beroende av SD. Hela deras politiska hållning bygger på SD. Alla ser att varje väg att bygga en majoritetsregering är stängda. Hoppet står till att en minoritetsregering kan komma att tolereras. Vilket väl förmodligen är det hopp som styr och styrt Annie Lööf och hennes edsvurna män i ledningen. Men så kommer det inte att bli. Varför skulle S och M släppa fram något sådant? Landet är faktisktinteoR i kris och det är långt till nästa val.”
https://mobil.folkbladet.se/opinion/onskesnomoset-ar-borta-om5607542.aspx

Lena Melin. Ja, helt oseriöst och ansvarslöst agerande kopplat till försöken till regeringsbildning. Det kan inte tolkas på något annat sätt än att den pinsamma situation vi har i Sveriges riksdag handlar om att Lööf och hennes beundrare gör allt de kan för att hon ska ha en chans att i framtiden inte bara ha varit en av flera partiledare utan Sveriges första kvinnliga statsminister. Suck.

”Natten mellan lördag och söndag kom de fyra partierna som ville ha en regeringssamverkan enligt samstämmiga uppgifter överens om ett avtal på ett tiotal sidor. Det skulle reglera den närmaste tidens budgetsamverkan mellan en tilltänkt regering mellan S och MP och deras samverkanspartier Centern och Liberalerna.”

”Den stora frågan är alltså vad som hände i Centern mellan lördag natt och måndag morgon. Blev det full revolt mot överenskommelsen? Det är svårt att tro. Annie Lööf är numera så nära en frälsare man kan bli som partiledare. Hon brukar få i stort sett som hon vill. Ändrade sig Annie Lööf av förhandlingstaktiska skäl? Det är ju nästan så att man måste tro det. Planen skulle i så fall vara att Stefan Löfven är så sugen på att bli statsminister att han vid en ny förhandlingsomgång är beredd att genomföra ännu mer centerpolitik.”

”Det är något som inte stämmer. Det vore bra om Annie Lööf förklarade hur det egentligen ligger till. Annars riskerar ilskan över henne växa henne över huvudet.”
https://www.aftonbladet.se/a/0E641o?fbclid=IwAR2Dpix77wgIdkR_xOLlJRicU8YW7xwGKLZ_8Lu8wm5wmrWCUhKjRPCdU64
https://www.aftonbladet.se/a/VR71xJ?fbclid=IwAR31mBy5CY9AvkgTxyREbYeMUcUBZGAv6Y_bxrAM4oqldYWrT3am82ma38Y



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar