tisdag 28 augusti 2018

Vad vill du

Vilken vision?
Vill du att Uppsala och Sverige ska ha en god ekonomi så att vi kan fixa de kvalitetsproblem vi nu upplever inom välfärdens kärna kan lösas? Det vill jag. Då måste vi ha politiska ledare som tar ansvar på riktigt och som inte låtsas som att det är bättre än vad det faktiskt är när man studerar det faktiska läget inom många områden som till exempel inom sjukvården, omsorgen, försvaret, rättssystemet och så vidare. Din röst har stor betydelse. Jag tycker att du ska syna partiernas framtidsvision för Uppsala. Jag tycker också att du ska syna hur deras ekonomiska politik hänger ihop. Vad vill de olika partierna göra och hur trovärdigt kan de trycka på om de får ledarroller för att förbättringarna ska bli verklighet, inte bara vackra ord. Läget i Uppsala och Sverige är utmanande, vackra ord räcker inte för att lösa de problem vi har och vackra ord räcker inte för att bidra till att alla våra möjligheter blir verklighet.

Gå till valstugor och fråga. Ring och mejla de politiker du vill ha tydliga svar ifrån. Det är stora skillnader mellan partierna och vissa bär säkert på problemlösningar som du tror är bra vägval och vissa bär säkert på metoder för att förstärka alla möjligheter som ständigt finns för att vi ska få en bättre framtid. Fråga, fråga och fråga. Kräv tydliga svar. I den verkliga verkligheten kommer efter valen alla partier som får en chans att vara med och styra tvingas kompromissa. Din röst ger de bästa alternativen för dig större chans att nå kompromissframgångar. Personligen ser jag inga skäl att taktikrösta i detta val. Och glöm aldrig att om du r svensk medborgare, och bor i Sverige, då har du tre röster i tre olla val! Du kan rösta på olika partier i alla valen om det känns bäst. 
Dagens kalkon
Socialdemokraterna. Och övriga lokala partier som inte driver en stadsbyggnadspolitik som är attraktiv eller hållbar för Uppsalaborna. Dagens och kommande Uppsalabor. Centerpartiet i Uppsala har länge drivit den politik som UNTs ledare nu efterlyser. Om du vill rösta på ett parti som i denna viktiga fråga företräder en sådan politik ska du rösta på Centerpartiet i kommunvalet.
http://www.unt.se/ledare/tid-att-tanka-efter-5061144.aspx

Dagens stjärna
Min morfar. Han är en evig optimist men ser också de problem som ständigt måste lösas.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar