torsdag 9 augusti 2018

Prioriteringar

Att välja innebär också att välja bort
Allt till alla är inte möjligt. Tänk att det kan vara så. I en rättviseoroenterad tillväxtekonomi finns utrymme för lite för många eller mycket till få. Politiker och arbetsmarknadens parter har stor påverkan på vilka fördelningsval som blir verklighet. När val görs innebär det att vi också väljer bort. När vi väljer går verkligheten i olika riktningar. Olika partier gör olika prioriteringar. De som vill styra måste ingå i någon form av samarbete. Då tvingas man låta andra partiers prioriteringar få genomslag. Vissa människor ägnar massor av energi åt att älta vägval som gick fel. Andra lär av sina misstag och kryssar framåt i livet och bygger på sina ”bibliotek” av erfarenheter.

Vi är högt beskattade i Sverige. ”Vad får jag för skatten” undrade Leif Östling på ett sätt som inte föll i god jord. Samtidigt kan vi konstatera att vi inte bara får bra eller dålig kvalitet av det vi vill för skattepengarna. Som bifogad ledare konstaterar är det allt för mycket skattemedel som går till överdimensionering av viss verksamhet. Vilka invånare vill inte hellre ha några till poliser än alla dessa kommunikatörer? Kommunikatörsinflationen måste få ett slut. Och fler poliser i fält behövs! Jag träffade nyss ett antal ungdomar och deltog i en drogdebatt arrangerad av Barnombudsmannen. Nästan alla ungdomar som var närvarande vittnade om att narkotikaanvändandet är väl utbrett bland våra yngre. Precis som de själva tyckte måste det problemet tas på betydligt större allvar.
https://www.expressen.se/ledare/hellre-en-radiobil-an-200-kommunikatorer/
Dagens kalkoner
De som inte inser att kommunernas förbättringsarbete kraftigt måste öka tempo.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/kommunerna-maste-bli-effektivare-nu-23263

De som går på att svenskar generellt har det bättre än människor i andra så kallade välfärdsländer. Självklart beror det på vad vi jämför men svenskarnas relativa ekonomiska välbefinnande är inget att vara stolt över. Och den svaga svenska kronan gör oss inte relativt rikare. Svensk reell konkurrenskraft måste stärkas, skolresultaten kraftigt förbättras, offentlig sektor kraftigt effektiviseras och hårt arbetande människor måste få behålla mer av sina inkomster efter skatt. ”Den som är satt i skuld är icke fri” och den som inte har några fria tillgängliga pengar är väldigt sårbar. Sverige har en allt för stor offentlig ekonomi. Vi behöver en betydligt större privat ekonomi. Sverige behöver ett nytt ledarskap.
https://cornucopia.cornubot.se/2018/01/svenska-hushallen-nast-fattigast-i.html?m=1

Dagens stjärna
Lotta Gröning. Om inte stad och land ska klyvas allt mer behöver statliga skatteindrivare förstå att bilen är ett nödvändigt hjälpmedel på landsbygden. Enskilda svenskar måste få behålla mer av sina intjänade pengar och fritt välja hur de vill använda dem. Tjänstemän och politiker ska styra mindre av våra intjänade pengar! Det är hög tid för kraftfulla reformer som åter gör svenskarna friare och där det lönar sig att anstränga sig.
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/diskriminering-att-jaga-folk-pa-landsbygden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar