torsdag 2 augusti 2018

Glömska

Att gå vidare
När man gjort bort sig, enskilt eller kollektivt, vill de allra flesta "vända blad och gå vidare". Gjort är gjort och kan inte göras ogjort. Så är det. Därför är det klokt att inte älta dumheter gjorda tidigare om och om igen. Samtidigt är det viktigt att lära av de misstag man gör och har gjort! Den som inte lär av dem är ingen klok person eller grupp av samarbetande människor. Om det visar sig att en person gång efter gång är inblandad i oklokt beslutsfattande är det definitivt dags att undra över varför dessa enskilda personer gång efter gång får ett förtroende som de uppenbarligen inte klarar av att bära. Och finns gränser för när ansvariga personer ska bli återbetalningsskyldiga från delar av sina livstidsarvoden om missgreppen varit allt för grova? Kanske, kanske inte. Incitamentssystem är viktiga för de allra flesta. ”Som du ropar får du svar” gäller i de flesta sammanhang. Tiderna förändras ständigt men mycket av basreglerna för ett framgångsrikt samhällsbygge är desamma. Glöm inte det!
http://www.gp.se/ledare/schenstr%C3%B6m-tror-ni-mormor-kr%C3%A4vde-en-macchiato-med-sojamj%C3%B6lk-under-ransoneringstiden-1.7356045

Medierna har länge kämpat för sin överlevnad. När objektivitet och xxxxx försvinner som tydliga förhållningssätt som ledningen kraftigt upprätthåller går det inte att hitta en väg tillbaka. Mediet tappar sin kraft. Om ett medie som tidigare upplevts objektivt i det redaktionella arbetet helt plötsligt tillåter journalistisk aktivism är trovärdigheten som objektiv observatör och rättsorienterad grävande journalist borta. Den tidigare skillnaden mellan en ledarredaktion och den redaktionella verksamheten är allt blurrigare. Jag tror många läsare ogillar det! Ledarsidorna blir historiskt inte lästa av så många men tidigare kunde de generella och upplevt objektiva redaktionerna nå stora målgrupper. Det blir allt svårare. Är då alternativet att redaktionellt målgruppsorientera sig och helt enkelt välja en subjektiv världsbetraktelse? Kanske. Inget jag gillar men FOX-News är ett lysande och avskräckande exempel.
https://ledarsidorna.se/2018/08/endast-en-av-de-fyra-stora-tidningarna-ar-rustad-for-valspurten/

Dagens kalkon
Medialedningar som inte fattar hur viktigt det är att säkerställa objektivt redaktionellt material på andra sidor än de som kallas ”ledarsidor”. På ledarsidor finns ideologiskt tyckande uttryckt med mer eller mindre objektiva fakta som stödjer det man själv tycker. Hanif Bali är skicklig på ”att finnas” och upprör många samtidigt som han älskas av många andra. Inte minst upprör han många av dem i vårt samhälle som inte anser att vissa problem öppet ska stötas och blötas. Jag antar att många av dem tycker att det ska vara som mellan mamma, pappa och barnen, vissa samtal är för känsliga för barnens bästa. Uppenbarligen har vi ett gäng människor som anser att vissa frågor inte passar för offentliga debatter. Det är en oklok uppfattning som när den försöker implementeras garanterat leder fel.
http://www.gp.se/ledare/broman-lägg-ner-falsk-faktagranskning-1.7454091

Dagens stjärna
Ulf Kristersson. Det är uselt att två mördare de senaste veckorna lyckats rymma och nu utsätter hederliga människor för livsfara.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/efter-tva-rymningar-m-vill-skarpa-reglerna-for-fotboja-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar