fredag 17 augusti 2018

Samhällets grundpelare

Värdegrunden avgörande
Hur stadigt står ett samhälle? Det kan aldrig stå starkare än dess grundvalar. Och grundvalarna ska finnas stadfästa i demokratiskt starkt förankrade lagar. Allt annat är oklokt. Lagar som ska gälla alla berörda invånare, och besökare, på ett särskilt territorium jämlikt. I sin stora omfattning är Sveriges rikes lagar uttryck för våra svenska värdegrunder som växt fram under tusentals år i just vårt särskilda Nordiska samhälle. Lagarna är dock för komplexa för att vara folkligt samhällsbärande. Det är därför förenklade beskrivningar av vår värdegrund är centralt i ett samhälles framgångsbygge. Om du inte redan är övertygad om detta kan du läsa min bok, då tror jag du bättre förstår varför ett tydligt värdegrundsarbete är så viktigt för ett samhälles framgångar. Ännu viktigare är det när integrationsfrågor har en central betydelse för att en positiv framtid ska skapas.
https://www.synonymer.se/sv-syn/värdegrund
https://www.motivation.se/innehall/att-skapa-en-vardegrund/
https://lagen.nu/
https://lagrummet.se/rattsinformation/lagar-och-forordningar

En av vårt samhälles viktigaste grundpelare, eller fundament om du vill, är demokratin. När Rädda Barnen anordnade en debatt nyligen berättade att allt fler unga börjat tro att en diktatur skulle vara bättre än en demokrati. Skrämmande. Winston Churchills ord ”Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla de andra” sammanfattar väl att tills någon hittar på något bättre än det som hittills prövats är demokrati det minst dåliga. Och vänsterns aktivister är lika odemokratiska som man kan förvänta sig av människor som gillar vänsteridéer som bara gjort skada när de fått chans att prövas.

”I Göteborg har Ung vänster i sociala medier uppmanat sympatisörer att komma och förstöra ett planerat torgmöte anordnat av Sverigedemokraterna i slutet av månaden. Jonas Sjöstedt svajade när han i P1 Morgon fick chansen att kommentera tilltaget. Å ena sidan sa han att yttrandefriheten är helt avgörande och att båda sidor i diskussionen har rätt att säga vad de tycker utan att bli avbrutna. På frågan om det är okej att komma med megafoner och förstöra ett möte hänvisade han till att Polisen får sätta gränsen.”

Radikala grupper inom vänstern försöker konstant hitta sätt att tysta och störa motståndare. Och de intalar gärna sig själva att de kan göra det utan att inskränka yttrandefriheten. Det är svårt att inte notera hur de ropar om att demokratin är i fara samtidigt som de själva saknar respekt för de demokratiska spelreglerna. Om alla betedde sig som de mest intoleranta vänsteraktivisterna vore demokrati en omöjlighet.”
http://www.gp.se/ledare/sigfrid-vänsterns-aktivister-förstör-demokratin-1.7706874
https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/demokrati
https://www.informationsverige.se/Svenska/Samhalle/Samhallsorientering/Sidor/Demokratins-bakgrund.aspx
https://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/demokrati/demokrati

Dagens kalkon
Relevanta domare i Arbetsdomstolen.
I värsta fall har Arbetsdomstolen givit den gruppen hjälp på traven. Ty följden av veckans dom kan bli mer diskriminering: att arbetsgivare slänger jobbansökningar med namn som låter "muslimska" direkt i papperskorgen. Inte för att de tror att alla muslimer, eller ens de flesta, kommer att ställa jobbiga, religiöst rotade särkrav. Utan för att man riskminimerar, om man kan. DO:s framgång i Arbetsdomstolen riskerar att bil en Pyrrhusseger för integrationen.”
https://www.expressen.se/ledare/sexism-ska-ge-skadestand-tycker-arbetsdomstolen/

Dagens stjärnor
Lotta Gröning. När partier och politiker inte förstår vilket uppdrag de har, och vilka de tjänar, då är de mycket olämpliga att få folkets förtroende. När politik blir en egoistisk och partiegennyttig verksamhet ska förtroendet vara förbrukat!
”Men socialdemokratins kris i Göteborg handlar också om ett parti som tappat bort sig själv och framför allt det uppdrag som politikerna har gentemot sina väljare. Nämligen att föregå med gott exempel så att trovärdigheten består både när det gäller det kommunala styrelseskicket och inte minst uppdraget att göra sitt allra bästa för kommunen och dess invånare. Det är lätt för ett parti som suttit länge vid makten att glömma bort vem som gett dem uppdraget och varför.”
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/socialdemokraterna-ar-vilse-i-verkligheten/

Alliansen. För första gången på länge finns mätningar där Alliansen blivit större än vänstergänget.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jamnt-mellan-blocken-s-tredje-samsta-siffra-nagonsin/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar