fredag 24 augusti 2018

Den Gordiska knuten

Invandringspolitiken är den gordiska knuten
Det tycks som att Centerpartiet och Sverigedemokraterna kommer att vara möjliga "kungamakare" efter riksdagsvalet. Den gordiska knuten är till 100% kopplad till invandringspolitiken.
http://www.debok.net/sprak/2015/03/Vad-ar-den-gordiska-knuten.html
Det är tveklöst invandringsfrågorna som kommer att bli maktförhandlingarnas huvudfrågor. SD och Centerpartiet kommer att spela huvudroller framöver, oavsett vad andra partier tycker om det.  Invandringsfrågorna handlar både om migrations- och integrationsfrågor.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sds-krav-for-att-slappa-igenom-en-alliansregering/
https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=12794

Dagens kalkon
Torbjörn Nilsson. Jag håller med om att vi behöver ett mer tidsenligt arbetssätt i Sveriges demokratiska församlingar. Direktval av kommunstyrelsens ordförande och statsminister skulle vara ett steg i rätt riktning. Möjligen också en spärr på 6% istället för 4%. Men jag delar inte alls Nilssons dröm om att få partier skulle vara den bästa vägen mot ett så demokratiskt förankrat system som möjligt. I grunden handlar väl demokratiskt förankrat om att så stora delar av befolkningen ändå ska känna att de har en chans att hitta ett parti som är "minst dåligt" eller "bäst" på att företräda just deras tyckande. Då är ett fåtal alternativ inte en fördel. I en värld av mångfald får man dock "ta skeden i vacker mun" och acceptera att man inte får som man vill om det är få som gör samma val som man själv.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/riksdagen-skulle-ma-bra-om-de-akte-ur/

Dagens stjärnor
Magda Gad. Ja! Självklart måste vi försöka förstå och lära om hur kvinnorna har det och ser på sin situation i kulturer som bygger på väldigt partialkaliska grunder. Inte minst TRIS har år efter år efterlyst tydliga ställningstaganden mot hederskulturer och ett bättre stöd för alla de svenskar som utsätts för dess kraftiga individuella övergrepp.
https://www.expressen.se/nyheter/lat-mellanosterns-kvinnor-fa-beratta/

Frida Bratt. Så är det. Pensionsspararna och våra "ombud" är de största ägarna på börsen. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man ska ”slå mot kapitalet”. Dessutom är det väl fortfarande få som går på att den svenska staten kan beskatta de rikaste hårdare än i vår närmaste omvärld. De flesta inser att miljardärer lätt kan flytta och att de är välkomna på de flesta platser. Ska inte de betala mer i skatt? Det gör de oftast i absoluta tal men visst kan de betala lite mer när de har det så ekonomiskt bra, frågan är bara hur det görs utan att det leder till mer skada än nytta. Socialdemokraterna bär inte på de hursvaren.
https://www.expressen.se/dinapengar/frida-bratt/glom-inte-kapitalagare-ar-vanliga-pensionssparare/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar