måndag 27 augusti 2018

Nolltolerans

Vilken ambitionsnivå?
Vilka är det som har regeringsmakten i Sverige? Det är Socialdemokraterna och Miljöpartiet med stöd av Vänsterpartiet. Det är i det vänster-Sverige som de och inga andra har ansvaret för den nationella "ratten". Det är under deras ledning som nödvändiga reformer uteblir och klyftorna mellan oss invånare i Sverige kraftigt växer. Det är skrattretande att ta del av Socialdemokraternas kampanjande som får det att låta som att det är någon annan än de som innehar regeringsmakten. Alla de brister de kritiserar har de själva haft möjlighet att lösa under snart fyra år. Väldigt mycket kan lösas genom kompetent styrning och ledning. Oavsett vad man tycker om Socialdemokratin så hade de förr ändå ledningsförmåga. Det var förr det.
https://www.expressen.se/nyheter/klyftorna-vaxer-och-det-snabbt/
I Kina finns en positiv grundinställning till Sverige. Igår var jag på en middag med kinesiska diplomater och affärsmän. De berättade bland annat att det nu för första gången sprids nyheter i Kina om att Polisen i Sverige tappat kontrollen över kriminella i särskilt utanförskapsområden.

Är det desinformation? Känner sig de flesta människor som lever i de klassade utanförskapsområdena  trygga? Känner de att Polisen lyckas skydda dem från alternativa rättsystem? Och varför går skattepengar fortfarande till föreningar som absolut inte ska ha något stöd?
http://www.gp.se/ledare/zafar-myndigheter-ska-inte-finansiera-polishat-i-f%C3%B6rorten-1.7837743
https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/onskar-att-jag-var-mer-radd-for-miljon-an-ran-mot-aldre/

Vad gäller brottsbekämpningen är kärlek och nolltolerans mot brott sannolikt en mycket viktig pedagogisk metod för att bryta en negativ utveckling. Särskilt i socialt utsatta områden blir nolltolerans som metod värdefull, det är ett tydligt budskap. Nolltolerans är en kärleksförklaring då det både innebär att vi bättre måste se och hjälpa dem som tidigt hamnar snett samtidigt som vi tydligt markerarar för det mycket stora flertalet i alla bostadsområden att vi bryr oss om dem också. Många av dem känner inte att deras trygghet tas på allvar.
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/skottet-var-inte-menat-min-familj-23441
Dagens kalkoner
Regeringspartierna. Socialdemokraterna är duktiga på att låtsas som att någon annan är ansvarig för det som fungerar dåligt trots att det är de som är vid makten. Det är beklämmande att många unga inte längre ser hoppfullt på framtiden. Många fler än förr tycks till och med oroas av samma eller olika skäl.
https://www.expressen.se/nyheter/qs/e45/min-bild-av-sverige/

Dagens stjärna
Paulina Neuding. "Det är således också en utveckling som hade kunnat förebyggas och förhindras genom politiska beslut. I stället har vi de senaste åren fastnat i en världsfrånvänd diskussion om huruvida Sverige verkligen är tryggare än någonsin och varför omvärlden envisas med att svartmåla oss, samtidigt som en händelse som den på Bäckby i Västerås i helgen – med attacker på polis och brandkår under ett våldsamt upplopp – knappt når riksmedier."
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/skjutningarna-hade-kunnat-forebyggas-och-forhindras-23299
https://www.expressen.se/kvallsposten/samtliga-skjutningar-i-malmo-under-2018/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar