tisdag 13 september 2022

Förbättringar och förutsättningar

FF

Inte föräldrafritt utan förbättringar och att skapa bättre förutsättningar för företagande borde vara det centrala. Förbättringar och företagande. Att ständigt driva på för förbättringar är att vara företagsam. Man behöver inte arbete inom organisationsformen företag för att vara företagsam. Uppsala och övriga Sverige mår bra om vi får en starkare företagsam kultur. 

Just nu pågår intensiva politiska förhandlingar runt om i Sverige. Inte minst i Uppsala. Det är med andra ord som vanligt även om spelplanen är dramatiskt mycket annorlunda från förr. Nationellt såg vi i TV hur Annie Lööf tillsammans med MP och V reflekterade över att deras lag verkade förlora makten om mandaten i Sveriges riksdag. Och i Uppsala har sjukt nog vänsterpartierna gått fram mandatmässigt trots att de under sina åtta år vid makten verkligen inte stärkt skolan, äldreomsorgen, företagsklimatet och så vidare. Och i många scenarion för att få ihop olika partigrupper för att kunna styra Uppsala kommun har Utvecklingspartiet demokraterna en central roll. Vi får se vad det kan innebära i praktiken. Uppvaktas gör vi så det är gott om partier som insett läget. UP har invånarnyttan i fokus och för att vinna våra röster är det nödvändigt att just invånarnyttan är i centrum, inget annat. Schackspelet är igång.

Jag delar Adam Cwejmans, GP, reflektioner om det politiska arbetet i Sverige. Det svenska folket förtjänar bättre än vad denna valrörelse lokalt och nationellt bjudit på. Det är sakpolitiken som mest påverkar hur vår framtid blir. Trots det får trams och påhittade känsloargument allt för mycket utrymme i debatter och mediatäckning, för att det "säljer". Var är till exempel analyserna om effekten av att ett "Uppsalapaket" genomförs i Uppsala? Jag hoppas att vi i Sverige inte går i den amerikanska politiska fällan. Jag hoppas också att seriösa medier mycket bättre än nu faktabaserat hjälper invånarna att förstå vilka som röstat vad och vilka stora frågor som ligger på bordet. Uppsalapaketet var Uppsalas i särklass största utvecklingsfråga. Den borde haft en central medial arena även om många partier av maktskäl gärna undvek den. Under väldigt många år framåt innebär Uppsalapaketet, om det genomförs, att förbättringsbehovet inom t ex skolan och äldreomsorgen blir omöjligt. Och att företagsklimatet försämras.

"Denna valrörelse har i större utsträckning än tidigare präglats av varningar om vad som händer med svensk demokrati om de borgerliga skulle vinna."

"Kanske finns det en koppling mellan det ödesmättade greppet, att varna för att demokratin är i fara med en borgerlig regering, och att det politiska samtalet har blivit mer förenklat. Den hastiga och aggressiva envägskommunikation som vi har blivit vittne till, inte bara i Tv-debatterna men även på Twitter (där många politiker är aktiva), befrämjar anklagelser, på bekostnad av resonerande politiska samtal."

"Väljarna tar intryck. Politiker sätter nivån; de ska agera föredömen, utmärka sig som ledare och tänkare. Men om de självmant väljer de skamligaste knepen, spelar på rädsla och dessutom förväntas kasta skit i kaotiska dueller så tappar de väljarnas förtroende. Låt den här valrörelsen gå till historien som lågvattenmärket som fick det att vända. Sverige förtjänar bättre."

https://www.gp.se/ledare/sverige-förtjänar-bättre-1.80807742

Det är intressant att Liberalernas avgående kommunalråd i Uppsala går ut och påstår att Uppsalaborna nu röstat för "Uppsalapaketet" och spårväg. Det är en extremt missvisande slutsats. I till exempel Halmstad fick invånarna i det kommunala valet genomföra en rådgivande folkomröstning om ett centralt hotell ska få tillstånd att byggas eller ej, invånarna tyckte NEJ. I Uppsala har inte invånarna fått tycka sitt om vare sig det extrema byggprojektet "Uppsalapaketet" eller spårvagn eller alternativ. Väldigt många Uppsalabor har inte förstått att spårvägen är på riktigt och förstår inte dess konsekvenser om det blir genomfört. Väldigt många Uppsalabor förstår inte vad "Uppsalapaketet" är och vad det får för konsekvenser för alla i Uppsala kommun och region Uppsala. Hade en stor del av Uppsalaborna insett vad spårvägsprojektet och "Uppsalapaketet" innebär skulle Utvecklingspartiet demokraterna ha fått egen majoritet i Uppsala kommun, om de också visste att UP finns och vilket alternativ vi representerar. Usch vad jag ogillar kommunistiskt toppstyre. Hela framtagandet av det så kallade "Uppsalapaketet" är ett uttryck för ett osmakligt politiskt "Uppifrån och ner perspektiv". Det ser ut att bli en ny regering i Sverige. Jag är helt övertygad om att en regering som inte påverkas av MP och V kommer att ställa sig positiv till en omförhandling av "Uppsalaavtalet". Att bygga ut tågspårskapaciteten mellan Uppsala och Stockholm är en nationell angelägenhet. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar