onsdag 7 september 2022

En väg mot en ljus framtid

Är du nöjd?

Ibland måste man ställa sig frågan om det krävs ordentlig förändring för att framtiden ska bli bra. I Uppsala kommun och Region Uppsala är det tveklöst nödvändigt med minst en ny politisk kraft som kan se till så att Uppsala utvecklas mycket bättre än vad de partier som styrt Uppsala under en längre tid klarat av att göra. Du som är missnöjd med hur illa Uppsala planeras att byggas ut, du som är missnöjd med hur det är i våra skolor, du som är missnöjd med hur illa det är inom vår sjukvård, du som är missnöjd med hur illa det är inom vår äldreomsorg, du som är missnöjd med hur det är inom vår kollektivtrafik, du som är missnöjd med stödet till vårt idrotts- och kulturliv och du som är missnöjd med att vi får så mycket dålig kvalitet samtidigt som vi betalar höga skatter, du har nu chansen att lokalt rösta på Utvecklingspartiet demokraterna. På nedan hemsida till partiet hittar du vår sakpolitik för ovan och den leder mot en mycket bättre framtid. På hemsidan hittar du också namnen på alla våra erfarna, meriterade och engagerade kandidater som står till Uppsalabornas förfogande. Nedan lite citat från en nyligen publicerad UNT artikel:

"– Det behövs en politik som fokuserar på förbättrad kvalitet i skola, vård, omsorg och befintlig infrastruktur, och inte det där vansinniga Uppsalapaketet. Men allra viktigast, att inte bli ett enfrågeparti. Vi har förbättringsambitioner inom alla de områden som en kommun och region är ansvariga för." 

"– Vi är vad jag vet det enda parti som har inskrivet i stadgarna att man måste ha minst tre års arbetslivserfarenhet för att kunna få ett ledande politiskt uppdrag. Vi är jätte-anti att det är så många som sitter på ledande positioner och företräder oss invånare som inte haft ett riktigt jobb.  

"Han vill också betona att de inte är något missnöjesparti, och att de har en positiv vision om hur Uppsala ska utvecklas.  

– Vår huvudingång är vad vi är för, inte emot. Men frågan om sydöstra stadens utveckling är gigantisk och där är Uppsala jättesnett ute. Vår positiva ambition är att i stället sprida kraften i samhället, och det genom att utveckla Uppsala längs befintliga spår, det vill säga ostkustbanan och dalabanan. Inte det här vansinniga med att bygga ett nytt Sundsvall i en liten del av Uppsala." 

"Det är fler som saker som är negativa understryker Stefan Hanna. Ackis är "ett skämt", äldreomsorgen har stora problem och "skolan ska vi inte tala om", men han nämner ändå Uppsalas mindre smickrande 261:a plats i Lärarförbundets ranking."  

"Som viktigast i övrigt ser Hanna arbetet med att stärka invånarinflytandet, införa bygde- och stadsdelsråd som formella remissinstanser och i allmänhet stoppa slöseriet, och tar spårväg som ett exempel. Och regionen vill partiet avskaffa."

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/stefan-hanna-siktar-hogt-i-comebacken-i-nya-partiet-vi-kan-na-20-procent/r3vm6z2l

Det är skarpt läge nu! Om du vill bygga ut Uppsala klokare, och få stopp på ett omfattande slöseri samt en farlig ekonomisk hushållning, rösta på Utvecklingspartiet demokraterna 2022. Nej tack till ett stort nytt betonggetto i Uppsala. Nej tack till växande utanförskapsproblem.       Nej tack till kraftigt ökande sociala kostnader. Nej tack till fortsatta allvarliga kvalitetsproblem inom skola, sjukvård, äldreomsorgen och kollektivtrafiken. Nedan lite citat från dagens debattartikel i UNT från Utvecklingspartiet demokraterna:

Klok tillväxtpolitik med en attraktiv utbyggnad av vårt närsamhälle avgör kvaliteten i våra boendemiljöer. En ansvarsfull lokal ekonomisk politik har också en avgörande betydelse för kvaliteten i skolan, sjukvården, äldreomsorgen, övrig omsorg, integrationsarbetet och övrigt som kommun och region ansvarar för. Lokalt får vi nu rösta i kommun- och regionvalen. Två röster på de partier vi tycker erbjuder bäst politik, och de bästa företrädarna. Hur vi bygger ut Uppsala och hur vi prioriterar att använda alla skattepengar avgör hur vår gemensamma framtid utformas. Årets lokala val är de viktigaste på mycket länge. Årets val till kommun- och regionfullmäktige blir en ”folkomröstning” om hur Uppsala ska byggas ut och om vilka verksamheter som ska prioriteras.”

https://unt.se/debatt/artikel/valet-blir-en-folkomrostning-om-sydostra-staden/r0nwg59j

Och Håkan Boström, GP, har rätt, det är väldigt bra ibland att ordentligt byta ut de maktstrukturer som fått råda för länge. Oppositionspolitiken har länge varit dålig. Det gäller även i en kommun som Uppsala. Utvecklingspartiet demokraterna erbjuder en chans för Uppsalaborna att göra det. UP kommer alltid att stå på invånarnas sida. UPare ser inte tjänstemän som kollegor. UPare tar oppositionsrollen på stort allvar och mesar inte med när okloka förslag drivs framåt. UPare kan kompromissa i ett styre men kommer aldrig ingå i ett om inte de samarbetande partierna är överens om politikens huvudinriktning.

Att påpeka hur maktstrukturerna rent faktiskt ser ut i Sverige döms ofta ut som konspirationsteorier. Men det behövs ingen konspiration för att ingjuta en viss känsla, ett visst socialt tryck, ett visst tankemönster som styr samtalet. Uppmuntras kritiskt tänkande i svensk förvaltning och offentlighet i dag? Socialdemokrati 2022 handlar bara till en mindre del om ekonomisk politik – därav preferensen för det närmast nyliberala Centerpartiet. Det avgörande för maktinnehavet har i stället blivit att behålla makten över tanken. Att hålla tillbaka medborgarnas försök att skaffa sig egen kunskap och ett självständigt förhållningssätt till makten. Att skapa en tystnadskultur i de etablerade institutionerna. Många är de som mer eller mindre medvetet spelar med i detta syfte. I ett större och längre perspektiv är detta det främsta skälet till varför Sverige behöver växling vid makten.”

https://www.gp.se/ledare/maktskifte-behövs-för-att-vädra-ut-i-den-svenska-makt-s-fären-1.80430449






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar