tisdag 6 september 2022

Dålig skola

Rösta för kraftiga förbättringar

Utvecklingspartiet demokraterna är inget missnöjesparti. Vi är ett nystartat lokalt parti, 100% fokuserade på att skapa mätbar invånarnytta och en stark framtidstro. Som detta framtidsoptimistiska parti har vi självklart en tydlig och konkret politik för hur allt Uppsala kommun och region Uppsala ansvarar för ska förbättras. Vi vet att det går och det inkluderar bland annat skolan, sjukvården, äldreomsorgen och hur Uppsala bäst byggs ut. Genom nedan länk kan du hitta vår konkreta politik bland annat kopplat till skolan. En skola i Uppsala kommun som Lärarförbundet rankar på plats 261 av 290 kommuner när de tar fram "Bästa skolkommun". Ta gärna del av Lärarförbundets ranking som jag bifogar nedan, det är en trist läsning och du som inte vet det ska veta att det är Socialdemokraterna och Liberalerna som haft de politiska rollerna med störst ansvar för hur dessa frågor sköts sedan 2018. Och Socialdemokraterna har haft den politiska ledartröjan och tillsammans med olika stödpartier styrt Uppsala kommun sedan 2014. 

https://updem.se/

https://updem.se/wp-content/uploads/2022/04/Utvecklingsparitet_demokraternas_politiska_program_2021-2028.pdf

https://www.lararforbundet.se/basta-skolkommun/2021/uppsala

Farligast för Uppsalas utveckling är att skolan är så misskött samt att företagsklimatet rankas så uselt. Skolan och företagsklimatet är de tveklöst viktigaste perspektiven för att ett samhälles framtid ska bli positiv. När Svenskt Näringsliv 2021 rankade Sveriges kommuner i matchen om "Bästa företagsklimat" hamnade Uppsala kommun på plats 232 av 290 kommuner. Det är svårt att konstatera något annat än att Socialdemokraterna och Liberalerna misslyckats kraftigt med att stärka Uppsalas framtid under den senaste mandatperioden. 

https://www.svensktnaringsliv.se/sakomraden/lokalt-foretagsklimat/lokalt-foretagsklimat-ranking-2021_1174030.html

Utvecklingspartiet demokraterna har den framtidspolitik som kraftigt stärker Uppsala för dagens och kommande Uppsalabor. UPs politik bygger ut Uppsala socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt hållbart. UPs politik stärker skolans arbetsmiljö och skolresultaten snabbt. UPs politik stärker Uppsalas företagsklimat snabbt. Och om du läser vårt politiska program ser du att våra förbättringsförslag inte är "fluff fluff" utan konkreta och genomförbara förbättringsförslag.  

Och den som inte förstått hur bra UPs skolpolitik är kan med fördel ta del av den och förstå att den kritik som nedan 27 rektorer i Uppsala framför är helt i linje med det UP snabbt kräver förbättring inom. Läs gärna nedan UNT debattartikel från dessa rektorer och inse att en röst på Utvecklingspartiet demokraterna är ett mycket klokt val.

"– Alla är överens om att det är under de tidiga åren som lärandet grundläggs. Ändå är ersättningen per elev som lägst i de yngsta klasserna. Grupperna blir så stora att skolorna alltför ofta inte kan ge barnen tillräckligt med stöd, säger Jonas Olsson, rektor för Vänge skola."

"Jonas Olsson och Torun Paulsson är två av 27 kommunala rektorer som i en debattartikel på UNT:s debattsida larmar om resurskrisen för de yngsta eleverna i Uppsala. "Det grundbelopp vi får räcker inte till den organisation som behövs utifrån skollagens uppdrag, vilket får följder för våra elevers lärande, deras trygghet samt våra medarbetares arbetsmiljö", skriver man."

"Rektorerna ger i debattartikeln exempel från skolvardagen:

  • Förskoleklasserna kan inte bemannas utifrån elevernas behov.
  • 28 elever per klass i lågstadiet är för många för att en enda klasslärare ska hinna med, inte minst i svenska och matematik där färdigheterna grundläggs på lågstadiet.
  • Elever som precis når upp till målen, och som med lite extra stöd skulle kunna nå längre, hamnar i skymundan.
  • Skolor får inte alltid extrapengar för elever med mycket stora behov, vilket leder till en orolig miljö för elever och personal samt till hål i budgeten om skolan själv måste bekosta elevassistenter.
  • För att budgeten ska gå ihop måste skolkuratorn jobba på flera skolor, vilket gör elevhälsoarbetet splittrat och att fokus läggs på akuta åtgärder, snarare än förebyggande."

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/27-rektorer-larmar-uppsalas-skolor-klarar-inte-skollagens-uppdrag-har-varit-tajt-lange/r1n9z6kl



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar