tisdag 1 februari 2022

Rösta bort PK partierna

Oförmågan att ta i växande allvarliga problem är förödande

Det är val till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen i år. Dagen då vi får slutresultat av årens val är sannolikt den 11 september. Det är också sannolikt att det tar lång tid innan vi ser färdiga partigrupper som kan ta över ansvaret för att försöka leda en kommun, region och riket. Väldigt många invånare är besvikna på hur illa partierna sköter viktiga frågor. Allvarligast av allt är att Sverige länge plågats av vad som anses politiskt korrekt, PK, eller inte. Du som följer min blogg vet att jag företräder en politik där "en spade beskriver en spade" och inget annat. Och jag tycker illa om att vissa frågor anses för känsliga för att ta i. Och när man tar i dem kastas ord mot en som syftar till att fördumma och tysta istället för att fokusera på sakfrågan med konstruktiva argument. Identitetspolitiken bär på mycket av de kvalitetsbrister som drabbat politikens förmåga att tjäna oss invånare väl.

Migrationspolitiken och behovet av integrationspolitik har varit fullt av PK-idioti. Än en gång kan jag glädjas åt samhällsnyttig grävande journalistik. Uppdrag granskning, SVT, visar hur idiotiskt Sverige politiskt styrts under både allianstid och sossetid. Du som vill ta del av en bra berättelse om hur förödande PK kulturen är för vårt lands utveckling ska se nedan program. Vi behöver nu välja in företrädare för oss invånare som vågar se och ta i problem. Företrädare som inte låter identitetspolitikerna och fegisarna hämma dem från att problematisera och komma med förbättringsförslag.

https://www.svtplay.se/video/33994314/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-riskomrade-tjarna-angar

Håkan Boström, GP, skriver klokt nedan om den korkade PK-politiken som ställt till det ordentligt i Sverige. Det är lätt att förstå alla invånare som gärna vill kunna rösta på ett nytt seriöst parti med seriösa, erfarna och väl meriterade företrädare. Dagens riksdagspartier har kraftigt misskött sina viktiga uppdrag.

"Man lever i Sverige, men ändå inte, säger en av de intervjuade ungdomarna i Uppdrag Gransknings reportage från Tjärna Ängar i Borlänge i veckan (SVT 26/1). Tjärna Ängar är Sveriges nordligaste utanförskapsområde, ett utsatt område som riskerar att bli ett ”särskilt utsatt område” enligt polisens definition. I reportaget får vi också veta att stadsdelen kallas ”lilla Mogadishu” i folkmun, då det domineras starkt av den somaliska gruppen."

"Bilden känns igen från storstädernas förorter. En fördel för mindre städer är dock att skolsegregationen inte blir riktigt lika markant, speciellt på högre nivåer. Ungdomsidrotten är en integrerade kraft och avstånden är korta i Borlägne. Dyra villakvarter ligger granne med Tjärna Ängar. De som satsar och har stöd hemifrån har goda chanser att ta sig ur utanförskapet även om de växer upp i Tjärna Ängar. Kommunen har dessutom plöjt ned enorma resurser på att lyfta området, inte minst i skolan."

"Scenen blixtbelyser hur föreställningar som kan vara fruktbara i universitetets seminarierum kan vara direkt skadliga när de blir en livshållning i verkligheten. Det är en perspektivkonflikt som går igen i det svenska samhället. Myndigheter och politiker har varit både ovilliga och senfärdiga med att reagera mot problemen. Borlänge kommun är inget undantag. Enligt centralt placerade källor har den sedan urminnes tider s-styrda kommunen aktivt försökt sopa problemen under mattan – för att inte stärka de ”rasistiska krafterna”." 

"Vid sidan av de sociala problem som kommer med själva segregationen – bristande svenskkunskaper, gängbildningar, trångboddhet och splittrade familjer – har vi alltså politiker, myndigheter och delar av civilsamhället som både aktivt och genom försummelse bidragit till att förvärra problemen – ofta bakom täckmantel av politisk korrekthet. En blandning av feghet och cynism."

https://www.gp.se/ledare/invandrarungdomarna-fick-betala-priset-f%C3%B6r-pk-ideologin-1.64688574

Peter Santesson, Expressen, hänger på. Vi företräds uselt. Det är dags att vakna upp och rösta fram mycket bättre företrädare för att just våra unika svenska samhällen ska utvecklas bättre än nu. Det går. Men inte med företrädare som inte vågar driva den politik som krävs för invånarnas bästa mot en positiv framtid. Santesson har rätt i att rikspolitikerna gjort ett uselt arbete för att stärka Sverige. Han har dock fel i att vi inte lokalt kan göra så mycket för att lösa problemen. Det kan vi, om man vågar ta i de allvarliga problemen och inte låta PK begränsa debattklimatet.

"Den här gången är det i segregationen, inte i husen eller avloppsinstallationerna som problemet sitter. Precis som för alla kommunalråd med samma fråga på bordet, har Jan Bohman därför svårt att ge något vettigt svar på vad kommunen ska göra. Nu är det valår och kanske därför fel säsong för att vara generös mot politiker. Men även Borlängepolitiker förtjänar empati. Ärligt talat, vem skulle egentligen ha haft ett trovärdigt, konkret svar om man själv vaknade en morgon och fann sig förvandlad till kommunalråd i en drabbad kommun? När allt kommer omkring är de utsatta områdena en förutsebar bieffekt av migrationspolitik som beslutats på nationell nivå. Det finansiella ansvaret för att hantera det behöver delas."

https://www.expressen.se/ledare/peter-santesson/arligt-talat-vad-kan-lokalpolitikerna-gora/

Tyvärr räcker det inte med den skada rikspartierna, och dess politiker, ställt till med för kommunerna kopplat till idiotisk migrationspolitik. Rikspolitikerna fortsätter också att göra utspel om särskilda kortsiktiga satsningar till allt möjligt som är kommunala uppdrag. 100 miljoner hit och 100 miljoner dit. Det är bara förstörande politisk teater för att få stå i medieljuset och för att lura dumma väljare att tro att de gör något bra. Kortsiktiga och riktade engångspengar till skolan eller sjukvården gör väldigt liten nytta! Långsiktigt höjda generella statsbidrag till kommunala verksamheter kan göra nytta. Dagsfärsk kritik om detta partistiska nationella (riksdagen) PR-vansinne är riktade pengar till barnpsykiatrin (regionernas ansvar). En sakupplysning är att det tar många, många år att motivera och utbilda den personal som är en bristvara inom till exempel psykiatrin. Riksdagens politiker ska fokusera på att få ordning på rättssystemet, försvaret, allmänna försäkringssystemet, arbetsförmedlingen, trafikverket, högre utbildning, EU-samarbetet och internationella handelsförbindelser. Med tanke på hur illa mycket av riksdagens verksamheter sköts tycker man att de borde ha tillräckligt att göra istället för att lägga sig i fel saker. De ska ge tusan i att lägga sig i och försöka detaljstyra kommunerna! Detta "otyg" påminner om hur diktaturer gör när det är rörigt på hemmaplan, då försöker de rikta om fokuset mot yttre krafter för att få det lugnare själva. SR/P1 lyfter idag exemplet om "förstärkningar" till psykiatrin.

"Inför valet 2018 talade både Miljöpartiet och Socialdemokraterna om att barn och unga som mår dåligt inte ska behöva vänta på vård. Men köerna till Barn- och ungdomspsykiatrin är fortfarande långa."

https://sverigesradio.se/artikel/bup-chefer-kritiska-till-stod-for-att-korta-koer-kortsiktigt

På gårdagens kommunfullmäktige i Uppsala fanns bland annat en motion om att "inrätta en haverikommission om mäns våld mot kvinnor". Våld är oacceptabelt i alla sina former och mot alla medmänniskor. "Där hjärnan tar slut tar nävarna vid". Det gäller att fostra alla att använda hjärnan istället. Tänka sig att det kända våldet mot kvinnor ökat kraftigt de senaste åren. Tyvärr finns det gott om långvarigt svenska män som brukar våld både mot barn och kvinnor. Det är lika illa som när nyligen invandrade män gör det. De senaste åren har det kända våldet mot kvinnor ökat kraftigt och kvinnomorden i nära relationer har "ökat lavinartat". Jag blev mycket förvånad över att inte Sverigedemokraterna lyfte den ansvarslösa migrationspolitiken och en misslyckad integrationspolitik i sammanhanget. Ingen lyfte det sambandet. Håller SD på att bli "PK-fierade"? Kalla en spade för en spade! Låt oss vara tydliga och ringa in problem så är det lättare att lösa problem. Att våga säga att ökningen kraftigt hänger ihop med de senaste årens invandring är inte rasistiskt. Det är ett faktum.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar