onsdag 9 februari 2022

Naiviteten som skapat livsfara

Tacksamhet istället för hot, kriminalitet och maximalt utnyttjande

Det finns gott om svenska skattebetalare som är första, andra, tredje och så vidare generationens invandrare. Inte minst jag själv har invandrarbakgrund. En mycket stor andel av vår lagliga befolkning, inklusive många fantastiska invandrare, bidrar på många sätt till att berika vårt gemensamma samhälle som heter Sverige. De svenska skattebetalarna, med olika etnisk bakgrund, tillhör de mest skattetyngda i världen. Få länder, om några, är i närheten av att ha ett så generöst bidragssystem som det svenska. Ett av huvudskälen till de höga skatterna för dem som jobbar är alla bidragssystem och alla rättigheter som ges till och med till människor som befinner sig olagligt i landet. Inga andra länder har bedrivit en så oansvarig invandringspolitik som Sverige. Jag antar också att få andra länder har ett så mesigt förhållningssätt till kriminella och farliga invandrare som det svenska systemet. För mig är det obegripligt att Sverige låtit sig hamna i en situation där människor som länge försörjts av skattebetalarna som tack, genom sitt beteende, utsätter oss alla i landet för potentiell livsfara. I Sverige gäller svenska lagar och de gäller oss alla jämlikt. Om man är grovt kriminell eller utsätter sina barn för våld eller annan vanvård ska socialtjänsten gripa in, oavsett vilken social- eller etisk bakgrund man har. Den farliga propaganda som bedrivs mot Sverige av Expressen nedan är livsfarlig i en värld full av extremister.

Sverige skulle utvecklas mycket bättre, för oss med rätten att leva i landet, om vi under minst tio år framåt fokuserar mer på våra skyldigheter än på våra rättigheter. För de allra flesta är det inte något problem. Tyvärr har det blivit allt för många som ser välfärdsapparaten som en fri rättighet som för egen vinning ska utnyttjas maximalt. Vissa beteendevetare skulle kalla det rationellt mänskligt beteende. Jag kallar det att en framgångsrik kultur av generell grundläggande moral och etik krackelerat. Det är inte, och har aldrig varit, syftet med bidragssystemen att vara en livslång "bankomat" för människor som ska vara självförsörjande. Inte ens Socialdemokraterna har önskat ett sådant system. Jag är väl medveten om att det i alla tider har funnit människor som är kriminella och som utnyttjar det som är möjligt att utnyttja. Så kommer det fortsätta att vara. Nu är det dock ett volymproblem som inte är hållbart. Nu måste det bli ett slut på rättigheter till långvarigt försörjningsstöd utan mätbara krav på motprestationer som leder till självförsörjning, eller i vart fall något av värde för dem som via skattepengar försörjs av bidrag. Och en sak är helt klart, i Sverige gäller svenska lagar alla jämlikt. Det är sorgligt att Sverige länge styrdes så naivt att "öppna hjärtan", "öppna gränser" och snällhet skapat ett resultat där demokratiskt utvecklade system, som ska tillämpas jämlikt, gjort landet sårbart för allvarliga våldsbrott. Nedan en reflektion kopplat till det i Expressen.

"Den islamistiska propagandaapparaten letar ständigt efter uppgifter som kan skapa vrede i breda lager. Det spelar mindre roll om det rör sig om en karikatyr av profeten eller en lag vars syfte egentligen är att skydda utsatta barn. Man använder de ämnen man kan för att motverka integration och för att radikalisera människor. I den nu pågående kampanjen är några av de så kallade ”utvisningsimamerna” mycket engagerade. Det handlar om personer som bedömts utgöra hot mot rikets säkerhet, men som ändå är kvar i Sverige då deras utvisningsbeslut inte har kunnat verkställas. Gävleimamen Abo Raad och Västeråsimamen Fekri Hamad är till exempel mycket aktiva i frågan på sociala medier."

"Sveriges påstådda kränkningar mot muslimer leds i bevis genom enstaka personliga ärenden som återges felaktigt. Det börjar talas om bojkott av svenska varor. Kampanjen är inte helt olik vad vi sett tidigare mot bland andra Danmark och Frankrike."

"I den pågående kampanjen mot Sverige har personer redan uppmanat till våldshandlingar, som att bränna ner socialkontor. Personerna bakom sådana inlägg kan mycket väl vara harmlösa figurer som skriver i affekt. Men i ett så här explosivt läge riskerar budskapen att få andra att skrida till handling. Det här är ingenting som kan lämnas åt kommunernas socialtjänster att själva försöka reda ut. Politiker och myndigheter behöver agera kraftfullt för att motverka konspirationsteorierna. Ingenting talar tyvärr för att den stora ilskan mot Sverige kommer att avta av sig själv." 

https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/radikala-islamister-hetsar-mot-socialtjansten/

Jag kan inte låta bli att uttrycka min besvikelse över att ett välavlönat justitieråd, högsta professionella juridiska titel man kan ha i Sverige, snattar. Det hjälper inte på något sätt till att bryta den negativa brottsutveckling som vi har i landet Sverige. Tvärt om. När ett justitieråd tycker sig kunna stjäla, varför ska de som socioekonomiskt har det mycket sämre känna några moraliska betänkligheter när de stjäl? Mycket, mycket illa i ett läge där Sverige har ett stort behov av att få tillbaka en starkare generell kultur av rimlig moral och etik i samhället.

https://www.expressen.se/dinapengar/lindeblad-lamnar-hd-hon-beklagar-djupt/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar