torsdag 17 februari 2022

Som man bäddar får man ligga

De demokratiska försämringarna fortsätter

Vänsterpartiet betraktades länge som ett extremistiskt parti som endast fick utgöra röstboskap till Socialdemokraterna. Det tycks nu kunna ändras i kampen om makten. Sverigedemokraterna fick gott om väljarstöd när övriga partier drev en ansvarslös migrationspolitik som kraftigt befolkat Sveriges utanförskapsområden med många socioekonomiskt svaga, lågutbildade och inte sällan troende muslimer. Sverige är också med stora marginaler Europas land med grövst kriminalitet. År 2022 kanske Sverige dessutom får in ett nytt riksdagsparti som inte primärt verkar för en viss fördelningspolitik utan för ett helt annat samhälle med helt andra kulturer än de generellt svenska. Med fokus på vissas tolkningar av islam. Det kan låta helt sjukt men är på fullt allvar. En kultur där hedersförtryck är ok, att det är ok att behandla flickor och kvinnor som andra klassens invånare, att kvinnor inte ska vara aktiva på arbetsmarknaden och så vidare. Det finns ett uttryck som heter: ”Som man bäddar får man ligga”. Trist att de flesta riksdagspartier de senaste tjugo åren bäddat så dåligt. Inte minst har de totalt misslyckats med en nödvändig effektiv integrationspolitik som med fördel kopplas tydligt till alla bidragssystem. 

I bästa fall förstår alla som lever på bidrag att det är alla som jobbar i Sverige som betalar för deras alla rättigheter, inklusive många arbetande invandrare. I övrigt vet vi att väldigt många, i allt mer befolkade utanförskapsområden, lever i parallellsamhällen med kulturer långt ifrån den generellt svenska. Du som tvivlar, ta del av World value Survey!

https://www.worldvaluessurvey.org/wvs.jsp

Adam Cwejman, GP, skriver läsvärt om ett exempel på hur den svenska demokratin försämras och riskabla effekter av de etablerade partiernas ”politiska korrekthet” som gör att de inte kallar ”en spade för en spade”. Och deras oförlåtligt usla migrationspolitik. Du som läste mitt blogginlägg igår hittar kopplingar till det Cwejman nedan skriver om. Ett av många skäl till varför C tappar väljarstöd är säkert att många som tidigare gillade deras öppna gränsers politik nu föredrar ett religiöst orienterat parti med önskemål om ett helt annat Sverige än det Magdalena Andersson längtar tillbaka till. 

Partiet Nyans och dess partiledare Mikail Yüksel såg här sin chans och närvarade på demonstrationerna. Yüksels parti vänder sig inte till tidningsläsare, SR-lyssnare och Twitter-följare. Därför skadar det honom inte om han syns på demonstrationer där det hävdas att den svenska socialtjänsten ägnar sig åt rasistiskt motiverade kidnappningar. Tvärtom. Sammanblandningen med konspirationsteorier i den arabiska världen är, till skillnad från vad många i svensk offentlighet tycks tro, inte en belastning utan en tillgång för partiet.”

Nyans vänder sig nämligen inte till svensk infödd medelklass, utan till den stora andel av den svenska befolkningen med bakgrund i Mellanöstern. I sådana sammanhang kan också Yüksel briljera, helt utan att följa etablerade svenska partiers regler för vad som är korrekt och inte.”

Det konstiga med partiet Nyans är egentligen inte deras ställningstaganden och att det skulle finnas ett potentiellt stöd för dem.Det konstiga är att det har tagit så långt för ett parti av detta slag att etablera sig i Sverige. Skulle det vara så att ett land där mer än en femtedel av befolkningen är utrikesfödd (en ännu större andel har utrikes bakgrund) inte finns utrymme för ett parti som vänder sig till delar av den befolkningen?”

En efter en föll de. Anklagade för sin kvinnosyn, kopplingar till rasistiska predikanter eller fel värderingar. Partierna som hyst dem spelade chockade och förvånade. Men de visste förstås att de också deltog i den dubbla bokföringen. En standard för infödda svenskar, en för invandrade.”

”Mikail Yüksel var en av de sista att falla, anklagad 2018 för att ha haft kontakter med den turkiska nationalistorganisationen Grå Vargarna. Centerpartiet i Göteborg, som han var riksdagskandidat för, hade sannerligen inte haft någon emot Yüksel medan han var användbar för dem. Men när han blev besvärlig och riskerade att peta listettan i Göteborg, Rickard Nordin, då blev plötsligt uppgifterna, som tidigare varit en anmärkning i marginalen, högintressanta.”

https://www.gp.se/ledare/svenska-politiker-har-bäddat-för-islamiska-partiet-nyans-1.65999093

Henrik Sundström, advokat och moderat politiker twittrade nyligen, bifogas nedan. Tragiskt att många partiers dumhet försatt många av Sveriges delar för mycket svårlösta integrationsproblem och direkt demokratifarliga problem. 

”43% av den vuxna befolkningen i Malmö kommun 2020 var född utomlands. Göteborg: 34%. Uddevalla har gått från under 15% till runt 25% på 10 år. Alltså född utomlands, inte född här av utrikes födda föräldrar. Mind boggling. Har folk koll på det här?

Källa: kolada.se”

Det är klokt att kraftfullt verka för ett sekulärt samhälle där demokratiskt framtagna lagar styr. I det samhället är alla fria att tro som de vill men lagarna gäller oss jämlikt oavsett om vi är ateister, agnostiker, judar, kristna, muslimer, konfusianer, buddister och så vidare. Jag vill inte ha religiöst orienterade partier i Sverige. I en demokrati spelar det ingen roll, om tillräckligt många röstar på ett sådant parti får vi det. Sverige fortsätter att oklokt splittras. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar