tisdag 7 juli 2020

Allt bräckligare grund

En framgångsrik integrationspolitik
Riksdagens migrationspolitiska förhandlingar misslyckades. Miljöpartiets, vänsterns, Centerpartiets och en falang inom Socialdemokraterna vägrar att inse att Sverige nu måste fokusera på att kraftigt förbättra inkluderingen av miljoner invandrare som Sverige tagit emot de senaste åren. Det borde vara självklart för alla ansvarsfulla partier, att uppvisa en betydligt bättre inkludering, innan det är ansvarsfullt att åter överväga att driva Europas generösaste migrationspolitik.

Att ens överväga att öppna upp för ”humanitära skäl” vittnar om enorm oansvarighet mot det folk svenska politiker ska företräda. Under överskådlig tid ska enbart de som uppfyller FNs asylskäl få en chans att vara kvar i Sverige. Allt fokus behöver vara på att ”betala av” den stora integrationsskulden de kommande typ 20 åren.

Adam Cwejman, GP, uttrycker nedan för mycket politisk optimism. Vänstern, naivister och ansvarslösa liberaler i Sveriges riksdag är inte redo att ta ett seriöst ansvar för dem som idag lever i Sverige. Det vill säga dem svenska partier ska företräda. Det måste bli det svenska folket som i valen 2022 och 2026 får göra sin röst tydligt hörd och rösta på partier som står för en hållbar migrations- och integrationspolitik. Det kommer också det svenska folket, inklusive nyligen invandrade, göra. Trist att vi ska behöva förlora ytterligare år innan ”huset” kan börja repareras. Priset för den oansvariga och misslyckade migrationspolitiken bara ökar och ökar. Det är för mig obegripligt att inte alla riksdagspartier kollektivt förstår det.

”Länge präglades den migrationspolitiska debatten av rädsla och ängslighet. Det håller snabbt på att ändras vilket sätter igång utvecklingen av ny och bättre politik.”

”Medlemmar som har en annan uppfattning än partiledningen finns i de flesta partier. Problemet är att de länge varit rädda att åka ut på bar backe om de så andades ett ord om att svensk migrationspolitik behöver vara balanserad, ordnad och framförallt restriktiv. Det vill säga allt den inte varit under en väldigt lång tid.”

”Men nu börjar denna politiska fråga faktiskt bli ett politikområde bland andra. Och det är inte en dag för tidigt. Sverige har decennier av sansad och resonlig debatt och politikutveckling att ta igen. Några som tagit fasta på detta och gjort ett seriöst försök att hitta en väg för Sverige är den socialdemokratiska tankesmedjan Tiden.”

”Kanada som redan har ett liknande system – helt byggt på årligen parlamentariskt överenskomna kvotnivåer – har vid behov både ökat och minskat mottagandekvoten, både beroende på mottagandekapaciteten och omvärldsläget. Under det syriska inbördeskriget beslutade exempelvis parlamentet om en extraordinär engångskvot.”

”Sverige både kan och bör ta emot migranter. Men ska det vara möjligt på lång sikt krävs en återhållsam politik och en koppling mellan migrationens omfattning och Sveriges kapacitet för integration. Detta har nu Socialdemokraterna och stora delar av borgerligheten, sent omsider, insett. Återstår att se om Centerpartiet tar sitt förnuft till fånga. De kan börja med att läsa tankesmedjan Tidens utmärkta förslag.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar