torsdag 12 mars 2020

Vad väntar de på

Skademaximerande
I modern tid tror jag inte det finns något svenskt parti som lyckats ställa till så mycket problem, och kosta så mycket pengar, för dem de ska tjäna som Miljöpartiet. Som det aktivist parti de är förstår de inte bättre. De är oftast inte individuellt "dåliga" människor. De är bara inte programmerade för att klara av att fatta ansvarsfulla balanserade beslut där man väger in alla tre hållbarhetsperspektiven. Social-, ekologisk- och ekonomisk hållbarhet. Kopplat till migrationsfrågorna tillhör MParna de som inte förstår sig på volym- och konsekvenstänkande. Vi som gör det förstår att öppna gränser leder till allt fler som söker sig mot något bättre än vad miljarder människor har det idag. Tänk att de är så kassa på att kunna föreställa sig konsekvenserna av det. Det är jobbigt att behöva sätta gränser när det handlar om att hjälpa enskilda människor. Tyvärr handlar ansvarsfullt ledarskap ändå om att klara av att göra det. Det är ett av många skäl till varför det är väldigt destruktivt med MP i styrande roller. Om Socialdemokraterna inte vill bli ett parti med stöd av mindre än 20% av väljarkåren redan nu är det dags att kasta ut MP från regeringen. Vad väntar de på? Just nu är Corona-utmaningarna i fokus. När det lägger sig återstår de allt allvarligare konsekvenserna av Sveriges misslyckade migrations- och integrationspolitik. Expressens ledare skriver läsvärt om problematiken nedan.

"Alltsedan den akuta krisen bröt ut har de högst ansvariga - statsministern och migrationsministern - legat lågt och svarat undvikande. Under tisdagen hördes dock nya tongångar. Löfven förklarade att EU:s yttre gräns ska hållas och Johansson uppgav att regeringen är redo att hjälpa till, exempelvis med svenska gränspoliser." 

"Det visar hur dysfunktionell den rödgröna regeringen är. Den fungerar inte som en regering utan som en plattform för individuellt tyckande och recenserande av politiska motståndare. Ibland byter statsministern hatt och hävdar att han bara uttalade sig som partiledare. MP-ministrarna verkar dock alltid kunna behålla näverhatten på."

"Det är så oseriöst. Det borde ha varit självklart från första början att Sverige stöder Grekland och EU i ansträngningarna att stå emot Turkiets utpressningspolitik. Alternativen är egentligen bara två: att EU lägger sig platt för Turkiet eller att man riskerar en repris på flyktingkrisen 2015. Givetvis är det otroligt synd om de många människor som befinner sig i ett utsatt vänteläge i Turkiet. Vi hade kunnat vara dem med mindre tur i livets lotteri." 
https://www.expressen.se/ledare/rodgront-kaos-om-migrationen-igen/
Dagens besvikelse
Tillväxtfientliga partier som kanske till och med jublar över den kraftiga sättning i världsekonomierna vi nu kommer att få uppleva. Nu kommer alla, förhoppningsvis under kort tid, få uppleva vad Miljöpartiets önskan om tillväxtstopp innebär i praktiken. Det gynnar inget! Särskilt inte det viktiga miljöförbättringsarbetet. Världsekonomin behöver en ny ekonomisk modell för att bättre värdera livsnödvändiga tillgångar. När det är en verklighet kommer tillväxt fortfarande vara viktigt.
https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/kraftiga-borsfall-globalt-stockholm-vantas-rasa/

Och visst undrar man om Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell är MP anhängare? Hur kan man prioritera att åka till Somalia, som garanterat har det värre än vi i Sverige, i en pandemikris som Sverige inte upplevt på mycket länge? Om man har uppdraget att vara Sveriges statsepidemiolog får vi väl ändå anta att hans uppgift är att fokusera på svenskars hälsa.
https://www.di.se/nyheter/europas-tafatthet-chockar-alla-jag-pratar-med/

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Det finns generella sociala koder bland "svensksvenskar" som med fördel förändras. I en ny verklighet där Sverige, inte minst Uppsala, bebos av ett stort antal invandrare är det viktigt att bli tydligare i vår kommunikation och det är viktigt att inte skrämmas över mod att våga tycka annorlunda. Och regeringens samt Folkhälsomyndighetens kommunikation kopplad till Corona är typisk. Små växande problem ska ”inte överdrivas” och länge, länge kommuniceras att problemen är överdrivna. Plötsligt, när problemen är omfattande, då inställer sig ändå ett ”nyktrare” förhållningssätt till problemet. Den ”svenska” modellen att ta i samhällsproblem måste lida av ”broiler-virus” som skadar oss svenskar mycket.

"”Ursäkta oss för att vi gjorde alldeles för mycket, alldeles för tidigt, för att vi vidtog alltför kraftfulla åtgärder i enlighet med försiktighetsprincipen” - är en mening som du sannolikt inte kommer att få höra från en ansvarig politiker eller högt uppsatt myndighetsföreträdare. Men så tycks också sådant som proaktivitet och försiktighet åtnjuta lägre status än efterklokhet och reaktivitet. Varför förhåller det sig så?"
"Kanske beror det på att proaktivitet förutsätter konsekvensanalys och handling, vilket i sin tur förutsätter vilja och förm
åga att ta en risk - vilket i sin tur f
örutsätter mod. Behovet av mod indikerar i sig att det kan finnas anledning att känna rädsla, alltså att något kan vara potentiellt farligt. I Sverige är det ofta förenat med ett högt socialt pris att se brister eller att peka på inkonsekvenser innan de blivit allmänt erkända, att gå mot strömmen helt enkelt."
https://www.gp.se/ledare/blott-sverige-svensk-f%C3%B6rsiktighet-har-1.24829068

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar