torsdag 26 mars 2020

Nationalism

Liberalism balanserad med mer närhetskänsla
Det finns mycket av de liberala idéerna som är bra för oss som enskilda människor och för samhällsutvecklingen i stort. Liberala ideologier finns i många förpackningar. Vissa mer extrema än andra. Att liberalismen kraftigt tappar kraft i dagens värld anser jag handlar om att allt för många av dess företrädare länge inte kombinerat en liberal grundinställning med pragmatism. Till exempel lever vi inte i en gränslös värld utan i en värld full av olika former av gränser och egenintressen. En värld full av olika samhällsformer och olika kulturer. Att inte vilja förstå det skapar dåliga förutsättningar för att skapa ett eget unikt samhälle så som man önskar. Och alla olika grupper av människor på vår jord kommer att skapa mer eller mindre olika samhällen.

De flesta människor vill känna trygghet i tydliga tillhörigheter till olika grupper. Det är för de flesta familjen, föreningar, boplatser, arbetsplatser och länder. Identiteter kopplade till närsamhället och nationer har stor betydelse för de flesta människor. Nationer har också en juridisk mening i den globala ordningen. Det går att vara lokalpatriot och att känna positivt starkt för det land man är en del av utan att vara i strid med många av de liberala värderingarna.

I Sverige kan vi med fördel bli mer nationalistiska utan att sätta oss ”på höga hästar” i förhållande till andra länders invånare. Vi kan, och bör, vara stoltare över det unika samhällsbygge vi har och som vi ständigt utvecklar. Genom att bli mer positivt nationalistiska är jag bland annat övertygad om att integrationsarbetet i Sverige kraftigt kan förbättras. Det finns exempel på länder i världen som har stora delar av sin befolkning från många olika länder med helt olika kulturell bakgrund. Samtliga dessa länder arbetar aktivt med sin nationella flagga och den värdegrund den ska symbolisera. Att en regerings företrädare i kristider använder Sveriges flagga istället för sina partisymboler borde alltid vara självklart. En regering ska alltid företräda hela sitt folks bästa. Den rollen har inte en opposition, även om det är viktigt att också den förstår sitt sammanhang.
Läs gärna hur SO-rummet nedan beskriver ordet nationalism. Vi behöver mer av positiv nationalism i Sverige. Återigen vill jag betona att mer av positiv nationalism i Sverige Kommer att bidra till mycket bättre integration av nya som vill tillhöra vårat nationella lag. Människor som är beredda att acceptera våra gemensamma lagar och som gärna bidrar till vår gemensamma utveckling genom att dela med sig av sina unika kunskaper och erfarenheter.
https://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/politiska-ideologier/nationalism

JA! Se nedan program av Svenska Nyheter! JA! Vi behöver ett positivt nationalistiskt Sverigeprojekt! I min bok "En stund på jorden" skriver jag om hur viktigt det är att vi börjar stå upp för att vår flagga, och vår nation, står för mycket människopositiva värden. Värden som vi tydligt ska våga stå upp för och förvänta oss att de som vill bli en del av vårt lag ansluter sig till.
https://www.youtube.com/watch?v=Lrcj0_1oc1M

Dagens besvikelse
En ansvarslös lagstiftning (riksdagen) som inte ser till så att unga kriminella omhändertas och straffas ordentligt för allvarliga brott. Det är inte åklagarnas, domarnas eller polisens fel att lagarna gör att till exempel grova yngre kriminella gång efter gång kan begå allvarliga brott utan ordentliga påföljder. Som vanligt är Hamid Zafar en klok och engagerad samhällsmedborgare. Det visar han återigen i nedan reportage i Uppdrag granskning, SVT, om just grova unga brottslingar. Övriga människor i samhället måste mycket bättre skyddas mot liknande kriminella som har en rutten moral.
https://www.svtplay.se/video/26154968/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-21-barn-som-ranar-barn?start=auto

Dagens stjärna
Svenska Nyheter, SVT. Om du vill få ett humoristiskt men också till stora delar sakligt perspektiv på konflikten mellan "Stad och land" titta gärna på nedan avsnitt av Svenska Nyheter.
https://www.youtube.com/watch?v=3FV8EmgU6Ew

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar