söndag 8 mars 2020

Hela livet

Alla krafter behövs
Vad vore människans liv utan kvinnor? Obefintligt. Även män har hittills krävts för människans fortlevnad. Av den snabba teknikutvecklingen kanske inte män längre behövs. Vi får se. Som man är jag mycket glad över att det finns massor av fantastiska kvinnor. Jag skulle aldrig vilja leva ett liv utan kvinnor. Och alla åldrar bjuder på sina källor av positiva bidrag till människans utveckling. Precis som med män måste vi även kopplat till kvinnor bli bättre på att ta tillvara äldre människors kunskaper och erfarenheter. Att äldre människors kompetenser och energi inte tas till vara bättre är ett enormt resursslöseri. Sannolikt ett av våra mest allvarliga resursslöserier. Hela livet ska kunna fyllas med för samhället värdeskapande verksamheter.



”Redan i 40-årsåldern minskar chanserna att gå vidare i en rekryteringsprocess, det visar en forskningsrapport från Uppsala universitet och Linnéuniversitetet. Sannolikheten att bli kontaktad av en arbetsgivare faller med cirka fem procent för varje tiotal år av åldrande – något Jim Andersen fått erfara den hårda vägen.”
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ej-klar-aldersdiskriminering-bland-de-aldre-har-sokt-2-000-jobb?fbclid=IwAR0
https://www.do.se/om-diskriminering/skyddade-diskrimineringsgrunder/alder-som-diskrimineringsgrund/
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/aldersdiskriminering-vaxande-problem-pa-arbetsplatser

Varför tillåts vänstern ”kidnappa” olika politiska frågor? Det är kul att KDs kvinnor återkommande attackerar vänsterns sätt att se på ”kvinnofrågorna”. För Utvecklingspartiet Demokraterna är jämlikhet självklart. Och jämställdheten, i alla dess perspektiv, ska eftersträvas. Jämställdhet innebär dock inte att vi alla får samma utfall av våra liv. Meriter och prestationsförmåga kommer även i ett jämlikt samhälle skapa skillnader.
https://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/om-jamstalldhet/vad-ar-jamstalldhet
http://jamstalld.se/jamstalldhet/

”Det får vara nog med förmynderi nu. Verklighetens kvinnor vill ha trygga gator och verkliga politiska lösningar – inte menskonst, kvotering och myndighetsvänster.”
https://www.expressen.se/debatt/verklighetens-kvinnor-vill-inte-ha-vansterfeminism/

En sak är säker, det var en kvinna som lade den viktiga grunden för dagens digitala samhälle. Visste du det? Självklart har Ada Lovelace en plats i min bok ”En stund på jorden” som den pionjär hon var inom digitaliseringens utveckling.
https://adadigital.se/ada-lovelace-day-visste-du-det-har-om-varldens-forsta-programmerare/
https://www.adlibris.com/se/bok/en-stund-pa-jorden-9789163983900?gclid=CjwKCAiAzJLzBRAZEiwAmZb0ajHUPw1qICkEPtgGOizVk7XB0-m3ClENpi8mAMpdCDDhu-xtLKiPBBoC3D8QAvD_BwE

Dagens besvikelse
Feminist vänstern och ”identitetspolitiker”. Det räcker bra att stå upp för jämlikhet och rättvisa. Meritokrati är den mest rättvisa modellen för vem som får och vem som inte får ett jobb/uppdrag. I takt med att kvinnor blir allt mer meriterade än män kommer männen snart vara underrepresenterade inom många viktiga jobb. Om meritokrati får råda är det rätt.
https://www.synonymer.se/sv-syn/meritokrati
https://youtu.be/U5PrBCiOclk

Dagens stjärna
Lill Lindfors. Hennes uppträdande och sång på min mentors 80 års kalas igår var fantastiskt. Hon är en fantastisk sångartist och musiker med mycket humor.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lill_Lindfors


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar