torsdag 1 augusti 2019

En anständig lägsta nivå

Nu är nu och sen är sen
Nu finns inte längre. Nu är nu och nu är något annat. Ett mycket tydligt exempel på världens ständiga förändringar. Ändå finns förvånansvärt många människor som inte vill acceptera att vi ständigt måste ställa om för att anpassa oss till det som förändras både inom oss och i vår omgivning. Oförmågan till konsekvenstänkande av beslut bland ledande politiker tycker jag är anmärkningsvärd. De senaste veckorna har jag läst flera utspel om hur fantastiskt Sverige är och att de problem som till exempel jag beskriver kan marginaliseras. Det är ett idiotiskt förhållningssätt. Små problem är små. Stora problem är stora. Som Magnus Ranstorp, terrorforskare, konstaterade i sitt sommarprat hade Sverige varit i ett mycket tryggare tillstånd om landet redan för 10 år sedan hörsammat den varning om extremism och terror i Sverige som på Sabunis uppdrag levererades. Konsekvenstänkandet hos ledningen för den tidens svenska regering verkar ha varit usel. Eller önskade de nyliberala att välfärdssamhället skulle falla sönder till den grad att det inte gick att återskapa i en liknande form? Helt klart är att det för svenskarna har blivit illa när nyliberala och vänsterns metoder varit de samma men det övergripande målet väldigt olika. Nyliberala vill krossa det generella välfärdslandet och vänstern vill importera väljare. Vi som vill leva i ett rikt land där de sämst ställda ändå har det drägligt har inte förlorat än. Den mycket negativa utvecklingen går att bryta. Det kräver dock ett nytt politiskt ledarskap för våra mest befolkade kommuner och för Sverige.
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319472?programid=2071

Den som har förmåga till konsekvenstänkande kan inse att konsekvenserna av till exempel dåliga utbildningsresultat, misslyckad intregration, bristande rättssystem, ökad organiserad brottslighet, bristande sjukvård och allt färre enkla jobb snabbt gör att en positiv världsranking idag snabbt kan tillhöra en historisk storhetstid. Jag gläds alltid över Uppsalas och Sveriges framgångar. Jag vill att de ska fortsätta att vara många. Jag vill också att vi ska bli mycket trygga igen och att vi självklart ska få till exempel sjukvård när vi behöver den. Så är det inte idag.
https://www.usnews.com/news/best-countries/quality-of-life-rankings
Widar Andersson är en klok debattör. Läs gärna hans artikel nedan under ”dagens stjärna”. Jag vet inte om han fortfarande tycker att Socialdemokraterna erbjuder svenskarna bäst möjligheter till en bra framtid. Andersson fortsätter att vara en av Sveriges mest verklighetsförankrade debattörer. Han har också länge vågat att respektfullt ta i känsliga politiska frågor. Hur länge ”tjatade” jag om att Sveriges regering borde arrangera en bred konferens om svensk migrations och integrationspolitik? Den borde ha genomförts för flera år sedan. Eftersom Löfven inte är någon ledare av rang har inte konferensen genomförts. Den nuvarande regeringen och deras samarbetspartners (C och L) fortsätter att göra Sverige allt svagare och mindre attraktivt att bo i. Återigen vill jag betona att det aldrig är enskilda människors fel att de försöker ta sig till bättre levnadsförhållanden. En klok politik måste dock sträva efter social och ekonomisk hållbarhet. MP, S, C och Ls samarbete kör Sverige allt djupare ner i diket.

”I det verkliga Sverige växer också ojämlikhetens klyftor. En stor del av de många utomeuropeiska invandrarna har på grund av språk - utbildnings - och färdighetsbrister hamnat i relativ fattigdom långt och länge borta från arbetsmarknad, egenförsörjning och skatteinbetalningar. Detta är ett övergående problem; förutsatt att tillförseln av nyanlända till utanförskapet hålls nere.”

Dagens besvikelse
De politiker som driver på en politik som göder utanförskap och stora sociala klyftor i Sverige. Och de riksdagspartier som inte finansierar dessa sociala problem och dess konsekvenser i några av Sveriges kommuner. Det minsta regeringen måste göra nu är att finansiera byggandet av ”fattigmansbostäder” runt om i Sverige. Usel politik leder till usla resultat. Och du vet väl att vi är inne på den tredje bostadsministern från MP? Jag har sagt det förr och säger det igen, miljöpartister ska vara i opposition och inget annat.
https://www.dagensarena.se/innehall/ar-social-housing-losningen-pa-sveriges-bostadskris/
https://arkitekten.se/nyheter/sa-tycker-sveriges-riksdagspartier-om-social-housing/

Dagens stjärna
Widar Andersson. Klok och läsvärd. MP, S, C och L saknar ansvarsfullt konsekvenstänkande. De spär på redan omfattande integrationsproblem i en takt Sverige aldrig tidigare upplevt. Volym har stor betydelse. Med denna vansinniga politik måste riksdagen omgående finansiera ”social housing” i Sverige. ”Som man bäddar får man ligga”.

”Sverige behöver en öppnare och sakligare debatt om invandringens konsekvenser. Den tidigare utrikesministern och diplomaten Jan Eliasson (S) har uttryckt saken (DN 21 juli) som att invandringen vare sig ska "demoniseras eller skönmålas." Vilket är helt rätt. Dåraktig politik bör alltid undvikas.”
https://www.folkbladet.se/opinion/se-upp-for-darar-i-politiken-om6227522.aspx



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar