fredag 30 augusti 2019

En ny storhetstid är möjlig

Fantastiska möjligheter
Det är inte ödesbestämt vilka som blir mer framgångsrika än andra. Vissa kulturer har alltid visat sig starkare och mer konkurrenskraftigare än andra. Vår mänskliga historia är full av exempel på det. Vår  mänskliga historia är också full av exempel på hur starka kulturer och makter går under när de inte längre har förmågan att upprätthålla de grundläggande värden som ledde dem till storhet. Både Moderater och Socialdemokrater var förr tydligt för en ordentligt reglerad invandring. Och om vi exkluderar Balkankriget var invandringen nästan helt arbetskraftsdriven. De som arbetskraftsinvandrade fick arbete dag 1 och blev självförsörjande. De flesta hade redan ett jobb innan de kom innanför Sveriges gränser. Vem som helst borde inse att ett högskatteland inte har ett framgångsrecept i att allt fler invånare är mycket dåligt utbildade och dessutom kraftigt brister i sin förmåga att tala och skriva på svenska. Om svensk invandrinpolitik helt fokuserade på att hjälpa riktiga flyktingar och avancerad arbetskraftsinvandring kan vi på bara 15-20 år göra Sverige, generellt och långsiktigt, attraktivt och rikt igen. Med rätt ledarskap är det tveklöst möjligt. En ny storhetstid för människor i vår del av världen kan skapas. Absolut senast 2022 måste detta förbättringsarbete inledas i våra tillväxtkommuner. Absolut senast 2026 måste detta förbättringsarbete inledas i Sveriges riksdag. Folkets röster i val kan rädda oss från en lång tid av ekonomisk stagnation och socialt sönderfall. Vänstern, nyliberaler eller inskränkta nationalister bär inte på svaren.
För att Sverige och dess lagliga invånare ska gå en ljus framtid till mötes krävs nu ett stort ”städarbete” av lagar, regler och hur den offentliga sektorn arbetar parallellt med att en hållbar migrationspolitik blir verklighet. Anna Dahlberg, Expressen, beskriver väl några exempel på hur idiotisk svensk migrationspolitik är. Många av dagens riksdagspartier bär skulden för detta haveri.

”Med tanke på den stora diasporan i Sverige - i sig en stark pull-faktor - är frågan om det ens är görligt. Bara att närma sig måluppfyllelsen skulle kräva att Sverige genomför alla skärpningar som över huvud taget går att föreställa sig inom ramarna för internationell rätt.” 

”I praktiken innebär reformen en privatisering av delar av migrationspolitiken. En restaurangägare kan exempelvis sälja uppehållstillstånd till personer i Bagdad genom att erbjuda anställningar. Efter fyra år kan hela familjen få permanent uppehållstillstånd i Sverige. I takt med att det har blivit svårare att ta sig till Europa och Sverige smuggelvägen ökar trycket i stället på tillståndssidan. Det är precis den utvecklingen som syns i Migrationsverkets statistik. De asylsökande utgör en allt mindre andel av antalet beviljade uppehållstillstånd i Sverige.”

”Invandringen måste därför ses som en helhet med kommunicerande kärl. En del asylsökande är i själva verket ekonomiska migranter och en del arbetskraftsinvandring är i själva verket förtäckt asylinvandring. Detta faktum bekräftas dessutom av de spårbyten som sker i båda riktningarna. Men inom borgerligheten låtsas man som om det rör sig om två olika universum. Det finns ingen ände på högerns medkänsla när en städare från Mellanöstern hotas av utvisning. Det är bara gruppen asylsökande som ska hållas kort.”

”Ett nej är ett nej och då måste man lämna Sverige, inpräntar Moderaterna gång på gång. Fast om samma person med utvisningsbeslut hängande över sig kan presentera ett jobberbjudande är det öppna famnen igen. Det är inte seriöst. Moderaterna borde gå in i de migrationspolitiska samtalen nästa vecka med en heltäckande agenda. Allt som utgör starka pull-effekter till Sverige bör ses över, såsom möjligheten till spårbyte, den vidöppna arbetskraftsinvandringen till lågkvalificerade yrken, avsaknaden av en lista över säkra länder med mera.”

Att jag under flera år stått upp för en hållbar migrationspolitik var mycket sannolikt skälet till varför Lööf och company uteslöt mig ur Centerpartiet. Jag är stolt över att jag kan titta Uppsalaborna, och våra barn runt om i Sverige, i ögonen och spårbart bevisa att jag länge förordat en hållbar migrationspolitik. Kommer jag officiellt få ett erkännande för att jag tidigt klarade av konsekvenstänkande av en ansvarslös migrationspolitik och misslyckad integrationspolitik? Nej. Men kanske kommer en stor del av svenskarna ge bland annat mig chansen att trovärdigt reparera Uppsala och Sverige igen. Vissa hävdar att skälen till varför riksdagen kört så snett är att vänstern vill importera väljare. MP vill att bara de rikaste ska ha råd att flyga, äta kött, köra bil och bo stort. Och nyliberala centerpartister vill att det generella välfärdssamhället ska falla sönder. Vad tror du?

Håkan Boström, GP, lyfter också upp misslyckandet med migrationspolitiken. Det är dock viktigt att inse att alla kommuner som befolkas av stora mängder lågt utbildade utan kunskaper i svenska har stora problem med dyra försörjningsstöd och social oro.

”Reportaget är i praktiken ett rop på hjälp. Människor som kan försörja sig själva lämnar Filipstad. Butiker slår igen och kommunen går med kraftiga underskott på grund av den växande andelen bidragsberoende. Antalet socialbidragstagare har tredubblats på några år. Kommunen har hamnat i en ond spiral.”

”Men det vore ändå fel att lägga huvudansvaret på enskilda kommuner. Migrationspolitiken har beslutats på riksnivå. För att klara det enorma flyktingmottagandet under 2015 lät dessutom staten privata entreprenörer öppna asylmottagningar varhelst det fanns lediga lokaler, ofta på orter som Filipstad. Därför är det också rimligt att staten tar ett visst ansvar för att hålla kommunerna under armarna. Alternativet är troligen ökade kostnader på sikt.”

”Sverige avviker inte bara från andra länder genom att vi tillåtit en exceptionellt stor invandring. Vi har också ställt exceptionellt låga krav, vilket påverkar vilka som söker sig till landet. Enbart 30 procent av de som kommit till Sverige har haft en ordnad försörjning, vilket kan jämföras med Danmark där siffran är 80 procent. I hela EU är snittet 70 procent, enligt Emilsson. Den reform av arbetskraftsinvandringen som genomfördes under alliansregeringen har verkat i samma anda. Ingen åtskillnad görs längre mellan kvalificerad och okvalificerad arbetskraftsinvandring – med resultatet att snittinkomsten minskat med 30 procent i denna grupp. Sverige importerar arbetskraft till just den typ av enkla jobb som skulle kunna få in nyanlända på arbetsmarknaden, samtidigt som vi överdrivet nitiskt kontrollerar välutbildade arbetskraftsinvandrare och skickar ut folk som bidrar till vårt välstånd.”
”Bristen på krav och begränsningar i migrationspolitiken har skapat behov av hårda krav i integrationspolitiken. Det är en både bakvänd och samhällsskadlig ordning.”
https://www.gp.se/ledare/ett-migrationspolitiskt-haveri-1.17582833

Dagens besvikelse
Regeringen med Stefan Löfven i spetsen. Det kommunala utjämningssystemet föreslås att ändras. Att slå ännu mer mot problemtyngda tillväxtorter är idiotiskt. Istället för att tillämpa idiotisk omfördelningspolitik får staten ta sitt ekonomiska ansvar för riksdagens sedan länge oansvariga migrationspolitik. Irene Svenonius, moderat politiker i Stockholm bjuder på viktiga perspektiv i nedan debattartikel kopplad till den inkompetenta regeringens agerande.

Under torsdagen beslutade regeringen att föreslå nya förändringar av kostnadsutjämningen inom utjämningssystemet. Att utjämna opåverkbara förutsättningar över landet är rätt, men genom att med precision ta från kommuner och regioner med tillväxt riskerar regeringen att minska de resurser som fördelas. Särskilt drabbas Region Stockholm som i tidiga beräkningar förlorar resurser som motsvarar drygt 2 000 sjuksköterskor per år.”

Socialdemokraterna ställer av politiska skäl stad mot land, men det måste gå att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Avfolkning kostar, men det kostar också att växa snabbt. Glesbygdens avstånd kostar, men i en tätbefolkad region uppstår tidsförluster av framkomlighetsproblem. Såväl tillväxtregioner som glesbygd behöver resurser för att klara sina utmaningar och behov.”
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nya-stockholmsskatten-aventyrar-valfarden-28949

Dagens stjärnor
Alla entreprenörer och hårt slitande företagare som skapar framtidstro genom sin kreativitet och förmåga att lösa behov på nya sätt. I går träffade jag flera sådana framgångsrika entreprenörer. Vi andra har mycket att tacka dem för. Flera av dem lyfte hur trygghetsfientligt Sverige är för välbärgade människor och deras familjer. Flera hade lämnat Sverige av säkerhetsskäl. Jag trodde de skämtade. Det gjorde de inte. I en värld med allt mer organiserad brottslighet är det inte positivt att skattemyndigheten tydligt offentliggör människors förmögenheter. Rimligt att liknande information hanteras mycket klokare. Korkat att vi ska tappa liknande samhällsutvecklare på grund av trygghetsproblemen. Om Sverige säkerställer att framgångsrika entreprenörer gillar Sverige och att ägandet uppmuntras att långsiktigt investera i Sverige kommer framtida svenska generationer att få det bra i vår del av världen.

Daniel Suneson. Bra att han juridiskt prövar vilket ansvar personer har som påstår att de utsatts för något som bedöms som osannolikt, och som helt bestrids av den anklagade. Det är helt oacceptabelt att vi i de sociala mediernas tid ska acceptera nutida ”häxjakter”. Jag är absolut ingen som gillar Virtanen. Trots det ska inte han heller behöva acceptera eventuellt förtal. Jag tycker att dagens samhälle borde möjliggöra mycket enklare processer för att driva förtalsmål. Om många på sociala medier får stora ekonomiskt kännbara straff för att de sprider påståenden som inte kan bevisas kommer sannolikt den typen av informationsspridning kraftigt minska. Är Virtanen oskyldig? Jag vet inte. Det blir intressant att följa var detta åtal tar vägen.
https://www.expressen.se/nyheter/cissi-wallin-atalas-for-grovt-fortal/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar