onsdag 7 augusti 2019

Misslyckanden

Forskning
Det finns mycket vi lär av forskning runt om på vår jord. Forskning är av central betydelse för människans utveckling. Med hjälp av modern teknik går också forskningens framsteg allt fortfara. Tempohöjningen finns inom alla våra verkligheter. Det är ansträngande för många av oss människor. Samtidigt är det nödvändigt att hitta positiva förhållningssätt till den verkligheten om man vill vara med och konkurrera om ett högt välstånd på vår jord. De flesta människor vill ha ett högt välstånd men vissa tycks inte fatta att det förutsätter konkurrenskraft i en värld som inte är snäll. Mycket få samhällen på vår jord tar hand om sina mest socialt utsatta som vi nordbor. Inte minst för att vi ska kunna klara av att ha ett sådant samhälle krävs att alla andra är konkurrenskraftiga.

För att stärka svensk konkurrenskraft behöver vi träna oss i att inte se personliga satsningar som inte lever upp till ambitionerna som misslyckanden. Alla människor som provar att göra något de tror på, och som satsar mycket tid och kraft för att försöka realisera något, är utvecklingshjältar. Att ”misslyckas” är också ett bevis på att man försökt något. Inom vetenskapen formulerar man en hypotes, något man tror är en sanning, och därefter experimenterar men eller genomför intervjuer, för att finna om det stämmer eller ej. Om man lyckas bevisa att något stämmer blir det ett positivt forskningsresultat. Inte sällan kan ett "misslyckat" resultat i sig själv bli en viktig upptäckt. En mycket viktig lärdom från vetenskapen är att de bästa forskarna misslyckats och misslyckats och åter misslyckats innan de fann en framgångsrik väg. Utan misslyckanden väldigt sällan några stora framgångar. Det är hög tid för de svenskar som gottar sig i andra människors professionella misslyckanden att istället se dem som utvecklingshjältar. Vi behöver dem och vårt samhälle, vårt unika samhälle, och vi behöver många fler av dem för att säkra ett framtida högt generellt välstånd. Och vi måste säkerställa ett attraktivt samhälle att leva i, annars flyttar de till bättre platser. Det förstår inte vänsterdrivna, nyliberaler och naivister.
Dagens besvikelse
Att politiken inte tydligt står bakom skötsamma elever, lärare sim försöker ge alla sina barn och unga en god utbildning samt rektorer som kämpar med att uppfylla skolans alla uppdrag. Självklart måste lärare och skolledning få ta till rimliga åtgärder som krävs för att skapa studiero för alla andra elever.
Det är bra att Haddad insett hur urspårat det blivit i våra skolor när ”buset” får störa och till och med betalt för sitt dåliga uppträdande. Det skulle dock vara klädsamt om Liberalerna informerade läsarna om att det är de som drivit fram den myndighet som skapar dessa problem. I Sverige gäller svensk lag, även i våra skolor. Liberalernas införda myndighet var ett misslyckande. Vi måste lära av det och göra något nytt. Vi har på tok för många myndigheter i Sverige.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jdgy0q/larare-som-stoppar-stoket-blir-anmalda?fbclid=IwAR0WvCov8y_DVCen3JvV7iKXGl55eIOnqzhk7XvJPRAFYRUCqC6Ac526ZZw

Dagens stjärna
Karin Pihl. Länge har jag efterfrågat en välfärdskonferens. Den metoden skulle vara både bättre och snabbare än en Välfärdskommission. Om denna kommission kan konkludera några modiga reformer för bättre integration och minskad segregation är det positivt. Sverige är i stort behov av modiga reformer som bryter den negativa generella välfärdsutvecklingen. Samtidigt måste det primära fokuset alltid vara på politik som stärker vår globala konkurrenskraft. Utan global konkurrenskraft finns inga förutsättningar för en hög generell välfärd i Sverige. Med dagens inkompetenta regering och en ansvarslös Januariöverenskommelse kör det svenska samhället allt djupare ner i diket.

”Alla rationaliseringsplaner har en gräns. Det går inte att omfördela hur långt som helst. Om Sverige ska klara av den så kallade välfärdsutmaningen räcker det inte med ekonomiska prioriteringar. Ekonomin måste också växa, och det snabbare än den på grund av invandringen rekordsnabba befolkningsökningen. Tillväxtpolitik borde vara en naturlig del i regeringens välfärdskommission.”
”Dessvärre är ekonomisk tillväxt ingenting som regeringen prioriterat. I stället för att ta tag i de strukturella problem som gör att den svenska tillväxten står och stampar har Magdalena Andersson gång på gång upprepat att Sveriges ekonomi går som en Tesla.”
”Men Konjunkturinstitutets tillväxtprognoser ger en annan bild. 2020-talet blir knapert. Om fyra år hamnar BNP-tillväxten per capita på föga imponerande 0,7 procent. Visst, högkonjunkturer kommer och går, men en sund ekonomi måste ha en långsiktigt stabil tillväxt.”
”Som ett komplement till välfärdskommissionen borde regeringen därför tillsätta en tillväxtkommission.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/valfardskommission-later-bra-men-glom-inte-tillvaxt-28630

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar