tisdag 27 augusti 2019

Mycket fundamentalt som inte fungerar

Fungerande samhällen
Våldsutvecklingen i Sverige når allt vidrigare nivåer. Det är med en klump i magen vi tvingas inse hur urspårat Sverige på många sätt kört. Trygghetsfrågorna är centrala för de flesta av oss som lever i ett samhälle. Vidriga mord, skottskadade, sprängningar och export av kriminalitet till våra grannländer borde få minst 80% av Sveriges befolkning att välja helt nya politiker att städa upp i detta misslyckande och parallellt ingjuta mod och framtidstro bland landets invånare.

Du tror väl inte bara det är tryggheten som kraftigt har tillåtits att försämras. Många av landets kommuner har även bland annat allt större problem med sin vatten och elförsörjning. Utan vatten och el fungerar inte ett samhälle. Särskilt inte utan tillräckligt med dricksvatten. Vad gäller elbristen skulle jag vilja få veta hur mycket billig och grön el de stora serverhallar, som till exempel Facebook och Amazon driver i Sverige, drar. Jag tror dessa serverhallar bidrar till Sveriges elförsörjningsproblem. Billig elkraft till utländska bolag som i princip inte betalar skatt på alla sina svenska affärer.
https://www.krisinformation.se/handelser-och-storningar/2019/risk-for-vattenbrist-2019
https://www.sgu.se/grundvatten/grundvattennivaer/
https://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/vattenutmaningar/vattenbrist/
https://www.di.se/nyheter/risken-for-akut-elbrist-okar-laget-ar-oerhort-allvarligt/
https://www.svd.se/brodjatte-ville-expandera--stoppas-av-elbrist
Dagens besvikelser
Ansvarslösa politiker som på många sätt redan innan lågkonjunkturen slagit in har kört ner landet i diket. Bedrövligt att i Sverige 2019 mördas kvinnor på öppen gata som bär på ett litet barn. Under många år har riksdagen drivit en socialt ohållbar politik. Och MP+S tillsammans med C och L fortsätter att göra en redan dålig situation allt sämre. Helt sjukt! Hur kunde riksdagen haverera så kraftigt i sin förmåga att verka i folkets intresse. Det svenska folkets intresse.
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-skottlossning-i-centrala-lakare/
https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/maria-rydhagen/nu-hande-det-som-alla-har-fruktat/

Hur fa.... är det möjligt att en person i Sverige ena dagen kan verka i det svenska systemet som 23 åring och den andra som 16 åring? Den 25/8 kunde vi läsa om ett sådant fall i UNT. Hur kan svenska offentliga system, och myndigheter, fungera och samarbeta så dåligt. Om datalagen är ett problem borde riksdagen för länge sedan ha ändrat det. Vi kanske måste lära av utvecklingsländer och börja använda digitala fingeravtryck för att betydligt bättre bekämpa identitetsbrott. Skälen för att stoppa slappheten mot säker identifikation är många. Inte minst för att stoppa terrorism, organiserad brottslighet och grova bidragsfusk.

Dagens stjärna
Patrik Kronqvist. Ja, vi måste nu komma till skott med verktyg för att kraftigt kunna straffa grovt kriminella ungdomar. Eventuellt har Polisen i Malmö redan gripit mördaren av kvinnan som sköts igår. Mycket bra i så fall. Enligt media rör det sig om en man född 1999. Jag antar att den person som är kapabel att utföra en så avskyvärd handling har många års brottslighet i sitt CV.

”Lagar och regler måste ta höjd för att allt yngre människor begår grova brott.”


”Hårdare tag är förstås inte hela lösningen på den här svåra problematiken. Men när man läser texterna i DN och SvD infinner sig en fråga: För vilka är dagens ordning egentligen bra?”

”Den flata hållningen är uppenbarligen mycket dålig för brottsoffer och omgivning. Ungdomsjouren på socialen i Uppsala berättar om hur ungdomar i gängen återkommande blir omplacerade till nya skolor där de röker på, hotar och slår andra unga. Inkludering i all ära, men hur värderar samhället övriga ungdomars trygghet och skolgång om de tvingas studera under sådana förhållanden? Svek mot unga brottsoffer är oförlåtligt.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vi-kan-inte-sta-maktlosa-infor-kriminella-14-aringar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar