torsdag 29 augusti 2019

Ofinansierat "godis" och rättssystem i gungning

Kommunuppror
Gula västarna låter "tala" för sig även i Sverige. Runt om i Sverige demonstrerar människor i gula västar mot det de anser vara riksdagens idioti. Det är hög tid för många av Sveriges kommunala företrädare att göra det samma. Staten måste sluta att göra ofinansierade åtaganden som de kastar på oss kommuner! Många av Sveriges kommuner har redan ekonomiska svårigheter att klara sina uppdrag. Många har också kvalitativa problem att säkra god servicenivå i de kärntjänster kommunerna ska tjäna invånarna med.

"Jim Frölander är integrationsansvarig i Filipstad. Just nu reser han landet runt för att, som han själv uttrycker det, uppvigla kommuner mot staten. Han säger att de har förlorat greppet och är på väg mot en katastrof.
Uppdrag granskning möter Jim Frölander längs motorvägen på väg mot Helsingborg. Han har ett fullbokat schema och ett allvarligt budskap:
– Kommun efter kommun går ut och säger: “Hjälp, vad mycket vi måste spara de närmaste tre åren” och “där kommer vi att behöva spara på skolan”. Och det är en konsekvens av regeringens politik, säger Jim Frölander.
Frölanders kommunturné började i våras och har sitt ursprung i en allt mer desperat situation i hemkommunen Filipstad.
I spåren av det stora flyktingmottagandet 2012-2017 kämpar kommunen nu mot hög arbetslöshet, stigande barnfattigdom och ökade kostnader för ekonomiskt bistånd.
– Det blir mycket tydligare i mindre kommuner. Där kan du inte isolera det i en förort och sen “business as usual”, utan det påverkar hela samhällskroppen och det är vad det kommer att göra i hela Sverige också, säger Jim Frölander."
https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/jim-fran-filipstad-forsoker-uppvigla-kommuner-mot-staten
Nej, det finns inte ”någon efterfrågan på utlandsfödda analfabeter”..... Regeringens politik har länge drivit Sveriges kommuner mot mycket svåra tider. År efter år argumenterade jag för att Centerpartiet skulle inse hur skadlig deras migrations- och brist på integrationspolitik är. Partiledningen lyssnade aldrig och jag kan inte tro något annat än att mina önskemål om en ansvarsfull migrationspolitik motiverade dem att utesluta mig ur partiet. 100% rätt har jag fått om att staten inte tar sitt ansvar för sin oansvariga migrationspolitik. Och att många års misslyckad integrationspolitik kraftigt försämrat tryggheten i Sverige och väldigt många kommuners ekonomi är bedrövlig.
https://www.svtplay.se/video/23447398/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-larmet-fran-filipstad?cmpid=del:sm:08-28-2019:uppdrag-granskning:pla:lp-app

Bra att den integrationsansvarige i Filipstad vågar tala om att barnrättigheter utnyttjas av människor som lever på försörjningsstöd. Se gärna ovan program av SVTs Uppdrag granskning. Det är positivt att SVT allt mer börjar beskriva konsekvenserna av idiotisk migrations- och misslyckad integrationspolitik.

Dagens besvikelser
Otryggheten. ”Som man bäddar får man ligga”. Även trygghetsförsämringarna runt om i Sverige försämrar också det lokala ekonomiska ”klimatet”. Idag bombhotades och utrymdes Uppsala tingsrätt. Det är ett stort och tydligt exempel på rikspolitikens misslyckanden. Ett stort övergrepp på vårt rättssystem. Som också kostar oss skattebetalare en massa onödiga utgifter. Att Morgan Johansson nattvandrade i Uppsala i natt gör liten positiv skillnad. Varför har det till exempel tagit ända tills nu för att föreslå förbud för anonyma mobilabonnemang? Det har varit känt väldigt länge att de självklart används av brottslingar och terrorister! Vi måste byta ut våra folkliga företrädare och företrädas mycket klokare framöver. Du är väl inte så vilsen att du inte inser att de maktstrukturer som finns nu inte tjänar folkets bästa? Det tjänar sig själv.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisinsats-vid-dagis-i-centrala-malmo

Boris Johnson. Trist typ. Precis som Trump ger han ett västerländskt ansikte åt nutidens mycket egocentrerade ledare inom den del av världen som fortfarande klassas som demokratisk. Det är väl Maslows läror som även slår igenom inom topp-politiken. Det egna självförverkligandet är viktigare än att väl tjäna det folk man ska företräda så klokt som möjligt.
https://www.expressen.se/dinapengar/boris-johnson-stanger-brittiska-underhuset/

Dagens stjärnor
Sakine Madon, UNT. Nu tycks allt fler inse att Liberalerna i Uppsala gått mycket vänster ut inom politiken. Det är inte bra för Uppsalas invånare. Uppsala har ett vänsterstyre och det ska kallas för vad det är. Rubriken till nedan ledarartikel uttrycker ”Glid inte vänsterut”. Det är inget att uppmana till. Följande rubrik skulle vara betydligt mer rättvisande ”Avbryt vänstersamarbetet”.

”Under budgetfullmäktige för snart ett år sedan var det svårt att missa irritationen mellan Liberalernas Mohamad Hassan och forna alliansvänner. Särskilt frostigt var det mellan Hassan och Centerpartiets dåvarande kommunalråd Stefan Hanna. Sedan dess har man många gånger fått höra "vänsterstyret" i debatterna, ett tjuvnyp som Hassan ofta har velat korrigera till ”mittenstyret”.”
”En nackdel för Liberalerna i Uppsala är att mittenstyret saknar egen majoritet, och därmed har blivit beroende av Vänsterpartiet. När mittensamarbetet hade bildats intygade Hassan att Vänsterpartiet inte kommer att ges ”något inflytande över sakpolitiken eller något ansvarsområde överhuvudtaget” (UNT, 12/10 2018).”

”I somras kom styret överens med Vänsterpartiet om ett elvapunktsprogram, vilket innebär att budgeten ­­­– med stöd av partiet – kommer att klubbas igenom på fullmäktige. Politiskt inflytande, med andra ord. En ytterligare nackdel för Liberalerna är att man i nuvarande koalition är ensamt liberalt parti. I rikspolitiken har man åtminstone Centerpartiet vid sin sida.”

"Hassan har tidigare påpekat att det ligger i Liberalernas DNA att “slå vakt om marknadsekonomi, företagsamhet och frihandel”. Det är bra. Men samtidigt kan man i gårdagens debattartikel läsa följande: ”För oss går fler lärare i Uppsalas skolor före sänkta skatter”. Som om det ena skulle utesluta det andra. Vad är det företagsvänliga och marknadsliberala i att skriva under en formulering som den? I synnerhet i en stad som redan har den förhållandevis höga kommunalskatten 32,85 procent. Som Karl Rydå nyligen påpekade här på sidan är samtidigt den kommunala servicen normal eller något sämre med jämförbara kommuner (UNT, 30/7). Det saknas inte utgiftsposter att se över. Behöver kommunen exempelvis ungefär 80 tjänstemän som på olika sätt arbetar med kommunikation?"

"Det är välkommet att det satsas på skolan i mittenstyrets budget, och det är bra att Liberalerna lyfter företagsperspektivet. Men de liberala inslagen borde märkas betydligt mer. Inte bara på utgiftsposterna, utan även på något så grundläggande som att man inte köper vänsterns syn på skatt.”
https://mobil.unt.se/ledare/glid-inte-vansterut-5393376.aspx

Patrik Kronqvist. Det har inte varit svårt att prognostisera den negativa situation Sverige hamnat i. Du kan med fördel läsa många av mina blogginlägg redan 2014, 2015 och 2016. Jag har fått rätt. Bland annat Centerpartiets tyckare har fått väldigt fel.


”Nästan alla har en negativ, för att inte säga alarmistisk ton: Sverige är på väg åt fel håll”, skrev skribenten Mattias Hagberg och anklagade oss för att ta efter ”det högerpopulistiska språkbruket”.” 

”I takt med att gängmorden har skjutit i höjden och Sverige har drabbats av sprängdåd i en omfattning tidigare okänd i västvärlden har sådana beskyllningar om alarmism blivit mer sällsynta. Att fler verkar inse att mer resoluta åtgärder mot kriminaliteten faktiskt är ett sätt att skydda de individer som liberalismen är tänkt att värna. Ändå framstår många kommentarer efter mordet på mamman i Malmö som märkligt yrvakna. I en text hette det att ingen för några år sedan kunde föreställa sig att skjutningar skulle bli en del av vardagen. Det stämmer helt enkelt inte. Forskare har i decennier varnat för att utvecklingen i många utanförskapsområden har varit på väg åt helt fel håll. Men länge riktades udden i debatten främst mot dem som dristade sig att påtala samhällsproblemen. De fick inte bara mothugg i sak, deras avsikter ifrågasattes också ofta - speciellt om problemen på något sätt kunde kopplas till invandring.”

”Men min poäng är denna: politiker verkar inte i ett vakuum. En viktig orsak till att kraftfulla åtgärder mot kriminaliteten har dröjt så länge är att det länge inte var opportunt att föreslå sådan politik.”

”Det är oroande att de reflexerna finns kvar. För en sak vet vi numera, de problem vi blundar för i dag kommer att vara betydligt värre i morgon.”

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/valdsvagen-i-sverige-gick-visst-att-forutse/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar