torsdag 30 maj 2019

En ljusnande framtid är vår

Ökad psykisk ohälsa
Visst har vi stora sociala-, ekologiska- och ekonomiska hållbarhetsutmaningar i Sverige. Så är det. Den psykiska ohälsan bland våra unga har aldrig varit mätbart sämre och många lider av klimatångest. Samtidigt har nu aldrig varit så rikt för någon annan medelklassare ration sedan ”Adam och Eva”. Hur blev det så många invånare utan större framtidshopp? Den polariserade politiska debatten förstör sannolikt mycket. Varför är så många partier och dess politiker så korkade att de bara har en position och gräver ner sig där? ”Gud” gav oss två öron och en mun. Det borde även politiker med ryggrad lära sig och därför lyssna ordentligt på vad motståndarna säger. Tro det eller ej men ofta ligger de bästa lösningarna i kompromissläge. Glöm inte att politiker ska företräda invånarna. Oftast blir framtiden mest ok för de flesta om kraftiga positioner landar i ”mellanmjölk”. Våra barn och unga är vår framtid, och våra ”ögonstenar”. Det är ett stort underkänt att vi politiker inte kan skapa ett samhälle och en samhällsstämning som inger hoppfullhet. Varför är det så? Frågar du mig är det på grund av en under lång tid misslyckad migrations och integrationspolitik samt allt för många broilerpolitiker som erfarenhetslöst främst styrs av känslor.
https://www.vardgivarguiden.se/Behandlingsstod/halsoframjande-arbete/Psykisk-halsa/
https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/psykisk-halsa-och-suicidprevention/statistik-psykisk-halsa/vuxnas-psykiska-halsa/
https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/psykisk-halsa-och-suicidprevention/darfor-okar-psykisk-ohalsa-bland-unga/
Det är klart att vi kan skapa hopp för de flesta. Framtiden kan bli fantastisk. Med en tydlig ambition, som delas av många, och som många är beredda att kämpa, för blir just svenskarnas framtid ljus. Japp, svenskarnas, det vill säga de som lever lagligt i Sverige. Japp, Uppsala är en del av Sverige. Japp, jag är till för Uppsalaborna och svenskarna. Det är så det representativa systemet ska fungera.
https://www.synonymer.se/sv-syn/hopp
https://livet.se/ord/kategori/Hopp
Dagens besvikelse
Det svenska landslaget i ishockey! Uselt av ett lag fullt av spelare som tjänar mer per år än över 200 sjuksköterskor och presterade så dåligt. Men det underbara i matchen mellan de svenska världsstjärnorna och de finska ”amatörerna” var att finnarna återigen bjöd på en fostrande ”David mot Goliat” berättelse. Mycket är möjligt. Jag älskar finsk sisu, men jag är djupt besviken över svenskarnas oförmåga att hålla ihop laget och leverera utifrån sin förmåga. Uselt!

Dagens stjärna
Ny Teknik, mediet vågar ifrågasätta hur miljösmart elbilen är om dess batterier kräver metaller som både är miljöfarliga att bryta och skapar dödliga konflikter. Och hur produceras elen?
https://www.nyteknik.se/premium/laddas-elbilen-med-ful-tysk-kolkraft-6959376

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar