lördag 11 maj 2019

Hyckleri

Vänstern har störst skuld
Hur kan det komma sig att socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister varit "sämst i klassen" att ryta ifrån vad gäller hedersförtryck, hedersvåld och antisemitism? Det råder ingen tvekan om att det finns gott om naiva även inom de tre partierna, det är säkert delvis en förklaring. Partiledningarna är däremot sällan korkade personer. Dessa tre partier har ett särskilt ansvar för att svenska migrations- och integrationspolitik spårat ur. Särskilt Vänsterpartiet. Varför har de inte stått upp för alla sina vackra ideal på hemmaplan? Röstfiske så klart. Ryggradslöst försöker särskilt dessa partier att röstoptimera. Och du tror väl inte att Vänsterpartiet ordentligt ömsat skinn från sin kommunistiska bakgrund? Har de ändrat stora delar av sin politiska inriktning jämfört med för 25 år sedan? Nej. Än så länge är jag tacksam över att inte fler röstar på Vänsterpartier i Sverige. Ett sätt att enkelt beskriva dem i dessa ”onda och godas tider” är som Dr Jekyll och Mr Hyde. De är en farlig politisk kraft.
Det finns hopp om att vi slippper något inflytande från kommunistorienterade politiska krafter. Jag tror att de flesta invånarna förstår det. Och allt fler kommer att förstå varför Socialdemokraterna är särskilt måna om att rikta udden mot SD. De har precis som V tveklöst många dumheter i sin politik. Socialdemokraternas huvudsakliga skäl är maktpolitiska.

”Det finns ingen anledning att varna för väljarnas värderingar, svenska folket behöver inte skyddas från sig självt. Den enskilt mest hoppingivande sanningen om svensk politik är nämligen denna: väljarna är nästan alltid klokare än politikerna. Tack och lov, det är ju från väljarna all politisk makt utgår.”
https://www.gp.se/ledare/väljarna-är-klokare-än-politikerna-tack-och-lov-1.14901614

Men tro aldrig att V idag är rumsrena bara för att politiska vänsterkrafter och allt svagare naivliberaler ensidigt fokuserar på att bekämpa Darth Vader och hans hemska följe, SD... I dagens UNT skriver Håkan Holmberg en läsvärd ledare som lyfter fram Vänsterns ”fula tryne”.

”De två ytterkantsgrupperna har därtill en historia. Kommunistiska partiet uppstod som en utbrytning ur den så kallade Kina-vänstern 1970. Man föredrog enkelt uttryckt Stalin framför Mao. Mot slutet av 70-talet slog man in på en tydligt sovjetvänlig kurs. Kommunistregimernas fall 1989 beklagas uttryckligen. Förebilderna i dag är Kuba och Nordkorea.”

”Demokrati eller inte demokrati är ingen liten sak. Och vill man ersätta det parlamentariska systemet med ”revolutionär diktatur” så betyder ju det att styrelseskicket är en viktig del av samhället. Och att man föredrar diktaturen.”
https://mobil.unt.se/ledare/jo-demokratin-hor-till-samhallet-5295044.aspx

Dagens besvikelse
Ansvariga rikspolitiker de senaste 20 åren som saknat idéer och metoder för bättre integration. Den kraftigt växande utanförskapsproblematiken är deras fel. Och dagens rikspolitiker och de etablerade partierna i riksdagen som saknar förslag på metoder som ordentligt kan börja lösa problemen. De etablerade riksdagspartierna saknar konkreta lösningsförslag inom det politiska sakområdet som i särklass kraft påverkar svenskarnas framtid. Den liberala Petter Birgersson skriver klokt om decenniers misslyckad integrationspolitik i Ystads Allehanda nedan. Tro mig, jag har haft stor insyn i ett av de regeringsstödjande partierna, de saknar både nödvändiga förslag samt kompetens och mod att försöka genomföra det som krävs.

”Det går förstås tro att det handlar om att förändra arbetsrätten, organisera om Arbetsförmedlingen, sänka ingångslöner och på marginalen ge polisen lite mer resurser. Det räcker inte. Inte på långa vägar. För att Sverige ska kunna fortsätta vara ett öppet och tolerant samhälle behövs samma metoder som skulle ha satts in på 1990-talet, men med ännu högre insats. Det är de åtgärderna politikerna i den breda mitten borde förhandla om, istället för att ägna sig åt krypskytte om vem som är ond eller god. Annars har vi anledning att vara oroliga för att budskapet bakom de fina orden egentligen är detsamma som Göran Johansson en gång levererade: ”Jag har inga svar.””
http://www.ystadsallehanda.se/ledare/stoppa-hogerpopulismen-ar-dagens-vi-har-inga-svar/?fbclid=IwAR2sBRWy1-k_zAj0oayChTmMLaPZRPOXwaz28zkAHTiBtDih7lqm8dYyWL0

Dagens stjärna
Widar Andersson. Han uppvisar ständigt härlig integritet i sitt tyckande om politiskt spel och samhällsproblem. Särskilt den sista meningen nedan är viktig. Idag är Centerpartiet det främsta partiet i att leka ”God-Ond lekar”. Så går det när broilers och kraftigt känslostyrda människor tar över politiska verksamheter. Dagens politiska spel är fullt av okunskap, farliga känslor och hyckleri. Kära svenskar, var inte så korkad att du röstar på partier som inte håller sig till verkliga fakta och som fokuserar på att respektfullt och sakligt argumentera för sina förslag i förhållande till andra partiers. Politiken i Sverige behöver börja agera vuxet!

"Med stöd i statsvetarlitteraturen varnade PJ Anders Linder för en nygammal variant; GOD-OND skalan: ”Den obegränsade respektive den begränsade visionen. Den förra kännetecknas av stor optimism vad gäller människans godhet och förmåga att konstruera lyckade samhällen, medan den senare har en svalare syn på den mänskliga naturen och föredrar att skynda långsamt. De förra fäster stor vikt vid vad man vill och har för ambitioner, de senare intresserar sig för mer vad som faktiskt händer och sker." Det här är viktigt tror jag. Den som på allvar börjar tro att man har godheten och sanningen helt på sin sida kan ställa till mycket tokskap."
"Invändningar kan liksom bara viftas bort om de kommer från den "onda" sidan. Sakpolitiska uppfattningar och konflikter sjunker i värde och betydelse när de jämförs med ”stora frågor” som demokratins framtid och mänsklighetens överlevnad. Varför ska man läsa på när man redan har känt in hur allting är?"
"Partiledardebatten tidigare i veckan blev en uppvisning i GOD-OND skalans elände.. Envar sin egen extremist skulle man kunna säga. Det kommande EU-valet målades upp som en avgörande kraftmätning mellan demokrati och högerextremism där i vart fall hälften av partierna alltmer högljutt räknades in på extremistsidan. Vi känner igen extremistrastret från den mödosamma regeringsbildningen. Jag är ingen puritan i politiken. För att baxa ihop ett regeringsblock med disparata åsikter kan det behövas lite extremismargument. Men allt har sin tid."
"Nu är besinningens tid. GOD-OND är ett livsfarligt motsatspar i politiken.ort om de kommer från den "onda" sidan. Sakpolitiska uppfattningar och konflikter sjunker i värde och betydelse när de jämförs med ”stora frågor” som demokratins framtid och mänsklighetens överlevnad. Varför ska man läsa på när man redan har känt in hur allting är?”
”Nu är besinningens tid. GOD-OND är ett livsfarligt motsatspar i politiken.”
https://mobil.folkbladet.se/opinion/envar-sin-egen-extremist-om6097659.aspx
https://mobil.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/?blog=2518025

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar