onsdag 29 maj 2019

Hur meriterade företrädare

Meritokrati
Hur blev det så här? Oavsett vilken person du kryssade, eller parti du valde i Europaparlamentsvalet, kan väl inte du heller vara imponerad av listornas toppnamn? Visst har ledamöterna i Europaparlamentet liten makt jämfört med kommissionen och ministrarna i EU-länderna, men de är tänkta att vara våra ”dagliga” Sverigerepresentanter inom det Europeiska politiska systemet. De är med andra ord Sveriges främsta demokratiskt valda representanter in i samarbetet. I ljuset av den insikten är det svårt att tycka att Sverige låter sig representeras av mycket meriterade personer, oavsett parti. Varför är det så? Kanske för att partiledaren inte, ur ett personligt perspektiv, vill ha farlig konkurrens. Visst ska demokratin erbjuda alla myndiga personer stora chanser att få viktiga positioner men meritokrati borde alltid vara avgörande för vilka vi väljer. Meritokrati är bästa garantin för att viktigt beslutsfattande blir bättre än sämre. Meritokrati bidrar också enligt mig till minskad korruption eftersom kunniga och erfarna personer är svårare att locka och lura. I bifogad länk har du partiernas toppkandidater, är du imponerad? Är det de bästa dessa partier förmår att erbjuda?
https://www.synonymer.se/sv-syn/meritokrati

För mig är en mycket meriterande att under flera år ha spelat med i ett idrottslag. Det är mycket fostrande. Särskilt fotbollen har bidragit till min och min sons positiva fostran. Nu även till dotterns. Hur många av toppkandidaterna till Europaparlamentet har under några år varit del av ett större idrottslag eller en orkester?

”Svensk politisk debatt fokuserar egentligen bara på EU när det är EU-valrörelse, det vill säga någon månad vart femte år. Den underlåtelsen har präglat årets valrörelse. Den har varit både avslagen och fylld med ödesmättad retorik, både späckad med faktapåståenden och tom på konkretion. Och den har gång på gång glidit ner på inrikespolitisk nivå.”

Kort sagt, för den väljare som både vill avvärja klimathotet och ha en hållbar migrationspolitik lär det bli svårt att välja röstsedel på söndag.  Men många väljare kan nog känna sig förvirrade, två dagar före valdagen. Det är i så fall ett underbetyg åt oss alla.”

Det svenska politiska systemet behöver positivt reformeras.
https://www.expressen.se/ledare/argt-och-fartfyllt-men-valjarna-lamnades-i-sticket/
Dagens besvikelse
Stormaktshyckleri! Om USA anser sig vara ett land som ska stå upp för rimlig rättvisa, och mot orättvisor, kan de aldrig lagföra någon som bara möjliggör för folket att avslöja stora medmänskliga övergrepp. Attackerna mot Assange är inget annat än liknande det Annie Lööf och Cs partistyrelse gjorde mot mig. USAs regering och Lööf vill skrämma människor ifrån att stå upp för det som är rätt och att bekämpa det som är fel.
https://www.nytimes.com/2019/05/23/us/politics/assange-indictment.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

Dagens stjärnor
Alla föräldrar som ideellt ställer upp för sina och andras barn när de utövar idrott, musik eller andra viktiga och värdefulla aktiviteter. Det är långt ifrån alla som lägger alla de viktiga timmarna. Särskilt lagidrotter är värdefulla för flickor och kvinnor i kampen mot än mer jämlikhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar