onsdag 22 maj 2019

Oförskämd självgodhet

Sitter problem i hudfärg, kön och social klass?
Håll med om att det är intressant med hycklande politiker. De finns tveklöst och de använder hyckleriet som en del av sin politiska retorik för att locka de målgrupper bland väljarna de försöker vinna röster bland. Helt klart är att Lööf inte är intresserad av röster från vita män med god ekonomi. Helt klart är också att det är ett grovt liberalt övertramp att generalisera som hon gör när hon talar om de vita välbeställda männen. Det duger tydligen att uppvigla alla andra mot dessa rättslösa personer som buntas ihop som om de vore en sorts människor. Paula Neuding skriver mycket klokt nedan.

"Hur är det möjligt att en partiledare kan referera till kön, hudfärg och klass som diskvalificerande egenskaper – och detta under en valrörelse som samma partiledare beskriver som en kamp mot främlingsfientlighet i Europa?"

”Åh, just dessa vita män som gått livets hårda skola har kommenterat hos mig ett tag och strött ’positiva vibbar.”’Så uttryckte sig Centerledaren Annie Lööf i veckan på Twitter i en uppdatering (8/5), som har fått mycket kritik på nätet men som det annars varit påfallande tyst om i de traditionella medierna. (Rätta mig gärna om jag har missat något).
Det handlar om människor som sprider hat i Annie Lööfs kanaler i sociala medier – och det råder ingen tvekan om att Lööf och många andra utsätts för otäcka och delvis hotfulla kommentarer i offentligheten, och att det förgiftar det politiska samtalet."

""Men vita män? Livets hårda skola? Hur är det möjligt att ett sådant uttalande från en partiledare kan tillåtas passera – en referens till kön, hudfärg och klass som diskvalificerande egenskaper – och det dessutom under en valrörelse som enligt samma partiledare ska förstås som en kamp mot främlingsfientlighet i Europa? Efteråt har Annie Lööf påstått att uttrycken inte är hennes. Det ska förstås som en referens till de Twitterbiografier som en viss grupp näthatande män använder sig av.
(”Det är alltså så twittrarna själva benämner sig och beskriver sig själva i de olika profilerna. För mig spelar varken kön eller hudfärg någon roll, det vet de som följer mig. Meningen är just en blinkning till twittrarnas egen biografi,” skriver Lööf.) Det är en forcerad förklaring.
Har man tillbringat tid på Twitter har man säkert stött på frasen ”gått livets hårda skola” i människors biografier, vilket brukar vara ett sätt att tala om att man saknar formell utbildning men fortfarande har något att bidra med i offentligheten. Det borde inte vara föremål för hån från toppolitiker."

"Att det är frågan om en ”vit man” är en helt annan sorts fras som hör till ett helt annat slags signalerande och positionerande: Det har blivit den vidare identitetsvänsterns sätt att tala om att det rör sig om en kategori människor som är så privilegierade att deras bidrag i bästa fall är meningslösa, i värsta fall förtryckande och farliga för andra. Således tar man ställning genom att tala om att man inte läser döda vita män. Man garvar åt kränkta vita män. Man kan avfärda vita män.
Men det handlar inte bara om Centerpartiet, även om det inte är ett hälsotecken för C att Annie Lööf till synes tanklöst avfärdar människor utifrån kön och hudfärg, och sedan inte tycks förstå vad uppståndelsen gäller. I stället svarar hon med ytterligare raljerande.
Identitetsvänstern tycks inte inse att man riskerar att fler människor börjar tänka på sig själva just som vita, just som män, och därför med ett eget vitt och manligt intresse att försvara. Så kan man driva upp konfliktnivån i ett samhälle."
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/oansvarigt-av-annie-loof-att-raljera-om-hudfarg-27585
Makt under allt för lång tid och hybrisen över att se sig själv dagligen i svenska medier har sannolikt bidragit till urspårningen. Allt har sin tid.

Som stadslös med direkt invandrarbakgrund undrar jag om jag tillhör dessa hemska vita priviligierade män? Min armeniska och palestinska bakgrund gör att jag tål sol bra, är jag ”vit” eller något annat då? I samband med massor av inresor till länder runt om på vår jord har jag klassats som ”Caucasien”, det betyder vit. Vit förknippas sällan men ”Asien”. Personer som vissa tror fått allt serverat på silverfat bara för sitt köns och sin hudfärgs skull. Och vissa tror tydligen att alla vita män tillhör den sociala eliten. Det tyder på en bedrövlig demografisk kunskap. Genom nedan länk kan du lära dig lite om varför vita kallas caucasiens.
https://youtu.be/XozX7WW6-uM

Dagens besvikelse
KD riks. Nej, det är inte fritt valt arbete på svenska arbetsplatser! Som tur är bestämmer kvinnor i Sverige, inom lagens ramar, själva om de ska göra en abort eller ej. Aborter ska aldrig genomföras lättvindigt men sjukvårdspersonalen ska utföra sitt jobb utan egna värderingsbeslut. Om man öppnar en annan dörr är en konsekvens att barmhärtighetsmördare istället får ses som barmhärtighetskämpar, eller?
https://www.expressen.se/nyheter/eu-valet-2019/busch-thor-gast-i-bara-politik/

Dagens stjärna
Ann-Charlotte Martéus. Vi invånare måste mycket bättre säkerställa att vi röstar fram relevant kompetenta och erfarna företrädare i kommunstyrelser, regionstyrelser, olika nämnder inom kommuner och landsting och i offentliga bolag. Företrädare som också förstår att de ska verka för invånarnas bästa och inga andras. Inkompetens på mäktiga förtroendeuppdrag skapar årligen oss invånare miljarder runt om i Sverige. Vi har inte råd med liknande slöseri! Just nu behöver vi främst pengar till prisvärda bostäder betydligt bättre kollektivtrafik i våra kommuner med större städer. Dessutom behöver vi kraftigt förstärka elförsörjningssystemet.

”Den första tossiga rapporten om Nya Karolinska-projektet, som jag minns, var idén att enbart bygga enkelrum åt patienterna - inklusive extrabädd åt anhöriga och privat toa.  Det låter ju väldigt trevligt och det kan möjligen minska smittspridning. Men den som har jobbat i vården inser snabbt att enkelrum blir personalkrävande.”

”Med tanke på personalbristen i Sverige, nu och framåt, framstod enkelrum som verklighetsfrånvänt. Redan före flytten till Nya Karolinska, i november 2016, började man slå ut åtminstone en del väggar för att få rum med livsnödvändiga vårdplatser. Några månader efter öppnandet skrev DN att personalen klagade över att de hade svårt att få kontakt med varandra i de långa korridorerna med enkelrum.”

”De ansvariga lyssnade inte tillräckligt på vårdpersonalen. De tycks ha varit druckna av drömmen om ett tjusigt vårdpalats som skulle ”slå omvärlden med häpnad”, för att låna ett av Stefan Löfvens storsvenska favorituttryck.”

”Enligt Wallströms beräkningar byggs det, eller planeras det att byggas, till tonerna av 100 miljarder kronor ute i regionerna. Men slutnotan kan bli betydligt högre än så. Stora byggprojekt tenderar att bli dyrare och mer långdragna än någon kunde ana. Prestigebygget Skåne universitetssjukhus hotar exempelvis att bli dyrare än Nya Karolinska per kvadratmeter, enligt Skattebetalarnas slösombudsman.”
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/varning-for-fler-nya-karolinska-ute-i-landet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar