torsdag 9 maj 2019

Dikeskörningar

Vilsna med liberala kompass
Det gäller tydligen att synas, till varje pris. Federleys angrepp på Kristdemokraterna är minst sagt upprörande. Jag antar att det är en ”catfight” mellan två broilerpolitiker som är bland de bästa i riksklassen på att ta mediautrymme. Federleys påhopp på Skyttedal och KD måste dock ses som ett kalkylerat drag från Centerpartiets partiledning. Federley är bland många andra roller 2:e vice ordförande i Centerpartiet. Visst finns mycket konservativa människor inom KD. De finns även i andra partier. Men KD är inte ett demokratifientligt parti. Centerpartiet har verkligen spårat ur uppifrån i sin perverterade ”värderingskamp”.

”Alla politiska val inbegriper värderingar. Men ordet ”värderingar” är i det här sammanhanget ett kodord för att det i detta val bara finns godhet och ondska att välja mellan. Antingen är du med Federley eller så är du för de onda! Efter oss, syndafloden, meddelar Federley och visar i samma stund att Centerpartiet, eller i varje fall Federley, lider av en lätt grandios självuppfattning.”


”Antingen orkar inte Federley prata om sin egen politik, eller så misstänker han att väljarna inte är intresserade. Så han ägnar sig år att kasta skit för att se vad som fastnar. Och det är klart att en del skit fastnar. Det är så ärekränkningar fungerar. Upprepa mantrat om ödesvalet och vissa kommer säkert lyssna. Det här skadar inte bara Federleys anseende som politiker, det förgiftar svensk samhällsdebatt, för att inte tala om möjligheterna till framtida borgerliga regeringar i Sverige. Hur ska Federleys parti någonsin kunna samarbeta med ett parti som de anklagat för att närma sig misogyna, och diktaturvurmande antisemiter?”
”Federleys debattartikel smutsar ned valrörelsen rejält och skapar, i motsats till vad Federley säkerligen önskar, ett populistiskt samtalsklimat med motsatsförhållande och förenklingar, där vän-fienderelationen görs överordnat sakpolitisk debatt. Snacka om att såga av grenen man sitter på.”
”Centerpolitikern anklagar sina politiska motståndare för ”diktaturfasoner” men är besjälad av samma hänsynslösa metod som just präglar diktaturregimer – ogenerade lögner om meningsmotståndare, vaga anklagelseakter där lögnaren utmålar sig själv som det enda friska alternativet.”
”Den här debattartikeln är inte något privat meddelande skrivet i affekt. Lögnerna är genomtänkta och kalkylerade. En politiker som så ledigt i offentligheten ägnar sig åt ärekränkning av detta slag är sannolikt kapabel att ljuga om mycket annat. Fredrik Federley, varför sjunker du så lågt och varför ska du göra det så svårt att rösta på dig?”
https://www.gp.se/ledare/varför-gör-du-det-så-svårt-att-rösta-på-dig-federley-1.14964524
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JovPOj/rasande-ordstrid-mellan-kd-och-c-svarslagen-svinaktighet
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/MREVxR/ar-det-diktaturfasoner-som-galler-nu-kd
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-toppen-och-replikskiftet-svarslagen-svinaktighet
Dagens besvikelse
De som under liberala flagg kraftigt försvagat liberalt stöd i Sverige. Det går att förena en liberal inriktning med försvar av svenska värderingar. När man misslyckas med det går det dåligt. När man inte lyckas föra en politik som kombinerar ”hjärta och hjärna” går det dåligt. När man inte fattar vilka man representerar går det dåligt. Svenska politiker ska representera sina invånares intressen. Andra länders representanter kommer inte att föra svenskarnas talan. Och kan Centerpartiets påhopp på ett för stunden mycket populärare KD också handla om att KDs EU-slogan ”Lagom” är smart? Den ”humanistiska stormakten” har kört i diket. Bland annat på grund av en oansvarig migrations- och integrationspolitik klyvs Sverige allt snabbare mellan de som har och dem som har allt mindre.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-toppen-och-replikskiftet-svarslagen-svinaktighet
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8mOlXd/forst-svek-ni-alliansen--nu-borjar-du-ljuga
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4qWdPV/skyttedals-nya-smocka-i-infekterade-braket-med-c

Dagens stjärnor
De politiker som fått igenom att de inre gränskontrollerna fortsätter. Allt fler lokalsamhällen runt om i Sverige behöver andrum och få förbättra en redan misslyckad integration innan stora problem görs större. Ett annat förhållningssätt gagnar bara krafter som vill att de svenska välståndssamhällena ska haverera. Det enda bra med en sådan utgång är att den sista bland ”bubbelpriviligierade” som aldrig haft ”markkontakt” kommer att få det. Om de kan emigrerar de säkerligen om det får gå så långt.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7214469

Jag har tidigare använt cancer som metafor för att tydligt och kännbart beskriva vad som händer när en cancer tar över vår kropp och vad som händer om sjukdomsförloppet inte kan stoppas. En mindre kontroversiell metafor är en fastighet. Det är alltid dyrt att bygga en stor och funktionell byggnad. Om man har råd kan man bygga en sådan. För att byggnaden långsiktigt ska tjäna sina syften, och ge önskad återbäring, måste man löpande underhålla fastigheten. Om man inte har råd att underhålla fastigheten får det många negativa konsekvenser. I allt större utsträckning investeras inte längre tillräckligt i underhåll och på tok för lite görs för att använda modern teknologi för att klara att möta invånarnas behov och önskemål. Exemplen är många. Våra misskötta järnvägar är lysande exempel. Pragmatism är en bristvara inom dagens svenska politik. Därför körs vi i diket gång efter gång efter gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar