lördag 4 maj 2019

Inkompetenta influensers

Vem lyssnar du på?
Håller världen på att bli allt dummare i takt med att vi blir allt fler som ändå får gå i skolan? Ibland undrar jag om det inte är så. Hur kan det finns så många som återkommande lyssnar på influensers som vare sig har omfattande livserfarenhet eller ordentliga kunskaper? Många av de populära är bara fulla av tyckanden, ytlighet och massiv marknadsföring av en massa prylar. Tänk om alla som följer icke kompetenta eller filosofiskt rika personer istället skulle välja att lyssna på olika TED-talks,  följa några intressanta forskare eller filosofer, då skulle mänskligheten verkligen stärkas. Vi skulle då tveklöst leva i en bättre värld. Det inkluderar en miljö- och klimatsmartare värld. Tänk om fler åtminstone lyssnar och lär av kompetenta inom olika områden. Kajsa Dovstad är ett bra exempel på en person många fler skulle växa av att lyssna på! Jag hoppas att du är en person som uppmuntrar människor att lära av kompetenta andra människor. Duktiga hantverkare, duktiga fotbollsspelare, duktiga programmerare, duktiga marknadsförare, duktiga företagsledare, duktiga sjuksköterskor, duktiga poliser, duktiga socialarbetare, duktiga egenföretagare och så vidare.
https://www.synonymer.se/sv-syn/lyssna
https://www.expressen.se/leva-och-bo/nya-heta-jobbet--bli-en-influencer/
Dagens besvikelser
Giriga politiker. Det är hög tid att ordentligt förnya det svenska demokratiska systemet. Det är idag dysfunktionellt. ”Bara” att det för många av de ledande politikerna tydligt varit och är en karriär är illa nog. Att ett generöst ersättningssystem ändras på är bra, men dåligt att det gjorts på ett sätt som ännu mer leder till toppstyrning inom partierna. Med tanke på att Sveriges offentliga verksamheter är fulla av offentliganställda, som förhoppningsvis är dugliga, borde yrkesrollen som politiker kraftigt ifrågasättas. Möjligen människor som har gedigna riktiga arbetslivserfarenheter kan dugligt bli ”styrelseproffs”. Pengar ska enligt mig inte vara skälen för politiska engagemang. Skälen tycker jag ska vara viljan att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att vår gemensamma framtid ska bli bättre. Att utifrån de kunskaperna och erfarenheterna vilja påverka samhällsutvecklingen i en bättre riktning. Till stora delar ett altruistiskt uppdrag. Det är väldigt tråkigt att förtroendet för politiker minskar. Det är beklagligt att girigheten bland många bidrar till det. Vi behöver demokratisk nystart i Sverige.

”Expressens krönikör Lotta Gröning säger till Expressen TV att politikernas boendesituationer är en del av en problematisk struktur. 
– Vi har byggt upp en politisk struktur som består väldigt mycket av gräddfiler. Det är allt från sjukvård, pension, enormt höga löner, säger hon. 
Lotta Gröning menar att politikernas förmåner bör gås igenom. 
– Man måste börja se över politikernas villkor för de ska ändå representera oss och de ska föregå med gott exempel. Det som har hänt i år är inte acceptabelt. Vi kommer tappa all trovärdighet för politiker om det här får fortsätta. 
– Man jagar bidragsfuskare, man kan undra om det gäller politikerna själva också.”
https://www.expressen.se/nyheter/toppolitiker-skrev-sig-hos-foraldrarna-fick-ersattning/?fbclid=IwAR3fG2yfQbluuGPENB96TPCXj6PggJiAo9p3xaNn0rTllNeQ-QkgDq0lqxI
https://www.synonymer.se/sv-syn/altruism

Gustaf Fridolin. Han har starkt bidragit till ett växande politikerförakt. När en TV4-reporter intervjuade honom under förmiddagen tyckte han inte att politik skulle vara en livssysselsättning... Han har helt rätt! Ordningen borde dock vara den omvända än hans, det vill säga man utbildar sig och bidrar samt lär sig under flera år som företagare eller anställd (utanför politiskt finansierade uppdrag) och därefter är man lämpad att konkurrera om viktiga förtroendeuppdrag. Att som Fridolin börja som riksdagsledamot vid 19 års ålder imponerar inte på mig. Och när han i intervjun vägrar att inse att de ekonomiska klyftor som de senaste åren växt sig allt större är kopplad till MPs ansvarslösa migrationspolitik bekräftar han att oerfarna utan omfattande verklighetsreferenser ska hållas långt ifrån verklig makt.
https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/här-håller-gustav-fridolin-sitt-sista-tal-som-språkrör-11982310

Dagens stjärna
Kajsa Dovstad. Det är sjukt att vi inte under ordnade former kan få bestämma när vi vill få hjälp att dö. Partier som inte stöttar den nödvändiga lagändringen borde röstas ur riksdagen. Stoppa det mänskliga lidandet! Det är hög tid för ”medmänsklighetens” högborg att visa självklar medmänsklighet på hemmaplan för människor som lider fruktansvärt!

”I Sverige får människor bestämma över sitt liv, men inte över sin död. Inte ens när du är mycket sjuk och slutet står för dörren. Alla måste gå bort den naturliga vägen.”

”Under de senaste tjugo åren har rätt till dödshjälp införts i västländer som USA, Kanada, Australien, Nederländerna, Belgien och Schweiz. Av dessa kan vi lära hur en dödshjälpslagstiftning kan byggas upp - och vad som inte bör ingå.”

”Sverige är ett individualistiskt land. Här får folk leva som de vill, älska vem de vill, arbeta med vad de vill. Hela samhällsbygget går ut på att människor ska vara fria. Själva ha makt över sina liv. Varför har vi då inte makt över vår död? En majoritet av svenskarna anser att beslutskapabla människor i livets slutskede ska ha rätt till dödshjälp.”
https://www.gp.se/ledare/ge-svårt-sjuka-människor-rätt-till-dödshjälp-1.14856089

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar