måndag 6 maj 2019

Kvalitetssäkring

Kompetens och integritet
Hur får vi in mer kompetens och integritet bland våra företrädare inom offentligt styrda verksamheter? Det behövs! Jag hävdar att förbättringspotentialen är stor.

Uselt att inte kommunfullmäktige i Uppsala den 29/4 följde i en enig kommunrevisions fotspår och gav kommunstyrelsen 2018 en anmärkning. Revisionens besvikelse över kommunstyrelsens oförmåga att seriöst jobba med gamla balansräkningssynder, och behov av stärkt projektledningsförmåga, är mycket befogad. Bristerna har varit kända och revisionen har gång efter gång påtalat dem. I nuläget representerar felen kommunens kommande 20 års resultat med 440 miljoner kronor. För 20 miljoner om året hade vi kunnat hjälpt utsatta garantipensionärer betydligt bättre än nu. Vi som är folkets företrädare måste ta ett större personligt ansvar för att kommunen arbetar mer kvalitativt.

Jag har alltid beundrat normala människor fulla av personlig integritet. Integritet att handla utifrån moraliska perspektiv samt utifrån det uppdrag de tagit på sig. De förtjänar allas respekt eftersom de ofta hamnar i en sjuk situation där de känner sig som ensamma i öknen bara för att de gjort det som många fler borde ha gjort.a problem vi har
Dagens besvikelse
Att svensk borgerlighet kraftigt försvagats efter C och Ls  samarbete med det socialistiska Socialdemokraterna. Svensk politik bidrar inte till något värdeskapande idag. Vi behöver demokratisk förnyelse. Nu när äntligen flera partier börjat fatta problemen med en misslyckad migrations- och integrationspolitik har vi en S+MP regering som med stöd av C och L ändå inte börjar lösa alla allvarlig problem vi har.

”C och L har trots allt aktivt valt att stödja Stefan Löfven som statsminister och slår sig för bröstet över sitt inflytande över regeringens politik. Att de samtidigt vill kalla sig oppositionspartier går inte att ta riktigt på allvar. De är inte mer opposition än Vänsterpartiet var förra mandatperioden, åtminstone så länge Januariöverenskommelsen är ett faktum.”
https://www.gp.se/ledare/nya-laguppställningar-i-debattringen-1.14888807
https://www.expressen.se/nyheter/valdigt-tydligt-att-vi-har-ett-nytt-politisk-landskap-/

Dagens stjärnor
Susanna Birgersson. Ja, det är ett hån mot väljarna att Löfvén sitter kvar vid makten bara för att han minst ger sken av att driva en  politik han inte tror på. Politik sägs vara en förtroendebransch. Jag kan inte förstå enskilda väljare som har kvar något förtroende för partier som i ”kompromisser” avviker kraftigt i många viktiga frågor från den politik som sålts in till väljarna. Även om dessa sakfrågor dribblas bort i utredningar är det mycket dåligt.

”Frederiksen ger i alla fall intryck av att ha en idé om vad makten ska användas till. Hon avstår från att gå i den klassiska oppositionsfälla där man beskriver tillståndet i landet som katastrofalt, förorsakat av den obeskrivliga ondskan och dumheten hos de politiska motståndarna. Men hon är oroad över en växande ojämlikhet, över barnen som växer upp i emotionell och intellektuell fattigdom, över att många kvinnor med invandrarbakgrund lever i ofrihet, över att den etniska segregationen på sikt kan skapa helt från varandra isolerade sfärer i samhället.”

”Jag gissar att svenska socialdemokrater rätt snart kommer börja snegla över sundet. Det vill säga, så snart nuvarande regeringsprojekt gått på grund, så snart Annie Lööfs ”liberala reformagenda” fått arbetarrörelsen att börja spricka, så snart avskaffad värnskatt, ökad invandring och en svagare arbetsrätt alienerat ännu fler kärnväljare – då.”
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/lofven-lar-snart-borja-snegla-pa-danmark/

Ebba Busch-Thor. Uppsalakraft som tveklöst sopade banan med övriga partiledare i gårdagens SVT-debatt. Oavsett om man delar de åsikter hon kommunicerar eller ej så är hon den skickligaste retorikern bland partiledarna.
https://www.expressen.se/nyheter/tittarnas-dom-ebba-busch-thor-ar-debattens-vinnare/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar