onsdag 3 april 2019

Alternativen

Madrassen?
Fastighetsmarknaden i Sverige är skakig. Många aktier är högt värderade samtidigt som Europa, särskilt Sverige, börjar ekonomiskt bromsa in trots massiv penningstinulans. Räntorna på bankkonton och obligationer mycket låg. Cybervalutor är extremt riskfyllda. Vi har en viss inflation så minst 3% årlig avkastning vill man ha på sparade medel bara för att inte årligen bli fattigare. Vad ska man göra? Köpa konst? Jag kan onekligen konstatera att det är mycket irriterande att placeringsalternativen känns mycket skakiga efter en så lång tid av kraftiga penningstimulanser runt om på jorden.
https://www.gp.se/ledare/skulderna-ingen-vill-kännas-vid-1.14271608
https://www.privataaffarer.se
Dagens besvikelser
De som inte säkerställer att våra främsta politiska företrädare både har en god utbildningsbakgrund och minst tre års riktig arbetslivserfarenhet. Inte en imponerande sammansättning av ministrar som formar Sveriges regering.
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/bedrovligt-lag-utbildning-bland-lofvens-ministrar/
https://www.di.se/nyheter/ministrar-skonmalar-sina-cvn-vissa-saknar-nastan-helt-utbildning

De centerpartister som kraftfullt bidragit till att Alliansen sprack. Centerpartiets oansvariga migrationspolitik och bristande pragmatism i regeringsfrågan spräckte Alliansen. Nu är C ett stödparti till Socialdemokraterna men försöker låtsas som att det inte är så... Och M, KD och L är nu tydligt positiva till kärnkraft. En sak är säker och det är att om L ”överlever” nästa val kommer de inte att återigen luras av skickliga C-förhandlare i en eventuell ny energiöverenskommelse. Nationellt är nu Centerpartiets kompisar Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det hade jag aldrig lyckats tippa rätt om år 2006.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=7191320

Dagens stjärnor
De som står upp för ett jämlikt rättssamhälle. Ensidiga anklagelser, ryktesspridning och snuskiga maktkamper ska inte få tillåtas att döma enskilda människor. De som tror på ett jämlikt och rättssäkert samhälle måste tydligare stå emot när förtal och kränkande uppgifter sprids som om de är sanningar. Om någon anser att något olagligt ägt rum ska det polisanmälas. Om Polis och åklagare finner grund för att åtala prövas anklagelserna i domstol enligt demokratiskt fastslagna lagar. Om en person ”utom rimligt tvivel” befinns skyldig är hen att betraktas som skyldig. Annars är personen oskyldig. Ett samhälle som tolererar en annan ordning är ett vidrigt och rättsosäkert samhälle. Straffen för förtal och falska anklagelser borde kraftigt höjas. Då kanske till exempel politiska motståndare tänker till lite mer innan de använder liknande oacceptabla kampanjer i sin längtan efter egen makt.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/hustruns-stod-till-timell-i-ratten-varit-jattefint/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar