tisdag 20 september 2016

Regeringsfrågan

Stefan Löfvén säger att han ska sitta kvar som statsminister även om Alliansen får fler mandat än vänstern i valet 2018. Slugt utspel men också bevis för att Socialdemokratin är påväg mot att köra ännu mer ner i diket. Om än i större skala bevittnar vi sannolikt ett Socialdemokraterna som tappar kraft så som Centerpartiet gjorde efter 70-talet. Lite komiskt nog tycks Centerpartiet äntligen gå i positiv riktning. Det allt mer moderna och förslagsrika folkrörelsepartiet vinner allt större stöd medan det trötta och förändringsobenägna snabbt tappar stöd.
http://www.expressen.se/nyheter/lofven-da-sitter-jag-kvar-som-statsminister/
http://www.di.se/artiklar/2016/9/18/ledare-ta-fasta-pa-lofven-linjen/

Det är härligt att allt fler väljare tycks uppfatta Centerpartiets politik som allt attraktivare. Eftersom jag själv anser att C i stort har den bästa politiken, och kämpar hårt för att stärka dess kraft, är det mycket glädjande.

De senaste 24-timmarna har  Alliansledningen i Uppsala haft en konferens. De fyra partierna har klart egna partiprogram och hjärtefrågor men vi har många grundläggande politiska ingångsvärden som gör ett samarbete starkt. Hela Uppsala behöver tveklöst stärkas och valfriheten försvaras. För Centerpartiet är det viktigt att Centerpartiet byggs ut smartare än vad de flesta övriga partier tycker. Också viktigt att vi på ett seriöst sätt tar miljöansvar. Vi måste ge våra barn en bättre utbildningsbas. Vi måste också inkludera nya svenskar mycket bättre in i det svenska samhället än nu. Bland annat genom att decentralisera mera och stärka företagsamheten kommer vi att lyckas.
http://www.tns-sifo.se/media/595398/vb_sep_2016_svd.pdf

Visst kan vi självklart vara överens om att destruktiv politik ska stoppas och hållbar samhällsutveckling stärkas när så är möjligt? Självklart ska inga partier lägga ner sina röster i regeringsfrågan utan stå upp för den riktning dess väljare önskar! Allt annat måste ses som väljarförakt. Alice Ts bifogade ledare är läsvärd.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-slugt-spelat-stefan-löfven-1.3798920

Förhoppningsvis finns ett bra minoritetsalternativ till dagens svaga nationella regering efter valet 2018. Den regeringen kommer att få städa mycket, oavsett hur den ser ut. Världen är inte immun från lågkonjunkturer men livsvalsmöjligheterna enorma. Med ett humant ledarskap som tydligt kommunicerar samhällskontraktets rättigheter och skyldigheter kan vi säkra en positiv framtid för våra barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar