lördag 17 september 2016

Drakens broder

Har Uppsalabornas val i kommunalval betydelse? Varför är det så få svenskar med gedigen verklighetsuppfattning som ställer upp som folkets företrädare, som ledande politiker? Vad svarar man på liknande frågor? Ska man säga att vi svenskar förstår inte bättre och väljer snackisarna utan värde i näringslivet som våra företrädare? Det går ju inte! Även om det är sant. Så vad gör man till exempel i Kina för att tjäna Uppsalas folk så gott man kan? Man lyssnar, man talar, man besöker men man dricker också karaffer av deras starka och hemska sprit för att vinna förtroende. Hur tror du att dagens politiska ledning kan representera Uppsala framgångsrikt? Du tror väl inte att vi svenskar generellt är så fantastiska som många tror? Du förstår väl att skillnaden mellan framgång och fiasko alltid handlar om människor? Du är väl inte så dum att du inte förstår det?

Igår besökte jag ett samhälle och dess borgmästare som representerar runt hälften av Sveriges befolkning. Jag hade fem andra invånare från Uppsala län med mig på middagen. Kanske kan de fantastiska svenskarna förmedla vilka möjligheter dessa kontakter representerar och priset för att de finns. Priset är personlig kemi och mycket festande. Det skadar inte heller att just denna borgmästare är född två timmar innan mig under drakens år. Du är väl inte så dum att du inte förstår att handel och plundring byggt svenskt välstånd? Om vi skippar plundring behöver vi vara ännu bättre på handelsrelationer. Hur kan det vara svårt att förstå? Kan Uppsala bli ett människoarv över hur värdefulla personliga kontakter är? Låt Upplandsborna som deltagit på denna resa tala så tror jag några få till kan inse att personvalet är viktigare än de flesta förstår.

Jag älskar min son och min dotter. De är inte bara mitt ansvar att fostra dem till goda medmänniskor. De är kärleksvärda medmänniskor i en tuff värld.

Jag vill att min son och dotter samt deras generationer ska växa upp kärleksfullt och med bästa möjliga kunskapsbas. Då krävs klokhet och hårt arbete från de som vill våra barn väl. Tyvärr känner jag att vi i Sverige allt mer saknar politiska företrädare som kan vinna internationell respekt. Är det viktigt för att befolkningstomt land som Sverige? Vad tror du? Det är klart att det är viktigt. Hur kan man inte fatta det? Fråga de Upplänningar som var med på min middag igår, då tror jag att ni förstår individers betydelse lite mer. Ja, ja, i delar av Kina vet de ännu mer att jag älskar delar av Sverige och det svenska konceptet. Ett koncept de gillar, ett koncept som strävar mot jämställdhet. Det vet också att jag inte bangar när utmaning efter utmaning kommer under viktiga middagar. Utmaningar som du måste passera, även när du är drake, för att vinna den respekt som öppnar broar. Jag gör så gott jag kan för Uppsalabornas bästa. Röster i val avgör hur mycket just lilla jag kan bidra till att Uppsalaborna går en ljus framtid till mötes.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar