fredag 9 september 2016

Diskriminera vita

Vitt papper
Det görs nya försök att rita om Sveriges interna gränser. De där "förhatliga" gränserna som delar in oss i vi och dom. Gränser som innebär olika politiska företrädare. Gränser som avgör om man som född inom dem har mer eller mindre rättigheter och skyldigheter. Vi får C hur det går med de nya uppdelningsförsöken. Det som stör mig mycket med försöken är att det inte är självklart att utgå ifrån alla kommuners gränser och strunta i tidigare länsindelningar! Korkat.
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/regionreformen-lanseras-med-falsk-marknadsfoering-27317
http://www.allehanda.se/opinion/insandare/det-blir-bara-varre-och-varre-med-landstinget-snart-ar-katastrofen-har
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/ett-oanstandigt-forslag-4362233.aspx

Hets mot vit folkgrupp
Vad är det som händer i vårt samhälle? Eller är det jag som "inte hänger med" i min tid? När politiska partier rådgör på olika sätt och håller  möten anser jag all uppdelning av oss människor utifrån etniskt ursprung, religion eller kön är helt fel.  Inte bara fel utan puckat! Slutna sällskap får göra i princip som de vill men ett parti som etniskt delar upp vem som är välkommen eller ej? SSU är ett ungdomsförbund så självklart ska inte moderpartiet helt lastas för detta orimliga beteende. Men de kan inte gå fria från skuld. De har i min värld ett vuxet övervakningsansvar.

Det som är särskilt allvarligt med detta oacceptabla beteende, förutom att de diskriminerar "vita", är att i "broilerpolitikernas Sverige" är det bland dessa människor som S hittar sina framtida ledare!

Vad är jag? Helvit? Delvis vit? Halvvit? Är det bara helvita som ska exkluderas? Är araber inte vita? Ska människor med mörka ögon exkluderas från möten eftersom de är många och mäktiga? Det är sjukt, sjukt och ännu sjukare att tycka att liknande uppdelningar är klokt samhällsbygge.

Får man säga "vitt papper"? Är inte det exkluderande eller till och med stigmatiserande i denna sjuka identitetspolitiska värld...
http://www.svt.se/opinion/rebecca-weidmo-uvell-om-ssu
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Etnicitet
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kategori:Etniciteter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar