onsdag 22 juni 2016

Vem vinner


Zlatans svenska sorti

Blir kvällens fotbollsmatch Sveriges sista i EM 2016 och Zlatans sista landslagsmatch? Helt klart är att Belgien har ett mycket starkare lag och de har också fått igång sitt målskytte. Det blir tufft för Sverige. Jag hoppas självklart att Sverige vinner. Dessutom hoppas jag att Zlatan gör minst ett mål och slår Ronaldo om att bli den förste att göra mål i fyra turneringar. Hur svårt kan det vara? Att markeras av två motståndare, som mot Italien, är väl ingen match för mannen som är "larger than Life". Han är utan tvekan värd ett tack för mycket positivt han gjort för Sverige i landslaget.
Förebild...


I morgon röstar Storbritanniens röstberättigade om ja eller nej till EU.

Boris Johnson kan snart vara unionens, den brittiska, ledare. Visst är det intressant att mycket utvecklas på sätt som tidigare inte sågs som sannolika. Trots att Boris måste klassas som etablissemang är det inte många människors uppfattning om honom. Eftersom hans sätt är väldigt annorlunda, från det generellt kyliga som många politiker förknippas med, upplevs han som något annat än etablissemanget. En engelsk kompis som är BBC journalist uttryckte britternas "problem" som att "we still behave as kings but we have lost our crown". Boris kommer säkerligen sätta på sig en kungakrona om han efter morgondagen triumferar med ett "Nej till EU". Vi får i så fall se hur länge den triumfkänslan stannar. Sannolikheten är hög att valet blir mycket jämt och det innebär att de är ett mycket splittrat folk. Det kommer att märkas framöver oavsett valutgången.


Sverige efter 2018
Bostadsförhandlingarna inom riksdagen har havererat. Finns några vinnare bland riksdagspartierna efter nästa val? Nu är det nog helt klart att nästa val äger rum först 2018. Tyvärr kommer vi nog inte se några nödvändiga reformer innan nästa val. Reformer med bred politisk förankring. Kommer reformerna att kunna genomföras i bred parlamentarisk enighet efter nästa val? Vad tror du? Många tror inte det kommer att hända och då kan man undra vad det leder till. Vad tror du? Sannolikt till att nästa lågkonjunktur blir väldigt jobbig. De som vill ta ansvar för att det svenska samhället ska utvecklas positivt måste börja tänka i nya parlamentariska formeringar. Sverige behöver regeringskraft efter nästa val även om valresultatet blir så som de sammanvägda opinionsmätningarna det senaste kvartalet indikerar. 
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/regeringen-ville-kapa-ranteavdraget/
http://www.expressen.se/ledare/bopolitikerna-ar-radda-for-medelklassen/
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-%C3%B6ppna-era-hj%C3%A4rtan-politiken-vid-v%C3%A4gs-%C3%A4nde-1.3082881

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar