fredag 3 juni 2016

Energilöst

Klokt demokratiskt arbete
MP, S och V har det riktigt jobbigt i Uppsala nu. Den ekonomiska verkligheten tvingar dem till att ställa om mot en hållbar ekonomi, annars tvingas kommunen snart stoppa nya investeringar. Att på allvar ta detta ansvar är säkert smärtsamt inom deras samarbete då MP och V alltid tycker att pengar finns för det mesta de tycker ska vara prioriterat. Gång efter gång visar också MP, S och V att de handlägger viktiga förändringsärenden på ett demokratiskt respektlöst sätt. Det är intressant eftersom de gärna ser sig som mer demokratiskt kloka än oss. Centerpartiet hade aldrig accepterat så klantiga och respektlösa demokratiska processer som den kopplad till modersmålsundervisningens förändringar och förändringar kopplade till P-taxor och parkeringsregler. Till exempel parkeringsfrågorna ska självklart hållas ihop. Och självklart ska man inte fatta beslut i viktiga frågor innan relevanta remisstider gått ut. Hur respektfullt är det mot kommunens engagerade invånare? Att MPs kommunalråd går ut och läxar upp arga invånare med att "vi har representativ demokrati" är ett hån mot människor som tror att medborgardialoger och remissrundor har betydelse. Och integrationsarbetet måste kraftigt förbättras även lokalt. Det är för mycket snack och görs för lite. Nyval!
http://www.di.se/artiklar/2016/6/2/skarp-kritik-mot-integrationen/
http://www.di.se/artiklar/2016/6/2/bort-med-alla-masten-inom-integrationspolitiken/

Trovärdighet som operativ miljövänlig regent
Det är svårt att regera. Det innebär att man måste ta ansvar på riktigt. Vårt välståndssamhälle är beroende av bra tillgång av billig energi. Jag är helt övertygad om att solen är den viktigaste framtida energikällan för att klara ett fortsatt högt välstånd. Därom vittnar många av världens mest kompetenta forskare. Sveriges möjligheter att säkra stora delar av vårt energibehov genom solenergi är mycket större än många tycks förstå. Det är fantastiskt även ur ett självförsörjningsperspektiv. Centerpartiet i regeringsställning lokalt och nationellt levererade massor av förbättringssteg inom miljöområdet. Pragmatism och långsiktigt ansvarstagande är ledord. Att MP missar solens kraft är återigen anmärkningsvärt. Eller skyller de på energiminister Baylan, Socialdemokraterna. Och hur går regeringens energiförhandlingar? Bayland är nu även samordningsminister. Vi får C hur han lyckas med det mycket viktiga uppdraget att försöka uppnå en bred parlamentarisk energiöverenskommelse.
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/regeringen-glomde-solen-4247840.aspx

Vad var det vi sa?
Centerpartiet har i debattartiklar och i interpellationer varit starkt kritiska mot hur MP, S och V hanterar familjehemsplaceringar av ensamkommande. De har i sina svar på vår kritik i princip svarat "vi är duktiga men andra kommuner som placerat ensamkommande här har stora handläggningsbrister". De har inte koll på läget och det är besvärande och allvarligt! Vi har redan stora utmaningar med att hindra allt större social oro i vårt samhälle. Om många ensamkommande inte kan erbjudas god omsorg när de ska vara under vårt beskydd går vi allt fortare mot ett mycket otryggt och socialt otryckt samhälle. Särskilt i våra storstäder.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6446103&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterInga kommentarer:

Skicka en kommentar