lördag 25 juni 2016

Bäst före datum

Klockan går
Hur ofta hittar du produkter i kylskåpet som har bäst färe datum som gått ut? Säkerligen rätt ofta. Du vet väl att man alltid har några dagar till på sig att ära upp maten innan det blir hälsofarligt? En chans att laga till en härlig Coq au vin innan tuppköttet gått ut och innan grädden gjort sitt en äppelsås till kycklinglår, sockerärtor och broccoli kanske? Vad väntar du på? Håller EU på att närma sig sitt bäst före datum? Är vi påväg att reduceras till ett museum som kinesisk media idag uttrycker Europas oförmåga att samarbeta bättre och genomföra nödvändiga reformer. Är det Asien och USA som nu ohotat kommer att styra resten av världen på olika sätt och vara de nytänkande? Är det oundvikligt efter att Europeiska länder dominerat världen under hundratals år?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/europa-har-blivit-varldens-centrum-for-museer/
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Datummärkning

Nutidsanpassning
Det land som särskilt styrt och dominerat många andra länder och dess folk i världen de senaste 100-tals åren är England. Det är inte svårt att förstå att deras rika historia gör många av de som längtar sig tillbaka till nationens storhetstid djupt missnöjda med att vara en röst bland andra inom EU. Deras egon är sårade. Men vad tror de att de ska göra på egen hand som blir bättre? Ja, ja jag fortsätter att hoppas att BREXIT reformerar EU så att samarbetet avgränsas till sin grundidé och att dess regelverk alltid hellre ska fria än fälla när länder gör sina tolkningar av direktiv. Och att social turism kan stoppas. Att vinna långsiktig fred mellan demokratiska nationer var fokuset. Det är fortsatt det viktigaste. Patrik Oksanen nämner i sin ledare att denna sommar är kusligt lik sommaren 1914 och 1939. Två tragiska år i Europas historia.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Europeiska_unionens_historia
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fördraget_om_Europeiska_unionen
http://www.economist.com/blogs/bagehot/2016/06/prime-minister-resigns
http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/oksanen-bye-bye-britain-sommaren-fore-hostens-europeiska-stormar
http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21701292-uncertainty-abounds-expect-global-chilling-effect-investment-why-brexit
http://www.svd.se/storbritanniens-sonderfall-har-borjat

Ett mer demokratiskt och decentraliserat EU 
Visst håller du med om att United States of Europe har massor av potential om demokratin blir stärkt, invånarna mer lyssnade på och reformarbetet att nutidsanpassa  lagar, skapa nya nödvändiga lagar och skattesystemet uppdateras mycket snabbare än hittills? Vi måste också formellt välja om spanska eller engelska ska bli obligatoriskt inom EU. Etablissemang, eliten måste sluta att utveckla samhället så som det passar just dem. Det måste minst passa även varje lands medelklass. Förändringen måste gå fort men inte fortare än att medelklassen förstår varför och där en stor majoritet accepterar riktningen. Kort och gott krävs ett professionellt ledarskap, varför lyser det med sin frånvaro? I de flesta Europeiska länder och inom EU.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fransk-ide-om-flexiunion-pa-berlinmote/
http://www.gp.se/ledare/cwejman-ett-nytt-europa-väntar-1.3254981
https://www.nordnet.se/mux/web/marknaden/varlden/karta.html
http://www.svd.se/identitetspolitiken-reducerar-manniskor-och-samhallen/om/elvakaffet
http://www.expressen.se/ledare/eu-maste-borja-lyssna-pa-sina-kritiker/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar