lördag 30 april 2016

Scenarier

Klartänkt och handlingskraftig
Det är Valborg och solen strålar från en klarblå himmel! Livet är gött och hela Uppsala är i feststämning. Sista april eller Valborg? Vem bryr sig? Det viktiga är att årets härligaste årstid, våren, ska firas in. Ljuset har återvänt, solen värmer allt mer och den underbara grönskan knoppar fram. Våren är underbar trots allergier. Uppsala och Lund är särskilda Valborgsplatser. Valborg är förutom positivt vårfirande också drogintroduktionens dag för många yngre. Det är en dag då många blir allt för berusade. Det är svårt att tänka klokt om man är för onykter. Om man 06:00 tänker sig olika scenarier för dagen så blir de kraftigt påverkade av hur mycket droger man tar, vilka man väljer att umgås med och var man väljer att gå. Det kan vara klokt att tänka igenom olika scenarier, då kanske man väljer att gå hem i tid om drogerna börjar ta över vägvalen i för stor utsträckning.

Låt oss leka lite. Med scenarier. Det sägs gå bra för svensk ekonomi just nu. Du kanske har tittat på programmet Lyxfällan någon gång. Det är rätt lätt att kortsiktigt leva över sin förmåga att dra in pengar eller på sparade medel. Men verkligheten hinner ikapp. Och den är ofta skoningslös. Den som är satt i skuld är icke fri. Och den som inte kan betala räkningarna går snart i konkurs. Det har många hårt slitande företagare lärt sig genom åren. Svensk ekonomi är väldigt sårbar i nuläget. Om du bryr dig tycker jag att du ska läsa bifogade artiklar. Läget är så allvarligt att jag anser att en bred samlingsregering för riket är den ansvarsfulla vägen framåt. Lek med scenariet att krisen kommer när MP ingår i den kollektiva regeringen, det gör en svår situation katastrofal. Lek istället med scenariet att M och S under en undantagsperiod istället tar ansvar för svenskarnas väl och ve. Då blir situationen betydligt bättre. Brett förankrade reformer kan genomföras och snabba nödvändiga lagförändringar kan processas fram. Vad väntar de på? Är det som vanligt, trots att vi lever på 2000-talet att nödvändiga förändringar bara kan genomföras när krisen är total och priset så mycket högre än om man tidigare tagit det ansvar man tagit på sina axlar? Finns en plan för vilka vägval som ska göras när krisen slår in eller ska det då ad-hoc försöka lösas av politiker med ringa erfarenheter? Förstatligas banker som faller ihop på grund av kraschade krediter? Halveras bidragssystemen? Hur hanteras kreditgivningen till företagen som är basen för möjligt generellt välstånd? Tar staten återigen över alla fastighetsbolag med sjuk skuldsättningsgrad? Det finns nog ingen plan... MP är ju en del av den kollektiva regeringen. Håll i hatten!
Trevlig Valborg! Nu firar vi in våren ordentligt. I morgon kavlar vi åter upp ärmarna och försöker bidra till en bättre morgondag!
http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3972204.ece
http://www.di.se/artiklar/2016/4/28/debatt-sverige-pa-vag-mot-djup-kris/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar