fredag 29 april 2016

Inte välkommen "hem"

Terrorister
Jag kanske är en hemsk människa. Jag inbillar mig att jag inte är det utan ser mig som en god medmänniska som alltid försökt hjälpa andra och försöker alltid vara en bra lagkamrat i de lag jag valt att vara en del av. Även om jag inte valt att bli svensk så försöker jag ändå hela tiden bidra till att Uppsala och Sverige utvecklas så positivt som möjligt. Samtidigt blir jag förbannad när de mänskliga rättigheterna, EU-lagar och svenska lagar tolkas så att de värsta förbrytarna ska ha i min värld orimliga rättigheter. Skådespelet runt massmördaren Breivik är patetisk. Jag tror inte på dödsstraff då det blir fel när samhället använder en bestraffningsmetod som alltid ska ses som felaktig. I synnerhet då det finns tillfällen då en oskyldig befinner sig på "Death road". Breivik är skyldig till att ha tagit massor av unga människors liv, skadat massor av människor, livslångt mentalt sårat många människor och även materiellt förstört för stora värden. Jag kan aldrig tycka synd om en sådan person och jag anser att han förbrukat sina mänskliga rättigheter. Han fortsätter dessutom att propagera för sin vidriga människosyn.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/terrordadetinorge/breivikrattegang/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/terrordadetinorge/breivikrattegang/article15307627.ab
Rätt att bli förflyttad
Tydligen har vi en EU regel som gör att brottslingar som fått straff på över 6 månader har rätt att förflyttas till det land de har stark anknytning till. Varför då? Vilka är huvudargumenten för detta? Att varje land bättre ska säkerställa att inte deras invånare blir internationella terrorister eller tjuvar? Är det de kriminellas rättigheter det handlar om? Jag blir förbannad. OM Krayem döms för de vidriga terroristhandlingar han anklagas för vill jag inte att han ska få komma tillbaka till Sverige. Han är inte välkommen "hem". Jag antar att han vill hem då våra fängelser säkerligen är trevligare än de flesta andra länders på vår jord. Om han döms anser jag att även han förbrukat det flesta av sina rättigheter, och för alltid.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6421902
http://www.dn.se/nyheter/sverige/osama-krayem-vill-avtjana-straff-i-sverige/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22723643.ab
Brexit
Man kan ha många synpunkter på EU. Ett EU utan Storbritannien blir en mycket sämre union och riskerar än mer göra Unionen till ett dinosauriegäng som kämpar emot förändringar och förstärker sina konkurrensnackdelar istället för att göra tvärt om. Frankrikes och Tysklands arbetsmarknadsregleringar är exempel på stelbenthet som jag anser vara dålig och som också drabbar Sverige. Det är till exempel mycket lättare och billigare att säga upp personal i Sverige än i Frankrike. Självklart ska det inte vara lätt att säga upp personal. Människor måste i alla sammanhang behandlas respektfullt MEN vi måste också ha arbetsmarknadssystem som gör oss konkurrenskraftiga i konkurrensen med andra globala krafter som USA, Kina, Indien och en och annan kraft därutöver. Att EU dessutom öppnar upp för att grovt kriminella ska få valmöjlighet kopplat till var de ska avtjäna sitt straff är ett argument för att lämna EU. Trots EUs allt för omfattande byråkrati, allt för stora centralistiska ambitioner och säkerligen omfattande korruption anser jag att i vart fall Europas nordliga länder starkt måste samarbeta för att kunna matcha krafter som USA och Kina. Det är mycket oroande att Carl Bildt nyligen Twittrade om att allt fler av hans kontakter i England tror på en Brexit. Om Storbritannien lämnar EU anser jag att vi behöver ett omtag. Nordiska Unionen kanske? NU känns som ett bra namn på ett samarbete som agerar skyndsamt för sitt folks bästa. NU kan med fördel inkludera Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Balterna, Polen och Tjeckien. Vi kanske ska köra det samarbetsspåret redan nu? För Sverige i tiden! 


https://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_withdrawal_from_the_European_Union
https://ig.ft.com/sites/brexit-polling/
http://www.dn.se/ekonomi/naringslivet-fruktar-brexit/
http://www.dn.se/ekonomi/brittisk-miljardar-styr-mot-brexit/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar